2022'nin İlk Yarısında En Çok Hangi Bibliyoraf Yazıları Okundu?

2022’nin İlk Yarısında En Çok Hangi Bibliyoraf Yazıları Okundu?

Haziran ayını geride bırakmamızla birlikte bir yılı daha geride bırakmış olduk. Hal böyle olunca hemen ilk yarı istatistiklerini çıkardık ve küçük karşılaştırma yaptık. Bu yazıda da siz değerli okurlarımızla 2022’nin ilk yarısında en çok okunan yazılarımızı paylaşacağız.

Bu yazıyı ikiye ayırdık. Yazının ilk kısmında 2022 yılında yayımlanan yazılar arasından en çok okunanları inceleyeceğiz. İkinci kısmında ise 2022 yılında en çok okunan yazıları listeleyeceğiz. İki kısımda da toplam beş yazı var.

Küçük bir not: 2021 yılında hatırı sayılır bir görüntülenme elde etmiştik. Fakat 2022 yılının ilk yarısında geçtiğimiz yıl aldığımız görüntülenmeden daha fazlasını aldık. Bu da tabii ki sitemizdeki değerli yazarlarımız ve siz sevgili okurlarımız sayesinde oldu.

2022 Yılında Yayımlanan Yazılardan En Çok Tıklananlar

bibliyoraf 2022

1. Paralel Evrende Nova Norda Okuma Rehberi – Selin Çolak

Nova Norda’nın nisan ayında çıkan Paralel Evrende Dünya Tarihi isimli albümüne atıf yaptığımız bu yazıya, “Nova Norda bir yazar olsaydı hangi kitapları yazardı?” sorusundan yola çıktık. Yazıdaki kitapları seçerken de tabii ki Nova Norda’nın şarkılarından ilham aldık. Siz de Nova Norda dinlemeyi seviyorsanız, bu yazıda yer alan kitaplara göz atmalısınız!

2. Aşkın Deneysel Hali: Aşk Hipotezi – Ilgaz Çandar

Aşk Hipotezi’ni detaylı bir şekilde incelediğimiz bu yazıyı Sevgililer Günü haftasında yayımlamıştık. Ilgaz Çandar’ın yazdığı bu yazıda hem kitabın bu kadar övgüye layık olup olmadığını anlatıyor hem de yazar ve kitap hakkında ilginç bilgiler veriyor. Kitabı almadan/okumadan önce bu incelemeye mutlaka göz atmalısınız!

3. Ephesus Yayınları 2022 Yılında Hangi Kitapları Çevireceğini Duyurdu! – Selin Çolak

Yılın başında bu yıl bizi hangi bomba kitapların beklediğini konuşmuştuk. Bu yazı da onlardan biri. Ephesus Yayınları’nın 2022 yılı içerisinde yayımlayacağını söylediği kitapları derlediğimiz bu yazı, sizler tarafından çok beğenildi. Yazıda bahsettiğimiz kitaplardan dört tanesi raflardaki yerini aldı bile!

4. Martı Yayınları 2022 Yayın Programını Duyurdu! – Okan Övez

Yıl içinde çıkacak kitapları derlediğimiz bir diğer yazıda ise konumuz Martı Yayınları’ydı. Yayınevi 2022 yılı içerisinde yayımlayacağını duyurduğu kitapları türlerine ayırarak paylaşmıştı. Biz de bu kitaplar arasından en ilgi çekenleri detaylıca anlatmış, yazının sonunda da yayınevinin duyurduğu tam listeyi eklemiştik.

bibliyoraf 2022

5. Aile, Görev ve Onur: Bridgerton 2. Sezon – Selin Çolak

Netflix’in sevilen dizisi Bridgerton’ın ikinci sezonunu konuştuğumuz bu yazı “karşılaştıma dosyaları” kategorisinin en çok okunan yazısı oldu. Ailenin en büyü Anthony Bridgerton’ı konu alan bu sezon hayranları ikiye böldü. Biz de bu yazıda hem bu olayın sebebine değindik hem dekitap ve dizi arasındaki farklılıkları anlattık.

2022 Yılında En Çok Okunan Yazılar

1. Rick Riordan Evreni ve Okuma Rehberi – Nisa Sümertekin

Nisa Sümertekin tarafından hazırlanan bu yazıda sizler için uzaktan bakıldığında oldukça kafa karıştırıcı görünen bu evrene oldukça açıklayıcı bir rehber hazırlamaya çalıştık. Görünen o ki başarılı olmuşuz, çünkü bu yazı geçtiğimiz yılın da en çok okunan yazısıydı.

2. Yeni Başlayanlar İçin: Klasikler – Dilruba Kaplan

Dilruba Kaplan tarafından yazılan bu yazı hem yayımladığımız ilk okuma rehberi hem de “Yeni Başlayanlar İçin” serimizin ilk yazısıydı. Bu yazı dizisindeki amacımız ise belirli bi türü ya da başlığı -mesela mitoloji- okumak isteyen ama nereden başlayacağını bilemeyen okurlarımıza bir başlangıç rehberi oluşturmak.

3. 19. Yüzyılın Skandal Ailesi: Bridgerton – Selin Çolak

Sitemizde yayımlanan ilk “karşılaştırma dosyası” olan bu yazıda Bridgerton’ın ilk sezonunu konuşmuş ve ikinci sezon beklentilerimizi anlatmıştık. Geçtiğimiz yılın ocak ayında yayımlanan yazı, sizler tarafından çok sevildi ve kısa bir süreliğine sitemizin en çok okunan yazısı oldu. İkinci sezonun gelmesiyle birlikte de, ilk sezonu hatırlamak isteyen okurlar soluğu bu yazıda aldı!

bibliyoraf 2022

4. Gölge Avcıları Evreni Okuma Rehberi – Ezgi Su Güçlü

Yayın Koordinatörümüz Ezgi Su Güçlü tarafından yazılan bu yazı Cassandra Clare’in 20+ kitaplık evrenine girmek için bulunmaz bir fırsat. Hem bu evrene dahil olan serileri anlattığımız hem de sizler için birden fazla okuma sırası hazırladığımız bu yazı, kesinlikle gördüğü ilgiyi hak ediyor. Bu tarzdaki okuma rehberlerimiz için buraya tıklayabilirsiniz. 

5. Mitoloji Severlerin Kitaplığında Olması Gereken 9 Kitap! – Pınar Görcelioğlu

Bu yazı son zamanlarda “mitoloji dosyaları” kategorisinde en çok okunan yazı haline geldi. Pınar Görcelioğlu’nun yazdığı bu yazıda sizin için mitoloji okumayı seven bir okurun kitaplığında bulunması gereken dokuz kitabı derlemiştik. Mitoloji konulu diğer yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Yazılarımızı okuyup sitemizi destekleyen siz sevgili okurlarımıza ve usanmadan hem eğlenceli hem de dikkat çekici yazılar yazar yazarlarımıza çok teşekkür ederiz. Bakalım yıl sonu bu listede ne gibi değişiklikler olacak.

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Ama fakat çünkü ve ya da. Ancak ve ancak. Çünkü ama fakat. Lakin ama fakat. Ve veya ya da.

Yazıyı burada paylaş:

Kitapların kahramana dönüştüğü yer.
İnternet sitesi http://bibliyoraf.com
Yazı oluşturuldu 328

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.