Cassandra Clare’in Altın Zincir’inde Okuru Nasıl Bir Macera Bekliyor?

Cassandra Clare’in Altın Zincir’inde Okuru Nasıl Bir Macera Bekliyor?

Sevilen yazar Cassandra Clare’in son serisi Son Saatler’in ilk kitabı Altın Zincir, uzun bir bekleyişin ardından bugün raflardaki yerini aldı. Yazarın diğer kitapları gibi Artemis Yayınları etiketiyle çıkan Altın Zincir hakkında bilmeniz gerekenleri bu yazıda topladık. Gelin kitabı hep birlikte kitabı inceleyelim.

Kitabın Gölge Avcısı Evrenindeki Yeri

Cassandra Clare, Gölge Avcıları dünyasında geçen yirmiyi aşkın kitap yazmasına rağmen bu dünya hakkında yazmaya devam etmekten kendini alıkoyamıyor. Ölümcül Oyuncaklar serisi ile başlayan yolculuğumuz, On dokuzuncu yüzyıl Londra’sında Cehennem Makineleri ile devam etmişti. Daha sonrasında bu serilerde karşılaştığımız çoğu karakterin hikâyelerini de okuma fırsatı bulduk. Şimdiyse sırada Cehennem Makineleri’nin devamı olarak sayabileceğimiz Son Saatler serisi var. Serinin ilk kitabı yurt dışında Chain of Gold adı ile 3 Mart 2020’de, ikinci kitabı ise Chain of Iron da 2 Mart 2021’de okurlar ile buluştu. Serinin son ve üçüncü kitabı Chain of Thorns‘un da Mart 2022’de çıkması bekleniyor.

Altın Zincir
Karanlık Sanatlar: Alice Duke

Altın Zincir Ne Anlatıyor?

Altın Zincir’in konusuna değinmeden Gölge Avcısı evreni okurları için küçük bir not düşelim. Eğer Cehennem Makineleri ve Karanlık Sanatlar serilerini okumadıysanız yazının devamı sizin için oldukça büyük spoilerlar içerecektir. Uyarmadı demeyin.

Altın Zincir ‘de Cehennem Makineleri ve Karanlık Sanatlar serilerinde çokça gördüğümüz Londra Enstitüsü’ne geri dönüyoruz. Yazarın belki de en ses getiren karakterleri olan Will ve Tessa’nın hayatlarına direkt olmasa da çocukları aracılığı ile tam on yedi yıl sonra tekrar dahil oluyoruz. Sadece Herondale çiftinin değil, uzaktan da olsa Jem’in de hayatına misafir oluyoruz.

Altın Zincir konusu

Mekanik Savaş’tan beri huzurlu bir şekilde yaşayan Londra Enstitüsü sakinlerinin tadını kaçıran birtakım olaylar gerçekleşmeye başlıyor. Gece vakitleri Gölge Avcıları’na saldırmalarına alışık olduğumuz iblisler, birden bire saldırılarını gün ışığında yapmaya başlıyor. Bu duruma el atmakta gecikmeyen yeni genç karakterlerimiz, gizemli olayları çözmeye çalışırken öyle bir kimlik karmaşası yaşıyorlar ki olayları aydınlatabilmek artık onlar için kişisel bir mesele haline geliyor. 

Altın Zincir’de Okuru Kimler Bekliyor?

Her Cassandra Clare kitabında olduğu gibi, Altın Zincir’de de oldukça fazla karakter ile karşılaşıyoruz. Adı geçen her karakteri yazmamız mümkün olmadı elbette ama kitabın öne çıkan karakterlerini sizin için derledik! Karakterler için kullandığımız fan artlar Gabriella Bujdoso’ya ait.

Altın Zincir

James Herondale: Efsanevi Will Herondale ve Tessa Gray’in oğlu olan James, bahsettiğimiz kimlik karmaşasını en derinden yaşayan karakter. Annesinden aldığı İblis tarafının köklerini bulmaya çalışan James, bir yandan da gerçeklerin yükünü taşıyabilmenin bir yolunu arıyor. Kitabın adında geçen zincir kelimesinin James için ayrı bir anlam taşıdığını da söylemeden geçmek istemeyiz doğrusu. 

