2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

Merhaba! Yeni yıl için çok heyecanlıyız. Özellikle okurlar olarak yeni yılda yurt dışında çıkacak kitaplar hepimizi çok meraklandırıyor. Yayınlandıktan sonra dilimize çevrilmelerini de büyük bir hevesle bekliyoruz. Bu yazımızda sizin için 2023’te beklediğimiz kitapları derledik. Keyifli okumalar!

1. Hell Bent (Alex Stern #2) – Leigh Bardugo

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak? - Bibliyoraf

Grishaverse kitapları ile tanıdığımız Leigh Bardugo, 2019’da çıkan ve İthaki Yayınları’nın geçtiğimiz sene çevirdiği Dokuzuncu Cemiyet kitabı ile büyük beğeni toplamıştı. Dokuzuncu Cemiyet, Goodreads okurları tarafından 2019’un En İyi Fantastik Romanı seçilmişti. Gelecek yılın başında ise, 2 Ocak’ta, serinin devam kitabı olan Hell Bent raflardaki yerini alacak.

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

İlk kitabın konusu ise şu şekilde: Alex Stern, Yale Üniversitesi birinci sınıf öğrencileri arasından tuhaflığıyla sıyrılan bir genç. Başından bela eksik olmayan Alex, vahşi bir cinayet mahallinden sağ çıkabilen tek kişi. Tüm bunların ardından kendisini ölüm ve yaşamın sınırlarının araştırıldığı, büyülü ve gizemli bir cemiyetin içinde buluyor. Serinin devam kitabında ise yeraltı dünyasından ruh çalmaya çalışıyor ve ilginç pazarlıklar yapıyor. Bardugo’nun ters köşeleriyle ve her kitabında gelişen kalemiyle tanışmak isteyenler için bu kitap birebir.

2. The Stolen Heir (The Stolen Heir #1)- Holly Black

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak? - Bibliyoraf

Holly Black’i çok sevilen Peri Halkı Üçlemesi ile tanıyoruz. Genç yetişkin türünde olan bu serinin seveni oldukça fazla. Yazar da bu evrende geçen ve sekiz yıl sonrasında olanları konu alan bir kitapla geri dönüyor. İki kitaptan oluşacak serinin ilk kitabı The Stolen Heir’in 3 Ocak’ta çıkması planlanıyor.

Bu kitapta peri âlemi ve insan âlemi arasında sıkışıp kalmış Suren ve Prens Oak’ın karşılaşmalarını okuyacağız. Kaçak Kraliçe Suren, yaşamını ormanda sürdürüyor. Kalan zamanında da ölümlüleri kapana kısıldıkları anlaşmalardan kurtarıyor. Bu sebeplerden ötürü başı belada olan çocuk kraliçe Suren’i, bir zamanlar evlilik sözü verdiği prens kurtarıyor ve hikâyemiz böylece başlıyor. Spoiler olmasın diye detaylı bilgi veremiyorum ancak hayranlar tanıdık karakterleri görebilme ihtimaline karşı oldukça heyecanlı. Zalim Prens evreninde geçen ve serinin devamı gibi duran bu kitabı, hayranlar olarak uzun zamandır bekliyorduk.

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

3. The Villa – Rachel Hawkins

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak? - Bibliyoraf

New York Times’ın çok satan yazarı Rachel Hawkins’ten, karanlık bir geçmişe sahip bir İtalyan villasında geçen nefis bir gotik gerilim kitabı geliyor. Gizem dolu The Villa, 3 Ocak’ta yayımlanacak.

Çocukken birbirlerinden hiç ayrılmayan Emily ve Chess, otuzlu yaşlara geldiklerinde kaçınılmaz bir şekilde ayrı düşüyorlar. Chess, İtalya’ya bir gezi yapmayı önerdiğinde, Emily bunun arayı kapatmak için harika bir fikir olduğunu düşünüyor. İki arkadaş ilk başta lüks bir tatil köyü gibi görünen villanın aslında ilginç bir geçmişi olduğunu keşfediyorlar. Villanın tarihini araştırırken görünenden çok daha fazlası olduğunu fark ediyorlar. Kendilerini çözülmesi gereken gizemler, geçmişten gelen sırlar ve günümüzde işlenen cinayetlerle karşı karşıya buluyorlar. Sırlar gün ışığına çıktıkça, aynı derecede tehlikeli ihanetler de ortaya çıkıyor. Villa, gittikçe daha tehlikeli olmaya başlıyor.

