Bibliyoraf Okurları 2021’de En Çok Hangi Yazıları Okudu?

Bibliyoraf Okurları 2021’de En Çok Hangi Yazıları Okudu?

Bibliyoraf, 2021 yılının ocak ayında yayın hayatına başlayan ve o günden beri de büyüyen bir platform. Bu platformu oluştururken amacımız edebiyat sektöründe gördüğümüz boşluğu doldurmak ve kitap severlere eğlenceli içerikler sunabilmekti. Bir yıldır aktif olduğumuz bu platformda bunu biraz bile olsa başarabildiysek ne mutlu bize!

Hem Bibliyoraf’ın birinci yılını geride bırakmışken hem de yeni bir yıla girmişken gelin hep birlikte 2021 yılında Bibliyoraf’ta en çok okunan on yazıya bir bakalım!

10. Kalbinizi Çalacak Bir Aşk Hikâyesi: Kalp Çarpıntısı || Zeynep Öztürk

Kalbinizi Çalacak Bir Aşk Hikayesi: Kalp Çarpıntısı

Kalp Çarpıntısı 2021’de en çok okuduğumuz, en çok konuştuğumuz kitaplardan biri oldu. Zeynep Öztürk tarafından yazılan bu yazıda da bu durumun sebeplerine değindik diyebiliriz. Nick ve Charlie’nin neden bu kadar sevildiğini ve yazarın dilimize çevrilen diğer kitabı Münzevi’nin neden pek konuşulmadığını bu yazıyı okuyarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca “Ben Alice Oseman’a doyamadım.” diyenlerdenseniz Alice Oseman Kitaplığı Üzerine Kısa Bir Rehber isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Kitap bu kadar çok konuşulunca tepki çekmesi de kaçınılmaz oldu tabii ki. Kalp Çarpıntısı, “aşk” kelimesinin kendisine tepkili, “Ben mutlu olamıyorsam kimse olmasın.” kafasındaki insanlar tarafından muzır kitap ilan edildi. Bu sebeple de online kitap satış sitelerinde satılması yasaklandı. Kitap şu an için yalnızca kitapçılarda kese kağıdı içinde satılabiliyor ve kitabın üzerinde “Küçükler için zararlıdır.” ibaresi bulunuyor. Bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak için Kalp Çarpıntısı Raflardan Kaldırılıyor Mu? isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

9. 19. Yüzyılın Skandal Ailesi: Bridgerton || Selin Çolak

Bridgerton Kitap ve Dizi Karşılaştırması

“Karşılaştırma Dosyası” kategorimizde yayımladığımız ilk yazı olan bu yazıda kitap ve dizi arasındaki başlıca farklılıkları sizin için yazdık. Geçtiğimiz yılın ocak ayında yayımlanan yazı, sizler tarafından çok sevildi ve kısa bir süreliğine sitemizin en çok okunan yazısı oldu. Hazır ikinci sezon da yoldayken ilk sezonu hatırlamak için bu yazımızı tekrar okumayı unutmayın! Sitede yayımladığımız diğer karşılaştırma dosyaları için ise buraya tıklayabilirsiniz.

8. Gölge Avcıları Evreni Okuma Rehberi || Ezgi Su Güçlü

Gölge Avcıları Evreni Okuma Rehberi

Yayın Koordinatörümüz Ezgi Su Güçlü tarafından yazılan bu yazı Cassandra Clare’in 20+ kitaplık evrenine girmek için bulunmaz bir fırsat. Hem bu evrene dahil olan serileri anlattığımız hem de sizler için birden fazla okuma sırası hazırladığımız bu yazı, kesinlikle gördüğü ilgiyi hak ediyor. Bu tarzdaki okuma rehberlerimiz için buraya tıklayabilirsiniz. Ayrıca Cassandra Clare’in dilimize çevrilen son kitabı Altın Zincir hakkında daha fazla bilgi almak için ise Cassandra Clare’in Altın Zincir’inde Okuru Nasıl Bir Macera Bekliyor? isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

7. Enemies To Lovers Temasının Hakkını Veren 8 Kitap! || Aycan Güven ve Selin Çolak

Enemies To Lovers Temasının Hakkını Veren 8 Kitap!

