2021 Yaz Kitaplığı: Bu Yaz Hangi Bomba Kitaplar Dilimize Çevrilecek?

2021 Yaz Kitaplığı: Bu Yaz Hangi Bomba Kitaplar Dilimize Çevrilecek?

Geçtiğimiz günlerde tabiri caizse bir haber bombardımanına tutulmuştuk: Birçok yayınevi, yazın gelmesinden olacak ki, bir sürü kitabın Türkçe baskısının yayımlanacağını açıkladı. Biz de içlerinden yaza en çok damgasını vuracağını düşündüğümüz kitapları seçip sizler için derledik. Kâğıtlar kalemler hazırsa başlayabiliriz, işte bu yaz Türk yayınevlerinden çıkması heyecanla beklenen kitaplar:

Yabancı Yayınları’nın 2021 Yaz Kitaplığı

1) Twisted Palace – Erin Watt (The Royals #3):

Erin Watt’ın ünlü serisi The Royals’ın üçüncü kitabı Twisted Palace, 2016’nın en çok konuşulan kitaplarından biriydi. Ella Harper isimli genç bir kızın annesinin ölümün ardından beş zalim kardeşin yaşadığı Royal malikânesinde yaşamaya başlamasını ele alan bu seri, genç roman okuyucuları tarafından oldukça beğenilmişti.  Serinin ilk kitabı 2016’da yayımlanmaya başlamış olsa bile ülkemizde şimdilik sadece iki kitabın baskısı yapılabildi. Kitap, yayımlanmasının üzerinden geçen beş yıldan ardından nihayet Yabancı Yayınları aracılığıyla bu yaz raflarda yerini alacak!

2) Love & Olives – Jenna Evans Welch (Aşk & Dondurma #3) :

Aşk & Dondurma serisiyle (aklınızı karıştırmayalım, serideki kitaplar birbirinden bağımsız) adından oldukça söz ettiren yazar, seriye üçüncü bir kitap eklemek istemiş. Kitap, bir yaşındayken babası tarafından terk edilen bir kızın öyküsünü ele alıyor. Yıllar sonra babası kızla aniden yeniden iletişime geçmeye başlıyor. Nedeni belli: Uğruna kızını terk etmek zorunda kaldığı kayıp şehir Atlantis’in sırlarını çözmede birine ihtiyacı var. Santorini, Yunanistan’da geçen bu on günlük serüven, sizi bir bilinmeyenler silsilesinin ortasında bırakacak.

3) Only Mostly Devastated – Sophie Gonzales:

Ollie ve Will, geçirdikleri unutulmaz bir yazdan sonra birbirlerini unutmaya hazırlardı. Tek sorun okul değiştiren Will’in artık Ollie’yle aynı okula gitmeye başlamasıydı…” Yazı beraber geçirdiği kişiyle okuluna transfer edilen kişi arasında dağlar kadar fark olduğunu anlayan Ollie, ne kadar uzak durmaya çalışsa da kendini sürekli Will’in yanında bulur. “Ollie’nin Will’e tekrar inanması için tam bir aptal olması gerekli. Değil mi..? Evet…” Yaz akşamlarını hatırlatacak bu kitap, sizi serinletmeye geliyor!

4) Second First Impressions – Sally Thorne:

Çıktığı aylarda oldukça ses getiren, hatta geçtiğimiz sene aralık ayında film uyarlamasının çekimi biten “Nefret Oyunu” kitabıyla tüm dünyaya kendini tanıtan Sally Thorne, “Second First Impressions”ı duyurduğunda eminim hepimiz oldukça heyecanlanmıştık. Sally Thorne, yine bizi şaşırtmayarak karakterleri için “normal” ve sıradan insanlar seçmiş: İki yaşlı kadına asistan olarak işe başlamış kaslı, dövmeli bir adamla huzurevi yöneticisi olan güzel bir kadın. Sally Thorne’un bu yaz en çok konuşulacak yazarlardan biri olacağına şüphe yok!

Martı Yayınları’nın 2021 Yaz Kitaplığı

5) Rule Of Wolves (Yara İzi Kralı #2) – Leigh Bardugo:

Yazarın asla vazgeçemediği Grisha evreninde geçen Yara İzi Kralı üçlemesinin ikinci kısmı olan bu kitap Nikolai Lantsov karakterine yoğunlaşıyor (yerseniz). Yazar kitabın 2020’nin ilk çeyreğinde çıkacağını söylese de malum sebeplerden dolayı kitabın çıkışı 2021’in mart ayına kadar ertelenmişti. 2021’in bir diğer sevindirici haberi de -en azından serinin severleri için- Shadow & Bone’un (aynı evrende geçen, Grisha serisini konu alan) dizi adaptasyonun Netflix’te yayımlanmasıydı ki zaten dizinin yayımlanmasından günler önce de bu kitap çıktı. Kitap Martı Yayınları’nın haziran – temmuz listesinde, çıkmasını büyük bir merakla bekliyoruz. Ayrıca kitap hakkında çok daha detaylı bilgi edinmek için “Yoksa Nikolai Bu Kitapta da Mı Yan Karakter?” adlı yazımızı inceleyebilirsiniz!

