Bildiğiniz gibi her yılın haziran ayı Pride Month yani Onur Ayı olarak kutlanıyor. Biz de Bibliyoraf’ta bu ayı eğlenceli ve kapsayıcı içeriklerle kutluyoruz. Gelin hep birlikte geçtiğimiz yıl Onur Ayı’nda neler yayımlamışız, nasıl hikâyelerle karşılaşmışız bir bakalım! Onur Ayı’nı Bibliyoraf İçerikleriyle Kutla!
Onur Ayı’nı Bibliyoraf İçerikleriyle Kutla!
1.Gururla Oku: Pride Ayını Bu Kitaplarla Kutla!
Geçtiğimiz yıl Onur Ayı’nı bir kitap listesiyle açmıştık. Zeynep Öztürk’ün yazdığı bu listenin en büyük özelliği ise şu: Bu listedeki kitapları seçerken gökkuşağının her renginden insanın temsil edildiğinden emin olmak istedik ve hazırlanabilecek en kapsamlı listeyi hazırladık.
2. Son Zamanların Yükselen İsmi Adam Silvera ile Rengarenk Bir Röportaj!
Editörümüz Aydan Yalçın sizler için kuir kurgularıyla bilinen Adam Silvera’nın The Bookseller ile yaptığı röportajı dilimize çevirmişti. Silvera bu röportajda okuduğu kitaplardaki kuir karakter eksikliğini kapatmak için kitap yazmaya başladığını anlatıyor. Ayrıca yazarın sevilen kitapları hakkındaki önemli detayları kaçırmak istemiyorsanız bu yazıya mutlaka bir bakın deriz.
3. Türk Edebiyatında LGBTQIA+ Teması
Edebiyatımızın önemli kalemlerinden Atilla İlhan, Selim İleri ve daha birçok isim, günümüzde de hassaslığını koruyan LGBTQIA+ konusunu açık yüreklilikle ele aldılar. Biz de sizler için bu yazıda LGBTQIA+ karakterlere yer veren Türk yazarları derledik. İyi okumalar!
4. Kalbimizi Çalan ve Tabuları Yıkan 7 Queer Kitap Çifti
Bu yazıda sizler için okumaktan keyif aldığımız ve kendi dünyalarında olduğu kadar bizim dünyamızda da tabuları yıkan kuir çiftlere yer verdik. Üzümlü keklerimiz Nick ve Charlie’den, Evelyn Hugo ve Celia St. James’e uzanan bu listede sizin favori kuir çiftinizin de yer aldığından eminiz!
başlık
5. Kalbinizi Çalacak Bir Aşk Hikâyesi: Kalp Çarpıntısı
Bibliyoraf ekibi olarak Kalp Çarpıntısı hayranı olduğumuz su götürmez bir gerçek. Geçtiğimiz yazın tamamını bu kitap hakkında konuşarak geçirdik. Hal böyle olunca kitap kendisine Onu Ayı içeriklerimiz arasında da yer buldu tabii ki. O zamanlar dilimize daha yeni çevrilmiş olan bu harika serinin son kitabı da çok yakında geliyormuş diye duyduk.
6. Modern ve Klasik Dünya Edebiyatının Önemli Kuir Karakterleri
LGBTQIA+ karakterler aslında on sekizinci yüzyıldan beri dünya edebiyatında üstü kapalı da olsa yer alıyor. Karakterlerin sayısı ve görünürlüğü gün geçtikçe artarken biz de geçmişe dönüp klasik olarak nitelendirebileceğimiz kitaplardaki bilinen kuir karakterlere şöyle bir bakalım istedik!
Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:
Ama fakat ancak. Lakin çünkü fakat ve. Ancak ve ancak. Çünkü ya da ile. De ki. Veya ancak ve ancak. Ama fakat ancak. Lakin çünkü fakat ve. Ancak ve ancak. Çünkü ya da ile. De ki. Veya ancak ve ancak.
Yazıyı burada paylaş: