2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

Dolu dolu geçen 2021’in ardından 2022’de de harika kitaplar bizleri bekliyor. Çıkış yapan yazarlar, serilerin devam kitapları, sevdiğimiz yazarların yeni kitapları ve daha nicesi. Biz de sizler için bu kitaplardan bazılarını seçerek bir liste hazırladık. Keyifli okumalar. 2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

Ocak Ayında Çıkacak Kitaplar

The Red Palace – June Hur

2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

Eski zamanlarda geçen bir kitap arıyorsanız bu kitabı kesinlikle listenize ekleyin derim. Hyeon Joseon Hanedanlığı’nın sarayda hemşire olarak çalışmaya başlıyor. Ancak birisi sarayda aynı gece dört kadını öldürdüğünde Hyeon’un da hayatı değişiyor. Baş şüphelinin yakın arkadaşı ve hocası olduğunu öğrenen Hyeon, onun masum olduğunu kanıtlamaya karar veriyor. Araştırma sırasında tanıştığı genç polis Eojin’le birlikte katili bulmaya ve sarayın sırlarını çözmeye çalışıyorlar. Güney Kore’nin eski hanedanlarına yaptığımız bu yolculuk kesinlikle nefesinizi kesecek. Kitabın 25 Ocak’ta yayımlanması bekleniyor.

Şubat Ayında Çıkacak Kitaplar

This Woven Kingdom (This Woven Kingdom #1) – Tahereh Mafi

2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

Çok satan Bana Dokunma serisinin yazarından yeni bir seri geliyor. Üçleme olması beklenen seride yazar, İslami gelenekler ve Pers mitolojsinden esinlenmiş. Kitap soylu bir ailenin evinde hizmetçi olan cin Alizeh’i konu alıyor. Aynı zamanda damarlarında buz da dolaşıyor ve bu onun krallığın kayıp varisi olduğu anlamına geliyor. Krala ve tüm insanlığa bir tehdit olsa da Prens Kamra onun çekiciliğini göz ardı edemiyor. Alizeh kendini onu düşman olarak görenler ve onu kullanmak isteyenler arasında gidip gelirken buluyor. Tahereh Mafi’nin farklı kültürleri birleştirdiği bu kitabı 1 Şubat’ta raflardaki yerini alacak.

House of Sky and Breath (Crescent City, #2) – Sarah J. Maas

2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

Yazarın ilk yetişkin fantastik serisi olan Hilal Şehir, yurt dışında 2020 yılında çıkarken ülkemizde bu yılın mayıs ayında okurlarla buluştu. Hilal Şehir’de Bryce ve Hunt’ın, Bryce’ın arkadaşının öldürülmesi üzeindeki gizemi çözmeye çalışmalarını okumuştuk. İkinci kitapta ise ikili, Hilal Şehri kurtarmalarının ardından normal yaşantılarına dönmek istiyor. Fakat başlayan isyanlar onları sessizce oturmaktan alıkoyuyor. Hilal Şehir, okurlar tarafından büyük bir ilgi ile karşılanmıştı. Kuşkusuz serinin ikinci kitabı da 2022’den en çok konuşacağımız kitaplardan biri olacak. Eğer bir aksilik çıkmazsa kitap 15 Şubat’ta okurlarla buluşacak.

Mart Ayında Çıkacak Kitaplar

Gallant – V.E. Schwab

2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

Sihrin En Koyu Tonu ve Vahşi serileriyle büyük yankı uyandıran ve günümüz genç yetişkin edebiyatının en başarılı yazarlarından biri olarak kabul edilen V. E. Schwab’ın yeni kitabı mart ayında okuyucularıyla buluşacak. Neil Gaiman ve Holly Black okurlarının özellikle seveceğini düşündüğümüz Gallant’ın konusu ise kısaca şöyle: Olivia Prior, Merilance Okulunda büyüyen bir kız. Bir gün Oliivia’nın evine, onu Gallant’a davet eden bir mektup gönderiliyor. Burada birçok sır yumağı ile karşılaşan Olivia bu sırları çözmeye karar veriyor. Gördüğü harap olmuş bir duvarla ise kendisini bambaşka bir yerde buluyor. The Invisible Life of Addie LaRue kitabıyla okurları bir kez daha kendine hayran bırakan Schwab’ın bu kitabı 1 Mart’ta raflarda olacak. Kitabın ön okumasını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

