2023 Yazında Yayımlanmış En Etkileyici 7 Kitap

2023 Yazında Yayımlanmış En Etkileyici 7 Kitap

Bu yaz birbirinden güzel onlarca kitap okurlarla buluştu. Tabii bu kitaplardan bazıları, bu yazın kazananları oldu. Biz de bu yazımızda, 2023 yazına damga vuran birbirinden güzel yedi kitabı seçtik. Kitapların çabucak dilimize çevrilmesi için yazımızı okurken bir yandan da dua etmeyi lütfen unutmayınız. Keyifli okumalar! 2023 yazında yayımlanmış

Much Ado About Nada – Uzma Jalaluddin

Much Ado About Nada, yaşı otuzlarına yaklaşmış Müslüman bir kadının hikâyesini anlatıyor. Nada, yetişkin bir kadın olmasına rağmen hala ailesiyle yaşıyor ve bekar. Üstelik annesinin evlenmesi için yaptığı baskılarla uğraşmak zorunda. Başarılı bir mühendis olmasına rağmen hayallerine ulaşmak için önünde uzun bir yol var. Hayatında hiçbir şey istediği gibi gitmediği için gittikçe kabuğuna çekilen Nada’nın en yakın arkadaşı Haleema ise onu böyle görmek istemiyor.

Nada’nın yolunda gitmeyen ve monotonluğa uğramış hayatı Haleema’nın onu bir konferansa getirmesiyle değişiyor. Çünkü Haleema, ona nişanlısı Zayn’in kardeşi Baz’ın da orada olacağından bahsetmiyor. Ancak kimsenin bilmediği gerçekse, Nada ve Baz’ın birbirlerini zaten tanıyorlar. Nada Geçmişine bir perde mi çekmeli yoksa o geçmişi kabul ederek hayallerine koşmaya devam mı etmeli? Much Ado About Nada, Müslüman bir yazar tarafından kaleme alınan bir Jane Austen retellingi olarak geçiyor.

We Could Be So Good – Cat Sebastian

We Could Be So Good, 1950’li yılların sonlarında yaşanması imkansız gibi görünen bir aşkı anlatıyor. Şehrin en büyük gazetelerinden birinde muhabirlik yapan Nick Russo, yaşadığı toplumda kendi yönelimine karşı olan düşmanca yaklaşımı biliyor. Ve hayatına kimsenin girmesine izin veremeyeceğinin farkında. Ancak hayat sürprizlerle dolu. Andy’nin girmesiyle Nick için her şey değişiyor.

Gazetenin patronu olan babası Andy’nin aile işini devralmasını istiyor. Ama Andy bu fikre pek sıcak bakmıyor. Çünkü sorumluluklarını yerine getirmekte pek iyi değil. Yine de kendini rezil edeceğini bile bile, bir yıllığına gazetede çalışmayı kabul ediyor. Nick, Andy’yi türlü türlü sorunlarından kurtarıyor. Aralarında bu yardımlaşmalardan doğan bir arkadaşlık başlarken zamanla arkadaşlığın seyri değişiyor. Nick ve Andy’nin, aralarındaki bu özel bağı gün ışığında yaşayabilmek için savaşmaları gerekiyor.

Give Me a Sign – Anna Sortino

Bu kitap, işitme kaybına sahip olan Lilah’ın hikâyesini anlatıyor. Lilah, sahip olduğu işitme kaybı yüzünden bazen öylece ortada kalakalmış gibi hissediyor. Onun için doğru gitmeyen bir şeyler var ve değişime ihtiyaç duyuyor. Körler ve sağırlar için düzenlenen bir yaz kampına danışman olarak katılan Lilah, burada işaret dili bilgilerini tazelemeyi hedefliyor. Ancak orada, işaret dili bilgilerini tazelemekten fazlasını yapıyor.

Burada tanıştığı bir grup insan ve sorumlu olduğu kampçılar var. Lilah onların çok özel insanlar olduğunu düşünüyor. Bir de Isaac var. Yardımsever, hayalperest ve sevimli, işitme engelli danışman Isaac. Lilah için aşk hiçbir zaman gündemde olan bir şey olmuyor ama söz konusu Isaac olduğunda bu değişecek gibi görünüyor. Tüm oklar, aşkı işaret ediyor. Give Me a Sign, duygu dolu bir yetişkinliğe adım atma hikâyesi. Ve bize, göremediklerimize ve duyamadıklarımıza dair bir yol haritası oluyor.

Northranger – Rey Terciero & Bre Indigo

Northranger, gençlik ve yaz aşkıyla dolu bir çizgi roman. İçindeki romantizmi Jane Austen’ın Northanger Manastırı romanından ilham alan çizgi roman, yazın en sevilenlerinden biri. On altı yaşındaki Cade, gerçek dünyadan kaçmak için korku filmlerini kullanmayı seviyor. Ancak ailesine para kazanmaları için yardım etmesi gerekiyor. Bunun için yazı bir çiftlikte çalışarak geçirmeye başladığında, gerçek hayatın da çok korkutucu olabileceğini öğreniyor.

