Kalbimizi Çalan ve Tabuları Yıkan 7 Queer Kitap Çifti

Kalbimizi Çalan ve Tabuları Yıkan 7 Queer Kitap Çifti

Umutsuz bir romantikten Onur Ayına özel favori kuir -queer- çiftler yazısı karşınızda. Yazımında çok destek olan Bibliyoraf ekibinin değerli üyelerine teşekkür ederim. İşte muhteşem tartışmalar ve ses kayıtlarının ardından siz değerli okuyucularımız için favori kuir çiftlerimiz…

Not: Bu yazı Kargalar Meclisi İkilemesi’nden, Ölümcül Oyuncaklar’dan ve Magnus Chase ve Asgard Tanrıları’ndan spoiler içermektedir.

1. Evelyn Hugo ve Celia St. James – Evelyn Hugo’nun Yedi Kocası

Açılışı kişisel favorimle yapıyorum. Evelyn Hugo’nun Yedi Kocası kitabındaki kuir çiftimiz Evelyn ve Celia bizleri Hollywood’un ışıltılı yıllarına götürüyorlar. Okuduğum yıl benim için o yılın favori kitabı olan Evelyn Hugo’nun Yedi Kocası’nı okurken aklınıza sürekli ‘’Bu kesin yaşanmıştır, acaba kimler böyle hayatlar yaşadı?’’ şeklinde sorular gelecektir. Genç yaşta annesini kaybeden Evelyn’in zorluklarla başa çıkma çabası ile Celia’nın Evelyn’e olan desteği bu çifti gönlümde bir numara yapıyor. İki kadının arkadaşlığı ve ilişkisi, sizleri ”sıradan” hissettirmeyecek kadar iyi. Kitabın kapağında yer bulan Kirkus yorumundan etkilendiğimden midir nedir, gözümün önünde sürekli Marilyn Monroe canlandı Evelyn Hugo için. Celia ile Evelyn’in hikayesini benim gibi çok seveceğinize ve tekrar tekrar okumak isteyeceğinize eminim. Kitabın asla bitmesini istememekle beraber son cümlesi ile de büyüleneceksiniz.

2. Nick Nelson ve Charlie Spring – Heartstopper/Kalp Çarpıntısı

Queer Çifler

Geçtiğimiz günlerde Yabancı Yayınları aracılığı ile bizlerle buluşan Kalp Çarpıntısı kitabının baş karakterleri Charlie Spring ve Nick Nelson kesinlikle favori çiftlerimiz arasında. Kalp Çarpıntısı’nda aynı sınıfta yan yana oturmaları ile başlayan arkadaşlıklarının ne denli güzel bir ilişkiye dönüştüğüne şahit oluyoruz. Nick’in Charlie’ye sürekli yardımcı olmaya çalışması ve bunun için sürekli araştırma yapmasından, etrafına açılma süreci boyunca Charlie’nin Nick’e kendi yaşadıklarından bahsetmesi bize çok güzel yansıtılmış. Nick ve Charlie’nin yaşadığı her türlü zorluk, şu anda dünya üzerinde aynılarını yaşayan binlerce çiftin bir grafik romana aktarılmış versiyonu.

Editörün notu. Kalp Çarpıntısı’nı dün gece okumaya başladım ve Nick & Charlie ikilisini okurken sırıtmadan edemiyorum. İlişkilerinin saflığı, birbirlerine olan bağları ve her ne olursa olsun dürüst olmaları benim kalbimi çaldı. Yabancı Yayınları ikinci ve üçüncü ciltleri sırayla temmuz ve ağustos aylarında çıkaracakmış bu arada, bizden söylemesi.

