Merhabalar, sonbaharın serinliğiyle okuma isteğimizin zirve yaptığı eylül ayında, yurt dışında birbirinden harika kitaplar raflardaki yerini aldı. Gelin hep birlikte eylül ayında listelere bomba gibi giren bu kitapları inceleyelim!
Kingdom of the Feared (Kingdom of the Wicked #3) – Kerri Maniscalco
Kötülerin Krallığı serisinin üçüncü kitabı Kingdom of the Feared eylül ayında raflardaki yerini aldı. Serinin bir ve ikinci kitapları Kötülerin Krallığı ve Lanetlilerin Krallığı Ephesus Yayınları tarafından Türkçeye çevrildi. İlk kitapta sıradan bir hayat süren Emilia’nın ailesinin sırlarını keşfetmesini okumuştuk. Genç kızın yolu yedi ölümcül günahı temsil eden yedi Cehennem Prensi’nden Öfke ile kesişiyordu. Ardından olaylar çetrefilli bir hal alınca Emilia kendini entrikalarla dolu bir dünyanın ortasında buluyordu. Emilia’yı en son şok edici bir gerçekle yüzleşirken bırakmıştık. Üçüncü kitapta hikâye kaldığı yerden devam ediyor.
The American Roommate Experiment (Spanish Love Deception #2) – Elena Armas
İspanyol Aşk Aldatmacası Yabancı Yayınları tarafından geçtiğimiz aylarda ülkemizde yayımlandı. Yazar, serinin ikinci kitabı The American Roommate Experiment’ta, bizi farklı karakterlerin hayatlarına konuk ediyor. Bu kitaplar ufak bağlantılar dışında birbirinden bağımsız konuları işliyor. The American Roommate Experiment’ta, işinden ayrılarak yazmakta olduğu romana odaklanma kararı alan Rosie’nin başına gelenleri anlatıyor.. Evi oturulamaz hale gelen Rosie’nin aklına yakın arkadaşı Lina’nın (kendisini İspanyol Aşk Aldatmacası’ndan tanıyoruz) boş dairesine taşınmak geliyor. Fakat oraya gittiğinde evin Lina’nın kuzeni Lucas’a kiralandığını anlıyor. Hem de aylardır Instagram’da gizli gizli fotoğraflarına baktığı o Lucas’a. Bu kurgudan kaotik bir eğlence kokusu alıyorum. Umarım vadettiği kadar keyiflidir.
I’m the Girl – Courtney Summers
Courtney Summers’ı dilimize Yabancı Yayınları tarafından çevrilen Uyanış ve Sadie kitaplarıyla tanıyoruz. Summers, cesur yazım tarzıyla kaleme aldığı yeni genç-yetişkin kurgusuyla eylül ayında raflarda yerini aldı. I’m the Girl’de on üç yaşındaki Ashley’nin cesedini bulan George Avis’in, Ashley’nin ablası Nora’nın yardımıyla küçük kızın cinayetini aydınlatma sürecini okuyoruz. Gizem gerilim türündeki I’m the Girl, okurlarını toplumsal sorunlarla yüzleştirecek gibi görünüyor. Etkileyici bir hikâye okuyacağımız kesin, şimdiden listelerinize ekleyin derim.
Spells for Forgetting – Adrienne Young
Geçtiğimiz aylarda Türkçeye çevrilen Fable’ın yazarı Adrienne Young, Spells for Forgetting’le geçtiğimiz ay raflardaki yerini aldı. Spells for Forgetting, yakın arkadaşının ölümü sonucu harap olan ve katilin kendi sevgilisi olduğunu öğrenerek hayatı sonsuza dek değişen Emery Blackwood’un yaşadıklarını konu ediyor. Yaşadığı sarsıcı olaydan sonra genç kadın gözlerden uzak bir yer olan Saoirse Adası’na taşınıyor. Orada aile işletmesini devralan Emery, adada vuku bulan garip olaylar neticesinde kendisini mitlerle ve büyüyle dolu bir maceranın içinde buluyor. Adrienne Young kitaplarında farklı mitleri ve fantastik ögeleri güçlü kadın karakterlerle harmanlamayı çok seviyor. Biz de onun yarattığı bu kitapları okumayı. Hemen ekleyelim listelere.