Bibliyoraf’ın Yaz Maratonu’nun enemies to lovers haftasına özel hazırladığımız bu içerik, çıktığı günden beri siz okurlarımız tarafından çok ilgi gördü. Birbirinden ilginç sekiz enemies to lovers kitabını derlediğimiz bu yazı, kuşkusuz bizim de hazırlarken en çok zevk aldığımız yazılardan biri oldu. Bu tarzdaki diğer yazılarımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

6. Okurların Fantastik Kitaplarda Görmekten Hoşlandığı 5 Klişe || Selin Çolak

Okurların Fantastik Kitaplarda Görmekten Hoşlandığı 5 Klişe

Bibliyomaraton’un fantastik haftasına özel hazırladığımız bu yazıda klişelere farklı bir açıdan bakarak bizi yıldıranlarını değil de okumaktan hoşlandıklarımızı derledik. Enemies to loverstan seçilmiş aileye kadar uzanan bu listeye kesinlikle bir göz atmalısınız. Bu yazımızı sevdiyseniz Korku Kitaplarında Görmeye Alıştığımız 6 Klişe isimli yazımıza da bakmayı unutmayın!

5. Sarah J. Maas’ın A Court of Silver Flames’i Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey! || Selin Çolak

A Court of Silver Flames' Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Bu yazıda Sarah J. Maas’in sevilen serisi Dikenler ve Güller Sarayı’nın en yeni kitabı Gümüş Alevler Sarayı dilimize çevrilmeden önce kitap hakkında bilmeniz gerekenleri derlemiştik. Serinin hayranlarını ikiye bölen bu kitap, hem yurt dışında hem de ülkemizde çok konuşuldu. Bunun sebeplerinden biri de yazarın seri ortasında kapak değiştirme kararı oldu. Konu hakkında detaylı bilgi almak için yazıya, bu tarzdaki diğer yazılarımız için ise buradaki linke göz atmayı unutmayın!

4. Yeni Başlayanlar İçin: Klasikler || Dilruba Kaplan

Yeni Başlayanlar İçin: Klasikler

Dilruba Kaplan tarafından yazılan bu yazı hem yayımladığımız ilk okuma rehberi hem de “Yeni Başlayanlar İçin” serimizin ilk yazısı. Bu yazı dizisindeki amacımız belirli bi türü ya da başlığı -mesela mitoloji- okumak isteyen ama nereden başlayacağını bilemeyen okurlarımıza bir başlangıç rehberi oluşturmak. Bu rehberleri hazırlayan yazarlarımız da aynı yollardan geçtiği için ortaya oldukça işe yarar bir rehber çıkıyor. Bu kategorideki diğer yazılarımız için buraya tıklayabilirsiniz.

3. Dikenlerin Büyüsü’nde Okuyucuyu Nasıl Bir Macera Bekliyor? || Eslem Dereli ve Selin Çolak

Dikenlerin Büyüsü’nde Okuyucuyu Nasıl Bir Macera Bekliyor?
Dikenlerin Büyüsü’nde Okuyucuyu Nasıl Bir Macera Bekliyor?

Bu yazıda o zamanlar henüz çıkmamış olan Dikenlerin Büyüsü hakkında bilmeniz gerekenleri derlemiştik. Aynı zamanda kitaba bir “ilk bakış” sunan bu yazı, okura hem karakterler hakkında bilgi veriyor hem de kitabın dünyasını anlatıyor. Kitabı henüz okumadıysanız ve kitabı okumayı düşünüyorsanız bu yazıya kesinlikle göz atmalısınız.