All My Rage – Sabaa Tahir

2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

Küller ve Kor serisinin yazarından hem trajik hem de kalplere dokunan bir kitap geliyor. Kitap, Pakistan asıllı Amerikalı iki gencin hikayesini anlatıyor. Salahudin ve Noor, The Fight aralarındaki bağları koparana kadar çok yakın arkadaşlardı. Şimdi ikisi de hayatlarındaki zorluklara tek başına göğüs germek zorunda kalıyor. Sal, ailesinin motelini işletmeye çalışırken Noor da alkolik amcasıyla baş etmeye çalışıyor. Bu sırada ikili, arkadaşlığın önemini de daha iyi anlıyor. Sabaa Tahir’in Küller ve Kor serisine dahil olmayan ilk romanı All My Rage de 1 Mart’ta okurları ile buluşacak.

Nine Lives – Peter Swanson

2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

Gerilim türündeki kitapları okumayı sevenler, bu kitabı kesinlikle listenize eklemek isteyecek. Birbirini tanımayan dokuz yabancıya, kendi isimlerinin yazılı olduğu bir liste gönderiliyor. Bir süre sonra ülkenin farklı noktalarında cinayetler işlenmeye başlıyor. Ajan Jessica Winslow, kendi adı da listede olmasına rağmen katili bulmaya karar veriyor. Kurbanların birbirleriyle bir bağlantısı var mı yoksa bunlar sadece bir delinin işi mi? Ajan Winslow bu soruların cevaplarının peşine düşüyor. Konusuyla bile tüyleri ürperten bu roman, 15 Mart’ta raflarda olacak.

Mayıs Ayında Çıkacak Kitaplar

Book of Night – Holly Black

2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

Çok satan Peri Halkı serisinin yazarı Holly Black, 2022’de ilk yetişkin romanını yayımlayacak. Kitap, barmen ve aynı zamanda dolandırıcı olan Charlie adındaki bir kızı konu alıyor. Onun yaşadığı dünyada gölgeler kötü amaçlar için kontrol altına alınabiliyor. Bir gün geçmişinden birinin beklenmedik bir şekilde ortaya çıkması, Charlie’nin zaten karmaşık olan hayatını alt üst ediyor. Ve Charlie tüm bu kaostan kurtulmayı kafasına koyuyor. Holly Black’in bu kitabı bir aksilik çıkmazsa 3 Mayıs’ta raflardaki yerini alacak.

Bravely – Maggie Stiefvater

2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

Bravely 2012 yapımı Disney filmi olan Brave’in devamı niteliğini taşıyor.. Feradach, DunBroch’un tamamını yok etmek istiyor. Ailesini ve krallığını korumak isteyen Merida kadim Cailleach ile bir anlaşma yapıyor. Bu anlaşma gereği Merida’nın birbirinden zor üç farklı yolculuğa çıkması gerekiyor. Hepsini tamamlayabilmesi içinse sadece bir yılı var. kitabın çıkışından sonra ikinci filmin çıkış haberini alırız. Kitap, 3 Mayıs tarihinde raflardaki yerini alacak.

Ağustos Ayında Çıkacak Kitaplar

My Imaginary Mary (Mary, #2) – Cynthia Hand, Brodi Ashton, Jodi Meadows

2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

Mary serisinin ikinci kitabında Mary Shelley ve Ada Lovelace konu alınıyor. Mary eserine ilham olabilecek olağanüstü bir fikrin gelmesini bekliyor. Ada ise Mary’nin aksine sanatla değil, makinelerle ilgileniyor. İki yetenek bir araya geldiğinde sahip oldukları şeyin nadir olduğunu fark ediyorlar. Biraz büyüyle her şeyi başarabileceklerken karşılarına çıkan bir engel Mary ve Ada’yı kötü bir adamla karşı karşıya getiriyor. Kitap, 2 Ağustos’ta okuyucunun beğenisine sunulacak.