Foul Lady Fortune (Foul Lady Fortune #1) – Chloe Gong
Chloe Gong’u Martı Yayınları tarafından yayımlanan Şiddetli Hazlar ile tanıyoruz. Yazar yepyeni bir seri ile eylül ayında okurlarıyla buluştu. Foul Lady Fortune ikilemesinin aynı ismi taşıyan ilk kitabında, yazar 1930’larda Şangay’da işlenen seri cinayetleri araştırmak için evli bir çift rolü yapan iki sıra dışı, doğaüstü yetenekli ajanın hikâyesini konu ediyor. Chloe Gong etkileyici konularda yazmayı seven ve okuruna hiç acımayan biri. Bakalım bu kez hançeri nereden saplayacak
Seoulmates – Susan Lee
Koreli Amerikan yazar Susan Lee, tam bir k-drama ve k-pop takipçisi. Yazar ilk kitabı Seoulmates’te Koreli Amerikan Hannah’nın hayatına odaklanıyor. K-pop ve K-drama ile uzaktan yakından alakası olmayan Hannah’ın yolu bir K-drama oyuncusuyla kesişiyor. Bu oyuncu Hannah’ın yakından tanıdığı biri. Eski en iyi arkadaşı Jacob Kim. Şöhretten bunalan Jacob memleketi Chicago’ya dönüyor. Hannah ile tekrar görüşmeye başladıklarında kız neden uzaklaştıklarını, neden bunca zaman boyunca hiç görüşmediklerini sorgulamaya başlıyor. Son dönemde Koreli Amerikan karakterleri konu eden çok fazla romantik kurgu yayımlanmaya başladı. Bu kitap da tipik bir romantik gençlik hikâyesi gibi görünüyor. Bakalım türevlerinin arasından sıyrılabilecek mi?
The Marriage Portrait – Maggie O’Farrell
Maggie O’Farrell’ı geçtiğimiz aylarda Domingo Yayınları tarafından yayımlanan Hamnet’ten hatırlıyoruz. Yazar bizi yine tarihin tozlu sayfalarının arasına çekiyor. Eylül ayında okuyucuyla buluşan The Marriage Portrait’de Rönesans dönemi Floransa’sına gidiyor ve Lucrezia de Medici’nin hikâyesini okuyoruz. O’Farrell farklı üslubu ile dikkat çeken bir yazar. Kurgusal anlamda yine çetrefilli ve bir o kadar da merak uyandırıcı bir roman yazdığına eminim. Umarım Domingo Yayınları bizi çok bekletmez.
Angelika Frankenstein Makes Her Match – Sally Thorne
Nefret Oyunu ve %99 Benim kitaplarıyla tanıdığımız Sally Thorne alışkın olduğumuz tarzının dışına çıkıp bizi yepyeni bir Frankenstein yorumuyla buluşturuyor. Yıllar içerisinde sayısız kez yeniden yorumlanan Frankenstein, birçok farklı şekilde ele alındı. Sally Thorne da bu hikâyeye kendi tarzını fazlasıyla yansıtmış gibi görünüyor. Angelika Frankenstein Makes Her Match tarihi romantik kurgu türünde kaleme alınmış bir kitap. Kitapta kendine uygun bir talip bulamayan Angelika’nın hikâyesini okuyoruz. Bu durumdan sıkılan Angelika gönül işlerini rafa kaldırmayı düşünüyor. Oysa hayallerindeki erkeğin kardeşi Victor’un sıra dışı deneyi sonucunda yarattığı Will *kalp* olduğundan henüz habersiz.
Babel, or the Necessity of Violence: an Arcane History of the Oxford Translators’ Revolution – R. F. Kuang
Haşhaş Savaşı ile tanıdığımız yazar R. F. Kuang yepyeni bir kurgu ile eylül ayında okurlarıyla buluştu. 20’li yaşlarının başındayken kaleme aldığı Haşhaş Savaşı üçlemesinde Çin’deki Afyon Savaşları’ndan yola çıkarak müthiş bir dünya yaratan Kuang, bu kez bizi alternatif bir Oxford’a götürüyor. Kendisi de Oxford’da yüksek lisans yapan yazar, soluduğu havayı hayal gücüyle birleştiriyor. Kitap koleradan ölmek üzere olan genç Robin’in bir profesör tarafından Çin’den İngiltere’ye getirilmesini konu ediyor. Robin 1828 yılında alternatif bir Oxford’a adım atıyor. Ve bir gün Babel’a, yani Kraliyet Çeviri Enstitüsü’ne girmenin hayaliyle kendini dil eğitimine adıyor. Kitap özünde, kolonileşen ülkelerdeki insanların eline güç verildiğinde neler yapabileceklerini gösteriyor. Bir çevirmen olarak bu romana kalbimi bırakacağımı hissediyorum.