Altın Zincir

Cordelia Carstairs: Dağılmış bir aileyi bir arada tutmaya çalışan Cordelia için işler sadece Herondale ailesi ile birlikteyken yolunda gidiyor diyebiliriz. Cordelia ile birlikte, daha önce defalarca okuduğumuz efsanevi kılıç Cortana’nın öyküsünü de keşfetmeye başlıyoruz. 

Altın Zincir

Matthew Fairchild: Cehennem Makineleri’nden hatırlayacağınız Charlotte Fairchild ve Henry Branwell çiftinin ikinci çocuğu olan Matthew, insanın içi ve dışı arasında olabilecek uçurumu tarifleyen bir karakter aslında. James’in parabataisi olan Matthew için ondan beklenenler ve istedikleri arasında sıkışmış bir karakter diyebiliriz. 

Altın Zincir

Lucie Herondale: Will ve Tessa çiftinin küçük kızı olan Lucie, kendisini kurgularını yazmaya adamış bir karakter. Ana gruba olan duruşu ilk kitapta biraz uzak olsa da, kendi macerasını okuduğunuzda daha iyi anlayabildiğimiz bir kişiliğe sahip. 

Altın Zincir

Ana karakterlerin yanı sıra bir de The Merry Thieves’ten bahsetmek istiyoruz. The Merry Thieves, James ve Matthew’ün de içinde bulunduğu dört kişilik grubun adı. Serinin ikinci kitabında bu grubun diğer üyeleri Christopher ve Thomas Lightwood’un hikayeleri daha ayrıntılı işlense de isimlerini en azından kulak aşinalığı olması açısından buraya eklemek istedik. 

Artemis Yayınları’nın Hazırladığı “Kapak”

Altın Zincir

Kitabın kapağı duyurulduğundan beri, Cassandra Clare hayranları oldukça sinirli ve büyük bir hayal kırıklığı içerisinde. Kapaktaki modelin kitabın ana karakteri Cordelia’yı yansıtmaması ve whitewashing yapması, kapağın ucuz durması ve daha bir sürü sebepten dolayı Clare hayranları kitabın kapağını beğenmedi ve bunu buldukları her fırsatta dile getiriyorlar. Artemis Yayınları ise “hayranların ve kitabı satın alacak tüketicilerin memnuniyetsizliğini görmezden gelme ve bildiğini okuma” politikasını izliyor. Kitabın orijinal kapak ile basılması, henüz kapak daha yayınlanmadan önce okurların yayınevine ilettikleri bir talepti. Ne yazık ki yayınevi hem kitabı yayınlamada oldukça gecikti, hem de yaptıkları kötü kapak seçimleriyle bir kez daha okurlarla ters düştüler. Umalım ki aynı hataları serinin devam kitapları için yapmasınlar. 

Cassandra Clare, kaleminin akıcılığı ve yazdığı sıradışı kurgularıyla listelerin hep en üstünde yer almayı başardı. Altın Zincir de önceki kitapları gibi yayınlandığı günden itibaren okurlar tarafından çok sevilen bir kitap oldu. Ülkemizde de durumunun farklı olmayacağını düşünüyoruz. Kitap hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Artemis’in kapağını beğendiniz mi? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Kapak görselindeki çizim vaizerka tarafından çizilmiştir.

Altın Zincir

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Bugün okul yok. Bir şeyler bulmam lazım. Derdim tasam yok. Sokaklarda dolaşmak. Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Bugün okul yok. Bir şeyler bulmam lazım. Derdim tasam yok. Sokaklarda dolaşmak.

Ama fakat ancak. Lakin ve fakat. Çünkü ama ancak. Ve veya. Ya da Ama fakat ancak. Lakin ve fakat. Çünkü ama ancak. Ve veya. Ya da Ama fakat ancak. Lakin ve fakat. Çünkü ama ancak. Ve veya. Ya da

Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Bugün okul yok. Bir şeyler bulmam lazım. Derdim tasam yok. Sokaklarda dolaşmak. Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Bugün okul yok. Bir şeyler bulmam lazım. Derdim tasam yok. Sokaklarda dolaşmak.

Yazıyı burada paylaş:

Kitapların kahramana dönüştüğü yer.
İnternet sitesi http://bibliyoraf.com
Yazı oluşturuldu 328

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.