4. Chain Of Thorns (Son Saatler #3) – Cassandra Clare

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak? - Bibliyoraf

Gölge Avcıları evreni ile tanınan Cassandra Clare’in sevilen Son Saatler serisi, üçüncü kitabı ile sona eriyor. Hayranların heyecanla beklediği Chain of Thorns, 31 Ocak’ta raflardaki yerini alacak.

Gölge avcısı Cordelia Carstairs, kendisi için önemli olan her şeyi kaybediyor. Sadece birkaç hafta içinde, bütün hayatı tepe taklak oluyor. Kadim iblis Lilith’le yaşadıkları da cabası. Cordelia, James, Lucie, Matthew ve diğerleri, cehennem prensi Belial’ın ölümcül ordusuyla yüzleşmek zorunda kalıyorlar. Şehirlerini ve ailelerini kurtaracaklarsa, cesaretlerini toplamaları ve birbirlerine tekrar güvenmeleri gerekiyor. Çünkü başarısız olurlarsa her şeylerini, hatta ruhlarını bile kaybedebilirler. Bu epik final kitabıyla birlikte Cassandra Clare’in bir gölge avcısı serisi daha son buluyor.

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

5. Someone Else’s Shoes – Jojo Moyes

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak? - Bibliyoraf

Senden Önce Ben kitabıyla çok sevilen ve kalplerimizi kıran Jojo Moyes’ten yeni bir kitap geliyor. İkinci şansların konu edildiği Someone Else’s Shoes, 2 Şubat’ta okurlarla buluşacak.

Nisha Cantor, kocası ondan boşanacağını söyleyene kadar varlıklı bir hayat yaşıyordu. Nisha alışkın olduğu zengin hayatını bırakmamakta kararlı ancak bunun için epey mücadele vermesi gerekiyor. Sam Kemp’in yanlışlıkla Nisha’nın çantasını alması üzerine yaşanan karışıklık ile Nisha artık hayatında bir şeylerin değişmesi gerektiğine karar veriyor. Jojo Moyes’un özgün mizah anlayışı ve harika hikâye anlatımı ile dolu bu sıcak kitap, küçücük bir şeyin birdenbire her şeyi nasıl değiştirebileceğine dair bir eser.

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

6. Happy Place – Emily Henry

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak? - Bibliyoraf

Book Lovers kitabının yazarı ve New York Times çok satanı Emily Henry’nin yeni kitabı geliyor. Goodreads ödüllü yazar Emily Henry’nin Happy Place adlı romanı 25 Nisan’da okurlar ile buluşacak.

Aylar önce ayrılan bir çift olan Harriet ve Wyn, en iyi arkadaşlarıyla yapacakları tatilleri için hâlâ birlikteymiş gibi davranmak zorunda kalıyorlar. Üniversitede tanıştıklarından beri mükemmel bir çift olan bu ikili, beş ay önce ayrıldıklarını arkadaşlarına bir türlü söyleyemiyorlar. Ardından kendilerini son on yıldır arkadaş gruplarının yıllık kaçamağı olan Maine kulübesinde bir yatak odasını paylaşırken buluyorlar. Yıllarca birbirlerine âşıkken, sonrasında seni en iyi tanıyanların önünde bir haftalığına âşıkmış numarası yapmak ne kadar zor olabilir?

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

7. The Sun And The Star (Melez Kampı Günlükleri ^#17)- Rick Riordan

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak? - Bibliyoraf

Percy Jackson ve Olimposlular serisi ile tanıdığımız New York Times yazarı Rick Riordan’ın yeni kitabında Mark Oshiro’yla birlikte çalıştı. Nico ve Will’in kitabı uzun zamandır bekleniyordu. Bu kitapta onlarla beraber Tartarus’un derinliklerine ineceğiz. Kitap, 2 Mayıs’ta okuyucularla buluşacak.

Nico’yu bir süredir Tartarus’un derinliklerinden bir ses çağırıyor. Nico, rüyaları ve kahin Rachel Dare’in son kehaneti ile bu sesin sahibinin Titan Bob olduğunu düşünüyor. Percy ve Annabeth’e yardım eden arkadaş canlısı Titan’ın başı dertte gibi görünüyor. Nico bu göreve gitmek zorunda ve erkek arkadaşı Will de onu yalnız bırakmak istemiyor. Ancak Will bir Apollon çocuğu ve yeraltı pek ona göre değil. Diğer yandan kehanetin bir dizesi Nico’nun arkasında aynı derecede değerli bir şey bırakması gerektiğini söylüyor.

8. Yellowface – R.F. Kuang

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak? - Bibliyoraf

Haşhaş Savaşı ile tanıdığımız çok satan genç yazar R.F. Kuang’ın yeni kitabı 16 Mayıs’ta okuyucular ile buluşuyor. Yazar bu kitabıyla yayıncılık sektörünü, tarihin silinen yanlarını ve ırkçılığı eleştiriyor.

June Hayward ve Athena Liu, Yale’de okuyan iki yazar arkadaşlar ve beraber yükselen yazarlar olmaları gerekiyor. Athena’nın kitabı oldukça ilgi görürken, June kendi kitabını kimsenin okumayacağını düşünüyor. June, Athena’nın korkunç bir kazada ölümüne tanık olduğunda, içgüdüsel olarak hareket ediyor ve onun yeni bitmiş şaheserini kendine saklıyor. Sonrasında da düzenleyip kendisi yazmış gibi menajerine gönderiyor. Ancak June, Athena’nın gölgesinden kurtulamıyor ve ortaya çıkan kanıtlar, June’un çalıntı başarısına gölge düşürüyor. June sırrını korumak için yarışırken, hak ettiğini düşündüğü şeyi korumak için tam olarak ne kadar ileri gidebileceğini keşfediyor.

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

9. Light Bringer (Kızıl Yükseliş #6) – Pierce Brown

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak? - Bibliyoraf

Kızıl Yükseliş hayranlarının uzun zamandır beklediği serinin altıncı kitabı Light Bringer’ın çıkış tarihi belli oldu! Bekleyiş 16 Mayıs’ta kitabın çıkmasıyla son buluyor. Demir Altın’la başlayan yan seri sonunda üçüncü kitabına kavuşuyor.

Bildiğiniz üzere Demir Altın, Kızıl Yükseliş üçlemesinden tam on yıl sonrasını konu alıyor. Serinin ilk kitabında Darrow haricinde 3 anlatıcı daha vardı. Bu anlatıcılar sırasıyla; Lune hanesinin varisi Lysander, “özgürleştirmeyle” birlikte madenlerden çıkarılan Kızıl Lyria ve üçüncü kitapta tanıştığımız Trigg’in nişanlısı Ephraim. Dark Age’de ise bu anlatıcılara Kısrak da katılmıştı. Biz de serinin altıncı kitabında Darrow’un beraberinde getirdiği büyük galaktik kaosun sonuçlarını ve karakterlerin hayatta kalma mücadelesini okuyoruz. Bakalım Light Bringer serinin yedinci kitabı Red God için nasıl bir alt yapı hazırlayacak. Red God, Kızıl Yükseliş serisinin son kitabı olacak…şimdilik

10. One Of Us Is Back (Birimiz Yalan Söylüyor #3) – Karen M. McManus

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak? - Bibliyoraf

Birimiz Yalan Söylüyor’un üçüncü kitabı da 2023’te raflarda olacak kitaplar arasında yer alıyor. Yazar Karen M. McManus’un yeni gizem gerilim kitabı 25 Mayıs’ta geliyor.

Bayview Dörtlüsünün geçmişinden biri yeniden su yüzüne çıktığında tarih tekerrür etmeye başlıyor. Bunun sonuçları ise ölümcül olacak gibi. Simon’ın gözaltında ölmesinin üzerinden neredeyse iki yıl geçmesine rağmen yaşananları atlatmak zor oluyor. Önce Bayview Dörtlüsünün katil olmadıklarını kanıtlamaları gerekiyordu, sonrasında ise kinci bir taklitçiyi alt ettiler. Şimdi tüm Bayview ekibi yaz için evlerine dönüyor ve herkes hayatına devam etmeye çalışıyor. İlk başta gizemli reklam panosu kötü bir şaka gibi görünüyordu. Ancak Bayview Ekibinin bir üyesi ortadan kaybolduğunda bu “oyunun” ciddi olduğunu anlıyorlar.

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

11. Witch King – Martha Wells

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak? - Bibliyoraf

Sevilen yazar Martha Wells’ten güç, dostluk, güven, ihanet ve seçtiğimiz ailelere dair olağanüstü bir hikâye geliyor. Hazır olun, 30 Mayıs’ta büyücüler, sihir ve aksiyonla dolu bir fantastik dünyaya dalıyoruz.