Fairy Tale – Stephen King
Korku kitaplarının usta kalemi Stephen King’in yeni kitabı Fairy Tale okurlarıyla buluştu. Yazar, Fairy Tale’de iyi ve kötünün savaşta olduğu paralel dünyaları konu ediyor. On yedi yaşındaki ana karakterimiz Charlie Reade annesini kaybediyor ve alkol bağımlısı babası ile tek başına yaşamaya başlıyor. Charlie’nin arada bir yardımına koştuğu yaşlı komşusu Howard Bowditch öldüğünde evini, köpeğini ve akıl almaz şeyler anlattığı bir ses kayıtlarını Charlie’ye bırakıyor. Paralel dünyalar arasında bir savaşın kilidi artık Charlie’nin elinde. Bakalım nasıl bir gerilim bizi bekliyor. Bilim kurguyla gerilimin harmanlandığı sürükleyici bir romanla karşılaşacağız gibi görünüyor.
Eternally Yours – Kolektif
Eylül ayında, Türkçeye de çevrilmiş pek çok yazarın yer aldığı, gotik türünde bir öykü antolojisi okurlarla buluştu. Eternally Yours isimli bu öykü antolojisinde genellikle fantastik türünde kaleme aldıkları kitaplarla bilinen yazarlar bir araya gelerek gotik temalı hikâyelerini bizlerle buluşturdu. Bu öykülerde vampirlerden kurtadamlara, meleklerden şeytanlara kadar bir sürü doğaüstü varlığa yer veriliyor. Ekim ayına güzel bir hazırlık yapılmış anlaşılan.
The Sunbearer Trials (The Sunbearer Duology #1) – Aiden Thomas
Cemetery Boys kitabıyla hatırlayacağımız Aiden Thomas’ın yepyeni kitabı The Sunbearer Trials raflardaki yerini aldı. Aynı isimli ikilemenin ilk kitabı olan bu roman, mitolojik karakterleriyle dikkat çeken bir gençlik fantastiği. Kitapta bir grup yarı tanrı sonu ölümle bitebilecek bir dövüş turnuvasına katılıyor. Bu turnuvada Kuşların Tanrıçası’nın 17 yaşındaki oğlu Teo ile Kötü Şans Tanrısı’nın 13 yaşındaki çocuğu Xio karşı karşıya geliyor. Amaç kazanmak değil. İkili yalnızca sonuncu olmamaya bakıyor. Ancak hesaba katılmayan bir şey yaşanıyor ve Teo ile Xio gün geçtikçe düşmandan çok dost oluyor. Percy Jackson hayranlarının bayılacağı bir kitap diyebiliriz sanırım.
Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:
eylül ayında
Ama fakat ve ancak. Lakin ve çünkü. Ama lakin ancak ve ancak. Fakat ve yine. Ya da ama fakat. Lakin fakat fakat ama lakin Ama fakat ve ancak. Lakin ve çünkü. Ama lakin ancak ve ancak. Fakat ve yine. Ya da ama fakat. Lakin fakat fakat ama lakin Ama fakat ve ancak. Lakin ve çünkü. Ama lakin ancak ve ancak. Fakat ve yine. Ya da ama fakat. Lakin fakat fakat ama lakin Ama fakat ve ancak. Lakin ve çünkü. Ama lakin ancak ve ancak. Fakat ve yine. Ya da ama fakat. Lakin fakat fakat ama lakin
Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler.
Ama fakat ve ancak. Lakin ve çünkü. Ama lakin ancak ve ancak. Fakat ve yine. Ya da ama fakat. Lakin fakat fakat ama lakin Ama fakat ve ancak. Lakin ve çünkü. Ama lakin ancak ve ancak. Fakat ve yine. Ya da ama fakat. Lakin fakat fakat ama lakin Ama fakat ve ancak. Lakin ve çünkü. Ama lakin ancak ve ancak. Fakat ve yine. Ya da ama fakat. Lakin fakat fakat ama lakin Ama fakat ve ancak. Lakin ve çünkü. Ama lakin ancak ve ancak. Fakat ve yine. Ya da ama fakat. Lakin fakat fakat ama lakin
Yazıyı burada paylaş: