2022 Yılında Çıkmasını Heyecanla Beklediğimiz 8 Uyarlama

2022 Yılında Çıkmasını Heyecanla Beklediğimiz 8 Uyarlama

Yeni bir yıla başlamak pek çok sebepten dolayı heyecan verici bir olay. Biz okurları ilgilendiren sebeplerden biri ise uyarlamalar. 2021 bu anlamda pek de doyurucu geçmedi. (Dune dışında, çünkü ona her birimiz bayıldık.) Ama 2022’de beklediğimiz uyarlamalar bizi oldukça heyecanlandırıyor. Siz de bu heyecana ortak olmak istiyorsanız arkanıza yaslanın ve listemize göz atalım. 2022 uyarlama

1. Nil’de Ölüm – Agatha Christie / Film 2022 uyarlama

2022 uyarlama

Agatha Christie’nin 1937’de yazdığı roman, yazarı severlerin yakından tanıdığı Dedektif Hercule Poirot’un bir macerasını anlatıyor. Hikâye, yeni evli Linnet-Simon Doyle çiftinin balayı için Nil Nehri’nde lüks bir yolculuğa çıkması ile başlıyor. Linnet’in acımasız bir cinayete kurban gitmesi ile gizem ve gerilim dolu bir havaya bürünüyor. Tesadüfe bakın ki dedektifimiz Hercule Poirot da aynı gemide. Hâl böyle olunca hikâyenin gidişatını kim öngörebilir ki?

Bu heyecan dolu filmin yönetmenliğini Hercule Poirot’u da canlandıran Kenneth Branagh üstleniyor. Başrollerde ise Gal Gadot ve Armie Hammer’ı izleyeceğiz. Film 11 Şubat 2022’de gösterime giriyor. Beklentimiz yüksek açıkçası! Filmin fragmanı için buraya tıklayabilirsiniz.

2. Kya’nın Şarkı Söylediği Yer – Delia Owens / Film

Delia Owens’ın çok satan kitabı Kya’nın Şarkı Söylediği Yer benim çok sevdiğim ve etkilendiğim bir roman. Kya ailesi tarafından terk ediliyor. Biz de onun küçük bir kız çocuğu olarak, bir bataklıkta tek başına hayatta kalma hikâyesini okuyoruz. Bir çocuğun var olma mücadelesini ve insanın doğa ile uyumlanma sürecini de harika aktaran bir eserdi. Sessiz kasaba Barkley Cove’da yıllar boyunca Bataklık Kızı ile ilgili söylentiler konuşuluyor. Kasabanın altın çocuğu Chase Andrews ölü bulunduğunda, kasaba halkı Bataklık Kızı dedikleri Kya Clark’tan şüpheleniyor. Ancak Kya onların anlattıkları gibi biri değil. Hassas ve zeki Kya, evi olan bataklıkta kumdan dersler alarak tek başına hayatta kalıyor. Yıllar sonra vahşi güzelliği kasabadan iki genç adamın ilgisini çekince Kya, kendini yeni bir hayata açıyor.

Gizemli ve merak uyandırıcı roman, Haziran 2022’de Netflix’te olacak. Filmin yönetmeni Olivia Newman, yapımcı ise Reese Witherspoon. Kya rolünü ise Normal People’dan tanıdığımız Daisy Edgar Jones oynuyor.

3. Bülbül – Kristin Hannah / Film 2022 uyarlama

2022 uyarlama

Krsitin Hannah’nın ciğer sökme özelliği ile bilinen romanlarından belki de en başarılısı Bülbül’dür. Roman, II. Dünya Savaşı sırasında Fransa’da bulunan iki kız kardeşin hikâyesini konu alıyor. Annelerini küçük yaşta kaybetmiş ve babaları tarafından terk edilmiş olan Isabelle ile Viann, birbirlerine tamamen zıt iki karakter. İsyankâr ve cüretkâr Isabelle, savaşa katılıp insanlara yardım etmeyi, mücadeleyi seçiyor. Sabırlı ve fedakâr Vianne ise savaşın acımasız yüzüne kendi şehrinde göğüs germeyi tercih ediyor. İki kız kardeşin zorluklar, aşklar ve acılar ile olan sınavının, tüm ihtişamı ile filme yansıtılacağını düşünüyorum. Filmin yönetmeni Melaine Laurent. Isabelle rolünde Elle Fanning, Vianne rolünde ise Dakota Fanning’i izleyeceğiz. Evet, filmde olduğu gibi gerçek hayatta da kardeş olan iki aktris seçilmesi hoş bir cilve.