3. Nova ve Tam – Mooncakes queer

Queer Çifler

Aslında bonus olarak sayabileceğimiz bir kitap Mooncakes. Çünkü bildiğim kadarıyla henüz dilimize çevrilmedi. Mooncakes sayesinde kişi zamirlerini iyice kavrayabildiğimi söyleyebilirim sanırım. Bu kitapta genç bir cadı olan Nova ve kurda dönüşebilen Tam’in iç ısıtan hikayesini ve maceralarını okuyoruz. Yine arkadaşlıktan aşka dönüşen bir hikâye var karşımızda. Nova’nın kitap boyunca Tam’e duyduğu saygı, Tam’in ise koşulsuzca Nova’yı koruma içgüdüsüne şahit oluyoruz. Ayrıca Mooncakes, İngilizce kitap ya da grafik roman okumak isteyen herkese rahatlıkla önerebileceğim bir kitap.  

~ Sahte Krallık okumayanlar için son uyarı ~

4. Jesper Fahey ve Wylan Van Eck – Kargalar Meclisi

Sıradaki çiftimiz Kargalar Meclisi İkilemesi’nden. Wylan ve Jesper’ın flörtleşmelerine bayılmadığımızı söylersek yalan söylemiş oluruz. Her ikisi de ilk karşılaşmalarından itibaren diğerini çekici bulur, ancak onun erkeklerden hoşlanıp hoşlanmadığını merak eder. Fjerda yolculuğunda Jesper, Wylan için bir şeyler hissetmeye başlar ve soygun boyunca onunla daha çok flört eder. Şunu söyleyebilirim ki kitabın sahip olduğu karanlık atmosfere rağmen bu çiftin atışmaları kitaba dair en sevdiğim şeylerden oldu. İlk kitapta flörtleşmekten öteye gidemeyen bu çiftimiz ikinci kitapta -neredeyse Kaz ve Inej’in önüne geçerek- okuyucuların favori çiftlerinden biri oldu. Shadow and Bone’un en kötü taraflarından biri de bu ikiliyi görememiş olmamızdı zaten. Umuyoruz ki dizide bu çifti de rezil etmezler…

~ Kemikler Şehri’ni okumayanlar için son uyarı ~

5. Magnus Bane ve Alec Lightwood – Ölümcül Oyuncaklar

Queer Çifler
Çizim: @_natelii

Alec Lightwood tıpkı ailesi gibi “Yasa katıdır ama yasadır.” düşüncesini benimseyen, aşağı dünyalılarla arasına mesafe koyan biriyken kalbini kaptırdığı Magnus Bane kendisinin tam tersi. Girişken, flörtöz ve bir büyücü! İkili, Clary’nin anılarını geri almak üzere gittiği partide tanıştılar, Magnus’un kendisini aramasını isteyip göz kırpması ise aralarındaki ilk kıvılcım oldu.

Gölge Avcıları arasında eşcinsellik pek kabul görmediğinden ilişkilerini bir süre gizli yaşamak zorunda kaldılar. Camlar Şehri’nde Clary’nin yarattığı korkusuzluk rünü, Valentine’ı yenmenin tek yolu gibi görünüyordu ama bir gölge avcısı ve bir aşağı dünyalının birbirine bağlanması gerekiyordu. Tahmin edersiniz ki bu kendilerini herkesten üstün gören Gölge Avcıları için kabul edilmesi zor bir teklifti, Alec gönüllü olup tam Magnus ile ilişkilerini açıklayacakken Magnus’un onu durdurması okurken bizi biraz sinir etse de, sonrasında Alec’in aşağı dünyalılar ve gölge avcılarından oluşan bir kalabalığın önünde Magnus’ı öpmesi hepimizin kalbini fethetti. İki farklı kişiliği aşkın nasıl değiştirdiğini görmek, Alec ve Magnus’un engellere rağmen yaşadığı aşkı okumak Malec’i favorilerimiz arasına rahatlıkla soktu.

