Dikenlerin Büyüsü’nde Okuyucuyu Nasıl Bir Macera Bekliyor?

Dikenlerin Büyüsü’nde Okuyucuyu Nasıl Bir Macera Bekliyor?

Margaret Rogerson’ın 2019 yılında Sorcery of Thorns adıyla çıkan kitabı, Ephesus Yayınları tarafından Dikenlerin Büyüsü adıyla sonunda dilimize çevrildi. Yakında raflarda olacak Dikenlerin Büyüsü’nü satın almadan önce bilmeniz gerekenler ise işte bu yazıda! Dikenlerin Büyüsü’nde

Dikenlerin Büyüsü’nde Okuyucuyu Nasıl Bir Macera Bekliyor?

Aslında Ephesus Yayınları bu kitabın haberini geçtiğimiz yıl duyurmuştu. Fakat pandemi ve 2020 yılında başımıza gelen diğer olaylar sebebiyle kitap, okuyucusu ile anca buluşabiliyor. Dikenlerin Büyüsü, standalone -yani seri olmayan, tek kitaplık- bir fantastik kurgu olarak okurların dikkatini çekmiş ve çıktığı yıl kitap listelerini alt üst etmişti.

Rumeysa Nur Ercan tarafından çevrilen Dikenlerin Büyüsü yazarın ikinci kitabı. Bundan önce 2017 yılında An Enchantmant of Ravens adında yine standalone bir fantastik kitap yazmıştı. Yazarın bu kitabı da Dikenlerin Büyüsü gibi Ephesus Yayınları etiketi ile raflarda yerini alır diye tahmin ediyoruz. Yazarın bu yıl içerisinde de yeni bir kitap daha yayımlaması bekleniyor

Yanda da gördüğünüz üzere kitap orijinal kapakla satışa sunulacak. Charlie Bowater tarafından hazırlanan bu kapak hem yurt dışındaki hem de ülkemizdeki okuyucular tarafından çok beğenildi.

Kitap ne anlatıyor? Dikenlerin Büyüsü’nde

Bu ilgi çekici kurgu, yazarın oldukça akıcı anlatımı –An Enchantment of Ravensı bir günde bitirmiştim – ile birleşince, ortaya okuması oldukça keyifli bir kitap çıkmış. Eğer Hava Uyanıyor ya da Cadı Avcısı kitaplarını beğendiyseniz bu kitabı da mutlaka beğenirsiniz.

Kitabın en zevkli yanı kesinlikle karakterleri. Dikenlerin Büyüsü okuması oldukça zevkli ve dolu dolu karakterlere sahip bir kitap. Yazarın tek kitapta okuyucuyu bu kadar kendine bağlayabilen karakterler yazması takdiri hak eden bir durum bence.

Karakterler demişken, hadi gelin karakterlerimizi daha da yakından tanıyalım.

Dikenlerin Büyüsü’nde Okuyucuyu Nasıl Bir Macera Bekliyor?

Karşınızda kitabımızın ana karakteri Elisabeth Scrivener! Elisabeth, Müdire Irena tarafından Yazdüşü Kütüphanesi’nin merdivenlerinde bulundu. Irena, Elisabeth’in kütüphaneye çabucak alıştığını görünce onu yetimhaneye veremeyeceğine karar verdi. Bir anlamda Irene’in yanında çıraklık gören Elisabeth, kütüphanede büyücülük kavramıyla sarmalanmış bir şekilde yetişti. Yandaki resimde de gördüğümüz gibi mavi gözlerindeki kararlı bakışlar ve sıkıca kavradığı kılıcı kendisinin ne kadar cesur olduğunun kanıtları gibi.

 Çizim: jemlincreations

Dikenlerin Büyüsü’nde Okuyucuyu Nasıl Bir Macera Bekliyor?

Nathaniel Thorn, uzun boylu, soluk tenli, gri gözlü, dalgalı ve koyu renk saçlı, yakışıklılığıyla gözlere bayram ettiren biri. Annesini ve erkek kardeşini henüz on iki yaşındayken kaybeden Nathaniel, bu acı olayın izlerini hayatı boyunca taşıdı. Babasını da kaybedince kendisini yalnızlığın kollarına bıraktı. Elisabeth ile kütüphanede ilk kez yolları kesişti. Önce yıldızları barışmadı, fakat sonra işler değişti tabii.

 Çizim: jemlincreations

Dikenlerin Büyüsü’nde Okuyucuyu Nasıl Bir Macera Bekliyor?

Thorn ailesine uşaklık yapmış olan Silas, ailenin ölümünden sonra yapayalnız kalan Nathaniel’a yaverlik etmeye devam ediyor. Silas her ne kadar bir iblis olsa da -mecaz yapmıyoruz :)- aynı zamanda sadık bir dost.

 Çizim: jemlincreations

başlık

Dikenlerin Büyüsü, ilginç karakterleri ve orijinal kurgusu ile bizleri heyecanlandırıyor. Yabancı okurların kitabı bambaşka bir dünyaya açılan kapı olarak nitelendirmelerinin yanı sıra yazarın akıcı dili de sık sık övülüyor. Çıktığı ülkelerde çok satanlar listesinde uzun süre kendine yer bulan kitabın ülkemizde de çok ilgi göreceğini umuyoruz. Şimdiden herkese iyi okumalar. Görüşmek üzere!

Bu yazı Selin Çolak ve Eslem Dereli ortaklığında yazılmıştır.

Kapak görselindeki çizim jemlincreations tarafından çizilmiştir.

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Yazıyı burada paylaş:

Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Bugün okul yok. Bir şeyler bulmam lazım. Derdim tasam yok. Dalıp gitmişim öğretmen kızdı. Sendin aklımda. Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Bugün okul yok. Bir şeyler bulmam lazım. Derdim tasam yok. Dalıp gitmişim öğretmen kızdı. Sendin aklımda.

başlık

Ancak ve ancak. Yalnız. Ve. Çünkü. Ama veya fakat. Lakin ya da. Ve çünkü ki de. Ancak ve ancak. Yalnız. Ve. Çünkü. Ama veya fakat. Lakin ya da. Ve çünkü ki de. Ancak ve ancak. Yalnız. Ve. Çünkü. Ama veya fakat. Lakin ya da. Ve çünkü ki de. Ancak ve ancak. Yalnız. Ve. Çünkü. Ama veya fakat. Lakin ya da. Ve çünkü ki de. Dikenlerin Büyüsü’nde

Kitapların kahramana dönüştüğü yer.
İnternet sitesi http://bibliyoraf.com
Yazı oluşturuldu 328

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.