Bilinci bir tuzağa hapsedilen Kai, öldürüldüğünün ve bu olayın üzerinden geçen zamanın farkında değil. Neden hapsedildiğini bilmeyen Kai, büyüsünü kendisi için kullanmaya çalışan bir büyücü ile karşılaşıyor. Suikastından bu yana dünyada neler değiştiğini öğrenmek ve önemli bir soruyu cevaplamak zorunda: Neden Yükselen Dünya Koalisyonu’nun etkisi artıyor? Kitabın ana karakteri bu sorulara cevap vermek istiyorsa, müttefiklerini yakınına çekmesi ve tüm büyüsünü kullanması gerekiyor. Kai, büyünün kol gezdiği bu fantastik dünyanın içinde yolunu bulmaya çalışıyor.

12. Love, Theoretically – Ali Hazelwood

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak? - Bibliyoraf

Aşk Hipotezi ve Beyindeki Aşk ile büyük ün yakalayan Ali Hazelwood, yeni romantik komedi kitabıyla geri dönüyor. 13 Haziran’da çıkacak kitabın konusu şu şekilde:

Teorik fizikçi Elsie Hannaway’in iki hayatı var. Gündüzleri yardımcı profesörlük yapıyor ve termodinamik öğretiyor. Geriye kalan zamanında ise isteyen müşterileri için sahte kız arkadaş olarak rol yapıyor. Ta ki en sevdiği müşterisinin sinir bozucu derecede çekici ve kibirli ağabeyi Jack Smith ile karşılaşana dek. Bu adam akıl hocasının kariyerini mahvetmekle kalmıyor, MIT’de fizik bölümüne de hükmediyor. Elsie ile hayalindeki işi arasında duran kişi de ne yazık ki Jack Smith. Elsie onunla savaşmaya hazır olduğunu düşünüyor. Ancak o uzun delici bakışlarına maruz kalmak işini hiç de kolaylaştırmıyor. Elsie, aşk üzerine olan meşhur teorisini uygulamaya geçirebilecek mi?

2023’te raflarda olacak diğer kitaplar:

2023 Yılında Yurt Dışında Hangi Kitaplar Çıkacak?

  • Loathe to Love You – Ali Hazelwood (3 Ocak)
  • Spare – Prince Harry (10 Ocak)
  • How to Sell a Haunted House – Grady Hendrix (17 Ocak)
  • Final Offer – Lauren Asher (31 Ocak)
  • Love, Pamela – Pamela Anderson (31 Ocak)
  • Secretly Yours – Tessa Bailey (7 Şubat)
  • Wildblood – Lauren Blackwood (7 Şubat)
  • These Infinite Threads – Tahereh Mafi (7 Şubat)
  • The Climate Book: The Facts and the Solutions – Greta Thunberg (14 Şubat)
  • The Last Tale of the Flower Bride – Roshani Chokshi (14 Şubat)
  • A Day of Fallen Night – Samantha Shannon (28 Şubat)
  • Old Babes in the Wood, Margaret Atwood (7 Mart)
  • The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece – Tom Hanks and R Sikoryak (9 Mayıs)
  • Silver Nitrate – Silvia Moreno-Garcia (18 Haziran)
  • Percy Jackson and the Chalice of the Gods – Rick Rİordan (26 Ağustos)
  • Learned by Heart – Emma Donoghue (29 Ağustos)

Bahsedeceğimiz kitaplar bunlardı. Sizin merakla bekledikleriniz hangileri? Yorum yazar ve fikirlerinizi söylerseniz çok seviniriz. Mavilerle kalın. 💙

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Ama fakat ancak ve ancak. Lakin çünkü ve fakat. Ya da ama ancak ve ancak. Ya da fakat ancak ve lakin. Ama fakat ancak ve ancak. Lakin çünkü ve fakat. Ya da ama ancak ve ancak. Ya da fakat ancak ve lakin. Ama fakat ancak ve ancak. Lakin çünkü ve fakat. Ya da ama ancak ve ancak. Ya da fakat ancak ve lakin. Ama fakat ancak ve ancak. Lakin çünkü ve fakat. Ya da ama ancak ve ancak. Ya da fakat ancak ve lakin.

Yazıyı burada paylaş:

Yazı oluşturuldu 20

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.