Bu film, orijinalinde 2021’de yayınlanacaktı. Hatta film, 2021’in En Çok Beklenen Kitap Uyarlamaları isimli yazımızda da yer almıştı. Şimdi ise filmin 2023’de yayınlanacağı söylentileri var. Ancak biz Netflix ve Disney’in filmi 2022 yılı içinde yayınlamak için girişimde bulunduğunu duyduk. Umarım doğrudur.

4. İkna – Jane Austen / Film 2022 uyarlama

2022 uyarlama

Yazarın ölümünden önce yayımlanan son romanı olan İkna, İngiliz edebiyat tarihinin en önemli kadın kurgu karakterlerinden biri olan Anne Elliot’un hikâyesini anlatıyor. Anne, Kaptan Frederick Wentworth’le olan nişanını ailesinin baskısı sebebi ile bozuyor. Bu karardan büyük pişmanlık duyan Anne, yıllar sonra eski nişanlısı ile yeniden karşılıyor. Elbette eski duygular su yüzüne çıkıyor, bir Austen romanında duygular eskir mi hiç?

Bu nüktedan uyarlama romanın yönetmeni ise Carrie Craknell. Başrolde Anne Elliot olarak Dakota Johnson’ı izliyoruz. Kadroda Henry Golding, Cosmo Jarvis ve Suki Waterhouse da var. Filmin Netflix’te yayınlanması bekleniyor.

5. Dünyanın En Şanslı Kızı – Jessica Knoll / Film

2022 uyarlama

Jessica Knoll’un çok satan ve yayımlandığı zamanlar epeyce gürültü koparan romanı da 2022 yılında Netflix kütüphanesinde yerini alacak arasında. Kayıp Kız veya Trendeki Kız kitapları ya da uyarlamalarını sevdiyseniz Dünyanın En Şanslı Kızı’nı da listenize ekleyin derim. Kitap, yaşadığı bir felaket sonrası tüm hayatını yeniden kurmak zorunda kalan Ali Fanelli’yi konu alıyor. Dışarıdan bakınca harika bir işe, müthiş bir nişanlıya ve muhteşem giysilere sahip olan Ali, aslında herkesten korkunç bir sır saklıyor. Heyecanlı değil mi?

Uyarlamanın başrolünde Mila Kunis, yönetmen koltuğunda ise Mike Barker var. Yapımcı kim dersiniz? Elbette Reese Witherspoon. Reese sanıyoruz bu tip uyarlamaları epey seviyor 🙂

6. Peter Pan & Wendy – J.M.Barrie / Film 2022 uyarlama

2022 uyarlama

J.M.Barrie’nin Peter Pan: Büyümeyen Çocuk isimli tiyatro oyunundan uyarlanan film, uzun süredir üzerinde çalışılması sebebi ile çokça beklentiye yol açtı. Her ne kadar tanıdık bir hikâye olsa da, Disney uyarlamalarını küçük büyük demeden sevdiğimiz ve izlediğimiz bir gerçek. Bu sebeple bu filmi de merakla bekliyoruz.

Filmin başrollerinde Peter olarak Alexander Molony, Wendy olarak Ever Anderson yer alıyor. Uyarlamanın sürprizi ise Kaptan Kanca olarak Jude Law’ı görecek olmamız. Film Disney Plus’ta yayınlacak. Uyarlama.

7. House of the Dragon (Ateş ve Kan) – George R.R. Martin / Dizi

2022 uyarlama

Kanayan yaramız Game of Thrones’tan yaklaşık 200 yıl öncesini konu alan dizi, Targaryen hanedanına ve Ejderhaların Dansı olarak bilinen iç savaşa odaklanıyor. Listede en heyecanlı olduğum uyarlama bu diyebiliriz. Neden mi? Çünkü Buz ve Ateş’in Şarkısı serisinin sonunun yazılacağına dair umudum her geçen gün azalıyor. George R.R. Martin’in sürekli yeni kitaplar, farklı projeler ile ortaya çıkıp durması sinirimi bozuyor. Konumuza geri dönersek, House of Dragon‘ın 2022 Nisan’da yayınlanması planlanıyor. Tabii o da gecikmezse. Zira biliyorsunuz ki bu yazarın kitaplarına dair her an her şey olabilir.