Birbirinden berbat ve yorucu çiftlik işleriyle uğraşıyor. Bu süreçte ona iyi gelen tek şey ise yakışıklı ve gizemli bir çocuk olan Henry ile arkadaşlığı. Ancak aralarındaki arkadaşlık beklenmedik kıvılcımlarla farklı bir boyuta ilerliyor. Arkadaşlığın ötesinde bir boyut alan aralarındaki ilişkide, Henry esrarengizliğini koruyan taraf. İçe dönük birisi olan Henry, bir şeyler saklıyor. Ve Cade bundan neredeyse emin. Onun sakladığı tek şeyin annesinin ölümüyle ilgili ayrıntıları olmadığını düşünüyor. Northranger, Heartstopper severler için tam olarak aradıkları şey!

Hello Stranger – Katherine Center

Hayatımızda ne zaman ne olacağını asla bilemeyiz. Sadie Montgomery de tam olarak böyle bir durum yaşıyor. Bir portre sanatçısı olan Sadie, bir süre önce hayatının en büyük başarısını kutluyordu ancak bir an sora, kendisine konan yüz körlüğü teşhisiyle bir hastanede uyanıyor. Muhtemelen geçici olduğu söylenen bu durum Sadie’nin insanların yüzünü hatırlayamamasına sebep oluyor.

Sadie bir yandan ailesi, üvey annesi ve kötü üvey kız kardeşiyle uğraşırken yüzünü hatırlayabildiği tek varlığın hastalanmasıyla sarsılıyor. Ancak tam da bu sıralarda, hayatına onun için istediği her şey olabilecek iki adam giriyor. Onun için köpeğini kurtaran bir veteriner ve yardımsever, hayır kelimesini cevap olarak kabul etmeyen komşusu. Aşık olmak için daha kötü bir zamanlama olamazmış gibi görünüyor. Kararsızlıkları ve duyguları içini kemiren Sadie bu süreçte insanların sahip oldukları yüzlerden fazlası olduğunu öğreniyor. Sadie için kendisine konan bu teşhis, her zaman başka görme biçimleri olduğunu hatırlamasını sağlıyor.

Medusa’s Sisters – Lauren J. A. Bear

Yunan mitolojisinin dişi canavarı olarak bilinen Medusa’nın adını ya da hikâyesini birçoğumuz muhakkak duyduk. Ancak kimse, onun kardeşlerinden bahsetmedi. Medusa’s Sisters, Medusa’nın ölümsüz kız kardeşleri Stheno ve Euryale tarafından anlatılıyor. Ölümlülere ve ve onların yaşantılarına merak duyan Medusa ve kız kardeşleri insanların dünyasına geliyorlar. Burada kendilerine ait olabilecekleri bir yer bulabileceklerini düşünüyorlar. Ancak kendilerini tehlikelerle dolu bir rekabetin merkezi olan Olimpiyatlarda buluyorlar.

Kız kardeşlerin doğumundan Medusa’nın ölümüne uzanan ve daha fazlasına değinen hikâye okurlara bambaşka bir bakış açısı sunuyor. Okurlar Medusa’s Sisters‘ın şimdiden Ben, Kirke gibi çok sevilen mitolojik temelli kitapların arasında yerini aldığını düşünüyor. Medusa’s Sisters, kardeşliğin, bireyselliğin, içsel çatışmaların, mitlerin, gerçekliğin ve değişimin mükemmel bir anlatımı.

Together We Rot – Skyla Arndt

Annesi bir yıldan uzun bir süredir kayıp olan Wil Greene, onu artık kendi başına araması gerektiğini biliyor. Çünkü polis davayı kapatmak istiyor. Annesinin kasabayı terk ettiğini ve bulunmak istemediğini düşünüyor. Ama Wil, annesini tanıyor ve öylece ortadan kaybolabilecek biri olmadığını biliyor. Üstelik bu işin içinde eski en yakın arkadaşı Elwood Clarke’ın ailesinin bir parmağı olduğundan neredeyse emin. Gerginlikle on sekizinci yaş gününü bekleyen Elwood ise, bir papaz olan babasının işini devralacağını değil de işi uğruna feda edeceği kişi olduğunu fark ediyor. Ölmesini isteyen ailesinden kaçarken onu kabul edebilecek tek kişi ise eski dostu, Wil.

İkili bir ittifak kuruyorlar. Wil, Elwood’un saklanmasına yardım ederken Elwood onun annesini bulmasına yardım ediyor. Ancak ikilinin ittifakı, yalnızca amaçları doğrultusunda ilerlemiyor. Wil ve Elwood, Clarke ailesinin liderliğinde kasabalarında dönen onlarca yıllık tarikat anlaşmalarını ortaya çıkarıyorlar. Ailesinin, Elwood’u öldürmek istemesi dahil yaşanan ve yaşanabilecek her şeyin bir sebebi var. İkisi gerçekleri ortaya çıkarırken, Wil’in Elwood’u koruması gerekiyor. Together We Rot, başarıyla kaleme alınmış bir hikâye, gotik ve paranormal bir dünyaya karışan romantizmin ustalıkla ele alımı.

Yazının sonuna geldik. Listedeki kitaplar sizi de heyecanlandırdı mı? Düşüncelerinizi yorum olarak yazmayı unutmayın! Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Ama fakat ancak ve ancak. Çünkü ya da. Fakat ve lakin ama ancak ve lakin. Çünkü fakat ve ama.

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Yazıyı burada paylaş:

Yazı oluşturuldu 14

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.