George R. R. Martin’in Yeni Kitabı Uzay Gezgini Tuf Raflarda!

George R. R. Martin’in Yeni Kitabı Uzay Gezgini Tuf Raflarda!

Herkese merhaba. Geçtiğimiz günlerde Dex Yayınları ünlü yazar George R. R. Martin’in 2004 yılında çıkarttığı Tuf Voyaging isimli kitabının çevirisinin geleceğini duyurmuştu. Biz de dilimize Uzay Gezgini Tuf olarak çevrilen kitap hakkında size birkaç bilgi vermek istedik. Keyifli okumalar!

Uzay Gezgini Tuf

George R. R. Martin herkes tarafından Buz ve Ateşin Şarkısı serisi ile tanınsa da yazarın bu seri dışında da yazdığı oldukça fazla kitap var. Uzay Gezgini Tuf ise bunlardan yalnızca biri. Kitap dürüst, kedileri insanlara tercih eden ve ilginç bir uzay tüccarı olan Haviland Tuf’u konu alıyor. Okurların çoğunun yorumlarda kedi sevenlerin bu kitabı seveceğini yazdığını gördüm. Bu yüzden eğer bir kedi insanıysanız Uzay Gezgini Tuf’a bir şans verin derim.

Uzay Gezgini Tuf

Tuf’un ilginç macerası, bir grup kötü adamın onu ve gemisini kiralamasıyla başlıyor. En yıkıcı silahlardan biri olan Ark adındaki savaş gemisi aynı zamanda en gelişmiş biyogenetik bilimini içeren silahlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Ark’ı bulduklarında kontrolünü ele geçirmek için savaşmaya başlıyorlar. Ancak Tuf, savaşanlar arasında kalıyor. Silahsız olmasına rağmen kurnazlığıyla bir şekilde Ark’ın kontrolünü ele geçiriyor. Yeni silahını ekolojik ve biyolojik felaketlerle karşı karşıya kalan gezegenleri kurtarmak için kullanıyor. Bu süreç içerisinde bir ekolojik mühendis olan Tuf, kendini zenginleştirmeyi de hedefliyor.

GRRM’in Thousand Worlds Evreni

Thousand Worlds ya da Manrealm, yazarın bilim kurgu öyküleri koleksiyonuna verilen isimdir. Bu başlık altında A Song for Lya, Sandkings ve Gece Kuşları gibi birçok kısa öyküsünün yanı sıra ilk romanı Dying of the Light ve Uzay Gezgini Tuf de yer alır. Peki bu evren tam olarak nedir?

Dünya sayısız gezegene bölünmüş, bu nedenle ortaya Federal İmparatorluk çıkmıştır. Ancak gezegenler geliştikçe insanlık, Hrangans ve Fyndii adlarındaki iki ırkla savaşa girmek zorunda kalmıştır. Savaş sonucunda ise İmparatorluk yıkılmış, bu da evreni bir kaosa sürüklemiştir. Thousands World başlığı altındaki hikayelerin çoğunda farlı gezegenlerdeki insanların birbirlerine ulaşmaları anlatılıyor. 

Bu evrendeki kitaplardan yalnızca Uzay Gezgini Tuf ve Gece Kuşları dilimize çevrildi. İkisi de Dex Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Martin’in Dex’ten Çıkan Diğer Kitapları

1.Gece Kuşları (Nightflyers) – 2018 Uzay Gezgini Tuf

Uzay Gezgini Tuf

Aynı isimli bir diziye de sahip olan kitap, 2093 yılında geçiyor. Bir grup bilim insanı, uzaylı yaşam formlarıyla ilk kez iletişim kurmak için Gecekuşu adındaki bir uzay gemisiyle uzaya çıkıyor. Gemide tuhaf ve korkunç olaylar meydana geldiğinde herkes birbirinden şüphelenmeye başlıyor. Ancak daha sonra gemide onlarla birlikte bir şeyin daha olduğunu fark ediyorlar.

Nightflyers isimli dizi 2018 yılında izleyicinin beğenisine sunuldu. Dizi SyFy kanalında yayınlandı ve bir sezon sürdü. Dizinin toplamda on bölümü bulunuyor. Nightflyers’ın IMDb ve Rotten Tomatoes’daki izleyici puanları oldukça düşük.

2. Karabasan (Fevre Dream) – 2021 Uzay Gezgini Tuf

Uzay Gezgini Tuf

Martin bu kitabında vampir temasına kendine ait bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Zengin bir işadamı olan Joshua York, açgözlü ve kibirli bir kaptan olan Abner Marsh’a dünyanın en lüks vapurunu inşa etmek için olağanüstü bir teklif götürüyor. Marsh ilk başta teklifi kabul edip etmemek arasında kalsa da açgözlülüğü ona bu teklifi kabul ettiriyor. York’un Mississipi’ye gitmek için neden bu kadar inat ettiğini umursamasa da onun önemli bir görev için yolculuğa çıktığını öğrenince işler değişiyor.

George R. R. Matrin bu kitabında tarihi kurgu ve mitolojik unsurları birleştirip ortaya oldukça heyecan verici bir vampir hikâyesi çıkarmış.

Kısa. Yazı kısa. Oldukça Kısa. Cümleler kısa. Uzun değil. Kısa. Uzun değil. Cümle kısa. Kısa. Yazı kısa. Oldukça Kısa. Cümleler kısa. Uzun değil. Kısa. Uzun değil. Cümle kısa. Kısa. Yazı kısa. Oldukça Kısa. Cümleler kısa. Uzun değil. Kısa. Uzun değil. Cümle kısa.

Ama fakat. Ancak ve ancak. Çünkü ve ya da. Ama fakat. Ancak ve ancak. Çünkü ve ya da. Ama fakat. Ancak ve ancak. Çünkü ve ya da. Ama fakat. Ancak ve ancak. Çünkü ve ya da.

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Yazıyı burada paylaş:

Kitapların kahramana dönüştüğü yer.
İnternet sitesi http://bibliyoraf.com
Yazı oluşturuldu 328

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.