Fragmanları ve kadrosu yayınlanan diziyi merakla bekliyoruz. Elbette bizim için en tanıdık yüz, eski Doktor’umuz Matt Smith. Direkt olarak Targaryen hanedanına odaklanıldığı için bol bol ateş, kan ve ejderha göreceğimiz ise kesin. Dizinin fragmanına buradan ulaşabilirsiniz.

8. Yüzüklerin Efendisi – Tolkien / Dizi 2022 uyarlama

2022 uyarlama

Tarihin gelmiş geçmiş en pahalı dizisi olduğu söylenen seri için heyecanlanmayan var mı? Dizi, Orta Dünya’nın ikinci çağına, yani Yüzük Kardeşliği’nin ve hatta Hobbit’in çok çok daha öncesini anlatacak. Şimdiden en az beş sezon garanti almış. Söylenene göre dizi, bildiğimiz hikâyelerin binlerce yıl öncesinde geçen bir epik drama. İzleyicileri büyük güçlerin ortaya çıktığı, krallıkların yükseldiği ve çöktüğü, sürpriz kahramanların sınandığı, umudun pamuk ipliğine bağlı olduğu ve Tolkien’ın en büyük kötü karakterinin tüm dünyayı karanlığa gömmekle tehdit ettiği bir döneme götürecek. Orta Dünya’nın barış içinde olduğu bir dönemde başlayan dizi, tanıdık ve yeni yüzlerden oluşan bir grup karakterin, uzun süredir dönmesinden korkulan bir kötülüğün yeniden yükselmesiyle yüzleşmesini anlatacak. 

2018 yılından bu yana üzerinde çalışıldığını da göz önüne alırsak, oldukça görkemli bir seyir bekleyebiliriz. Dizinin Eylül 2022’de Amazon’da yayınlanması bekleniyor.

BONUS: Good Omens 2. Sezon – Neil Gaiman / Dizi

2022 uyarlama

Yayın yönetmenimiz Selin ve benim tüm zerrelerimiz ile beklediğimiz uyarlama olan Good Omens, ilk sezonu ile kalbimizi fethetmişti. Sıkı Neil Gaiman hayranlarının yüzünü güldüren yapım için ikinci bir sezon beklenmiyordu. Dolayısıyla ikinci sezon müjdesi çoğu Gaiman severde olduğu gibi, ekibimizde de müthiş bir heyecan yarattı. Haşarı şeytan Crowley ile tatlı ve naif meleğimiz Aziraphale’in yeni maceralarını dört gözle bekliyoruz. Zira onları epey sakin, ancak yine de belirsizliklerle dolu bir atmosferde bırakmıştık.

Dizinin ikinci sezonunu da Amazon’da yayınlanacak. Crowley rolünde David Tennant’ın, Aziraphale olarak da Micheal Sheen’in döktüre döktüre performans sergilediği dizinin ilk sezonunu izlemek ve bizim kadar âşık olmak için hâlâ vaktiniz var!

2022’de izlemeyi ve sevmeyi umduğumuz uyarlamalar şimdilik bu kadar. Sizin de merakla beklediğiniz farklı uyarlamalar varsa yorumlarda bizleri haberdar etmeyi unutmayın. Şimdiden iyi seneler ve iyi seyirler!

2022 uyarlama 2022 uyarlama 2022 uyarlama 2022 uyarlama

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Ancak fakat. Ama ve lakin. Çünü ve ya da. Ama fakat. Ancak ve ancak. Lakin çünkü. Fakat ve ile. Ancak fakat. Ama ve lakin. Çünü ve ya da. Ama fakat. Ancak ve ancak. Lakin çünkü. Fakat ve ile.

Yazıyı burada paylaş:

Yazı oluşturuldu 26

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.