2. Umman’ın Ortasında Üç Kız Kardeş: Dolunay Kadınları || Kolektif

Umman’ın Ortasında Üç Kız Kardeş: Dolunay Kadınları

Bibliyoraf’ın tema haftalarından biri olan Kadınlar Günü Haftası kapsamında yayımladığımız bu yazıda Dolunay Kadınları’nın üç karakteri Meyye, Esma ve Havle hakkında konuşuyoruz. Yayımladığımız ilk karakter dosyası olan bu yazı, ekibimizden Selin Çolak, Aleyna Karahan ve Nisa Sümertekin tarafından yazılmıştı. Kitap hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, yazarın Chrisriane Amanpour ile yaptığı röportajın çevirisini burada bulabilirsiniz.

1. Rick Riordan Evreni ve Okuma Rehberi || Nisa Sümertekin

Rick Riordan Evreni ve Okuma Rehberi
,

Çıktığı ilk günden beri deli gibi okunan bu yazı sitemizi tek kelimede özetliyor aslında. Her ne kadar yayın hayatımıza Bibliyoraf ismiyle devam etsek de biz aslında bir nevi Percy Jackson fan sayfasıyız. Bu seriyle ilgili bir değil, iki değil, tam sekiz ayrı içerik girdik, sayısız yazıda adını geçirdik ve bulduğumuz her fırsatta bu seriyi övdük. Dahası da yolda. Bu sebeple 2021’in ve Bibliyoraf’ın en çok okunan yazısının Rick Riordan Evreni ve Okuma Rehberi olması hiç de şaşırtıcı değil.

Uzaktan bakıldığında oldukça kafa karıştırıcı görünen bu evrene oldukça açıklayıcı bir rehber hazırlayan Nisa Sümertekin’i tebrik ediyor ve 2021 yılında yayımladığımız 287 harika içerikte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Sitemiz yayına açıldığı ilk günden beri desteklerini esirgemeyen ve bizi yalnızca daha iyisini yapmaya iten okurlarımıza da bir teşekkürü borç biliriz. Umarız ki 2022 daha çok kitapla buluştuğumuz, uyarlamalar tarafından hayal kırıklığı yaşamadığımız ama en önemlisi mutlu olduğumuz bir yıl olur.

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Bibliyoraf Bibliyoraf Bibliyoraf Bibliyoraf Bibliyoraf Bibliyoraf

Kısa cümle. Cğmle kısa. Uzun değil kısa. Kıpkısa cümle. Neresi uzun kısa. Ayrıca cümlelerim edilgen de değil. Neresi edilgen. ay bu ayarlar beni çok yoruyor. Kısa cümle. Cğmle kısa. Uzun değil kısa. Kıpkısa cümle. Neresi uzun kısa. Ayrıca cümlelerim edilgen de değil. Neresi edilgen. ay bu ayarlar beni çok yoruyor. Kısa cümle. Cğmle kısa. Uzun değil kısa. Kıpkısa cümle. Neresi uzun kısa. Ayrıca cümlelerim edilgen de değil. Neresi edilgen. ay bu ayarlar beni çok yoruyor. Kısa cümle. Cğmle kısa. Uzun değil kısa. Kıpkısa cümle. Neresi uzun kısa. Ayrıca cümlelerim edilgen de değil. Neresi edilgen. ay bu ayarlar beni çok yoruyor.

Ama fakat ancak. lakin çünkü ve ya da. ancak ve ancak Ki. Lakin fakat ama. Çünkü ya da veya. İle de. Ama fakat ancak. lakin çünkü ve ya da. ancak ve ancak Ki. Lakin fakat ama. Çünkü ya da veya. İle de. Ama fakat ancak. lakin çünkü ve ya da. ancak ve ancak Ki. Lakin fakat ama. Çünkü ya da veya. İle de. Ama fakat ancak. lakin çünkü ve ya da. ancak ve ancak Ki. Lakin fakat ama. Çünkü ya da veya. İle de.

Yazıyı burada paylaş

Kitapların kahramana dönüştüğü yer.
İnternet sitesi http://bibliyoraf.com
Yazı oluşturuldu 328

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.