6. Alex Claremont-Diaz ve Henry Fox-Mountchristen-Windsor – Red, White and Royal Blue

Çizim: @vkelleyart

Birleşik Devletler Başkanı’nın oğlu ile Birleşik Krallık Prensi birbirine aşık olsa ne olur? Casey Mcquiston da bunu düşünmüş olacak ki Red, White and Royal Blue kitabını sunmuş bizlere. Romanın başında her iki adam da resmi olarak tanışıyor, ancak hemen ardından katıldıkları kraliyet düğününde ilişkileri çok karmaşık bir duruma giriyor. İki ülke arasındaki bağlar ve dahası, basındaki itibarları adına birbirleriyle iyi geçinmek zorunda olan bu çiftimizin ilişkisi, hızla düşmanlıktan aşka dönüşen, basının ilgi odağı haline gelen bir dinamiğe sahip. Çifti mercek altına alırsak; Alex biseksüel olduğunun farkında, Henry ise gay olduğunu paylaşmaktan çekinmeyen bir karakter. Henüz dilimize çevrilmemiş ama merakla beklediğimiz bu kitap, aynı zamanda yazarın ilk romanı. Ufak bir kayırma yaparak Henry’i çok sevdiğimi de belirtmek isterim. İngilizce kitap okumak isteyen okurlarımıza bir öneri daha.

~ Magnus Chase ve Asgard Tanrıları:Ölüm Gemisi ‘ni okumayanlar için son uyarı ~

7. Magnus Chase ve Alex Fierro – Magnus Chase ve Asgard Tanrıları

Odin’in savaştaki hizmetkârı Samira, onurlu bir şekilde ölenleri Valhalla Oteli’ne götürüyor. Magnus da bunlardan biri. Alex Fierro, genderfluid ve transgender olarak tanımlanan bir karakter, yani belli bir cinsiyete sahip değil, akışkan cinsiyetli. Magnus, Alex ile tanıştığında Alex’in cinsiyet değiştirdiğini fark ediyor, Alex onu öptüğünde ise Magnus o sırada onun erkek olduğunu fark ediyor ama bunun umurunda olmadığını söylüyor. Alex sadece Magnus’un değil, bizim de gönlümüzü çalıyor. Öyle ki Alex, Rick Riordan’ın hem okuyuculardan hem de medyadan oldukça büyük övgüler toplamasını sağlıyor. Akışkan cinsiyetli karakterlere pek sık rastlamıyoruz ve Riordan’ın Alex’i bu kadar güzel yazabilmiş olması biz okuyucuları çok mutlu eden bir detay.

Listenin sonuna gelmişken birkaç şey söylememe izin verin. Bu süreçte listeye ekleyemediğimiz onlarca çift oldu. Listede 2 tane henüz dilimize çevrilmemiş kitaba da yer verdim. Bunu iki sebepten ötürü yaptım: birincisi İngilizce kitap okumak isteyen ama ne okuyacağını seçemeyen okurlarımıza yardımcı olabilmek, ikinci sebep ise genç yetişkin türünde ana karakter olarak LGBTQA+ bireyi karakterlerin bulunduğu kitapların dilimize diğer kitaplara nazaran daha az çevrilmesi.

Tüm dünyada da, kitaplarda da kendine ana karakter olarak yer bulmaya başlamış bütün LGBTQA+ bireyleri için bu liste. Umutsuz romantizm kokan satırlarımla yeni yazılarda görüşmek üzere.

Kapak görselindeki çizim @vitabee tarafından çizilmiştir.

queer queer queer queer queer queer queer queer

Ama fakat. Yalnız çünkü. Ve veya. Ya da ile. Lakin. Ancak ve ancak ki. Ama fakat. Yalnız çünkü. Ve veya. Ya da ile. Lakin. Ancak ve ancak ki. Ama fakat. Yalnız çünkü. Ve veya. Ya da ile. Lakin. Ancak ve ancak ki.

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Queer

Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Öğretmen kızdı. Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Öğretmen kızdı. Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Öğretmen kızdı.

Yazıyı burada paylaş:

Kitapların kahramana dönüştüğü yer.
İnternet sitesi http://bibliyoraf.com
Yazı oluşturuldu 328

Kalbimizi Çalan ve Tabuları Yıkan 7 Queer Kitap Çifti” için bir görüş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.