Belladonna (Balladonna, #1) – Adalyn Grace

2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

Aile sırları, gizemin ve olağanüstülüğün olduğu yeni bir dünyaya yolculuk yapmaya ne dersiniz? Serinin ilk kitabında yetim bir kız olan Signa’nın bir sırrı açığa çıkarmasını okuyoruz. Bu kitapta ise Signa’nın tek akrabası olan Elijah’ın karısı Lillian ölüyor. Bir gün Lillian’ın hayaleti Signa’nın karşısına çıkıp ona biri tarafından zehirlendiğini söylediğinde Signa gerçeği ortaya çıkarmaya karar veriyor. Eğer suçlu kişiyi bulmazsa, annesiyle aynı gizemli hastalığa sahip evin küçük kızının sıradaki kurban olacağını fark ediyor. Bu nefes kesici fantastik dünya, 23 Ağustos’ta raflardaki yerini alacak.

Kasım Ayında Çıkacak Kitaplar

Bloodmarked (Legendborn, #2) –  Tracy Deonn

2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

İlk kitabı geçtiğimiz yılın eylül ayında çıkan Legendborn serisinin ikinci kitabı önümüzdeki yılın temmuz ayında çıkacak. Birinci kitapta Bree, annesinin ölümünün arkasındaki gerçek nedeni bulmaya çalışmıştı. Şimdi ise aşık olduğu çocuğu kurtarmaya çalışıyor. Ancak sahip olduğu benzersiz güç nedeniyle Order, Bree’nin bu işe kalkışmasını yasaklıyor. Kararından vazgeçmeyen Bree, düşmanlarına ve tehlikelere rağmen arkadaşlarıyla birlikte Nick’i kurtarmanın bir yolunu arıyor. Çıktığı günden beri gündemden düşmeyen Legendborn serisinin ikinci kitabı Bloodmarked, 8 Kasım’da okurları ile buluşacak.

Bilmeniz Gereken Diğer Gelişmeler

  • Jennifer L. Armentrout’un kaleminden çıkan Kan ve Külden serisinin dördüncü kitabı The War of Two Queens mart ayında çıkabilir. Serinin ilk kitabı Dex Yayınları tarafından dilimize çevrilmişti.
  • Cassandra Clare’in Son Saatler serisinin üçüncü kitabı Chain of Thorns’un ise 2022, kasım ayında çıkması bekleniyor. Artemis Yayınları serinin ilk kitabını Türkçe’ye çevirmişti.
  • Leigh Bardugo geçtiğimiz günlerde Grishaverse’e yeni bir kitap ekleneceğinin haberini okurları ile paylaştı. Demon in the Wood isimli bu kitap General Krigan’nın yani Karanlıklar Efendisi’nin orijin hikâyesini anlatacak. İlk olarak Grisha Üçlemesi’ne ek bölüm olarak yazılan bu hikye genişletilmiş versiyonuyla grafik roman olarak okurların beğenisine sunulacak. Kitabın çıkış tarihi 27 Ağustos olarak belirtildi.

2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak? AMA. 2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak? Fakat. 2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak? Lakin. 2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak? Çünkü ve ancak. 2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak? Ya da veya 2022 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak? Ki ile de.

2022 yılında gündemimizden düşmeyeceğini düşündüğümüz kitaplardan bazılarını sizin için derledik. Gözümüzden kaçanlar olduğunu düşünüyorsanız bunu yorumlarda yazmayı unutmayın. Listedeki kitaplardan hangilerini heyecanla bekliyorsunuz?

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Sabah kalktım. Bugün yine geç kaldım.

Yazıyı burada paylaş:

Kitapların kahramana dönüştüğü yer.
İnternet sitesi http://bibliyoraf.com
Yazı oluşturuldu 328

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.