6) Billie Eilish – Billie Eilish:

Yılın en merak edilen kitaplarından olan bu kitap, global popstar Billie Eilish’in doğumundan, 2020’de yarıda kesilmek zorunda kalan dünya turnesine kadarki hayatını fotoğraflarla anlatan bir özyaşam hikayesi. Kitabı kendi elleriyle hazırlayan Billie ve ailesi, birlikte Hachette’in özel olarak -bu fotoğraf kitabına, diğer bir deyişle, arka fon olarak- hazırlamış olduğu sesli kitapta daha önce hiç duyulmamış anılarını anlatıyor. Bu dürüst ve olağandışı kitabın yurt dışında çok ses getirmesinden olacak ki Martı Yayınları elini hızlı tutup kitabın haklarını hemen aldı, hatta sürpriz bir duyuruyla kitabın haziran – temmuz kitaplarına eklendiğini açıkladı!

Dex Yayınları’nın 2021 Yaz Kitaplığı

7) From Blood and Ash – Jennifer L. Armentrout (Blood and Ash #1):

Lux serisiyle fantezi/romans sevenlerin dikkatini üzerine toplayan yazar, geçtiğimiz sene yeni bir serinin ilk kitabını okuyucuya sunmuştu. Kitap Poppy adlı bir genç kızın, krallığı kurtarırken yaşadığı maceraları ve hayatından ne kadar ödün verdiğini konu alıyor. “Tüm krallığın geleceği Poppy’nin omuzlarındayken o, kendisi için ne istediğinden bile emin olamıyor. Çünkü her genç kızın kalbi vardır. Ve bir ruhu. Ve bir özlemi…” Goodreads kullanıcıları tarafından “2020’nin En İyi Romantik Kitabı” seçilen bu kitabın bir gecikme/erteleme olmadığı takdirde haziran ayında yayımlanması bekleniyor!

8) The Queen of Nothing – Holly Black (The Folk of the Air #3):

Annesi ve babası bir cinayete kurban giden, iki kız kardeşiyle beraber zorla Periler Diyarına götürülen Jude’un hikayesini anlatan bu serinin son kitabı olan Queen of Nothing, iki yıllık bir aradan sonra, 2019’un sonunda serinin sevenlerine kavuşmuştu. Yine Goodreads okuyucuları tarafından “2020’nin En İyi Genç-Yetişkin/Fantezi Kitabı” unvanı verilen kitap, şu anlık Dex Yayınları’nın 2021 Temmuz listesinde bulunmakta!

9) A Court of Silver Flames – Sarah J. Maas (Dikenler ve Güller Sarayı #4):

Cam Şato serisiyle ismi akıllara kazınmış olan Sarah J. Maas, 2018’de Dikenler ve Güller Sarayı serisiyle geri dönmüştü. Soğuk ormanlarda avcılık yaparak ailesine bakmaya çalışan Feyre’nin, öldürdüğü bir kurt yüzünden bir perinin kapısına dayanmasıyla başlayan bu hikâye, bu sene yayımlanan A Court of Silver Flames ile yoluna son hız devam etmekte. Kitabın, ülkemizde -şayet bir aksilik yaşanmazsa- bu ağustosta yayımlanması bekleniyor.

Bonus: Pegasus Yayınları

10) Wayward Son – Rainbow Rowell (Simon Snow #2):

Rainbow Rowell’ın binler satan fantastik romanı Asla Vazgeçme’nin devam kitabı olan Wayward Son’ın geçtiğimiz aylarda Pegasus Yayınları tarafından telif haklarının satın alındığını ve yakında Türkçe baskısının da yapılmaya başlanacağını öğrenmiştik. Aldığımız son bilgilere göre de kitabın, eğer bir sıkıntı olmazsa, bu ağustos ayında çıkması planlanıyormuş. Umalım da kitap hemen yayımlansın ve nihayet bu güzel serinin ikinci kitabını da ellerimize alabilelim. 🙂

Bizim seçtiğimiz kitaplar böyle. Umarım içlerinde ilginizi çeken kitaplar olmuştur ve yazınıza bir parça da olsun renk katabilirler!

Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Bugğn okul yok. Bir şeyler bulmam lazım. Derdim Tasam yok. Sokaklarda dolaşmak. Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Bugğn okul yok. Bir şeyler bulmam lazım. Derdim Tasam yok. Sokaklarda dolaşmak. Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Bugğn okul yok. Bir şeyler bulmam lazım. Derdim Tasam yok. Sokaklarda dolaşmak.

2021 Yaz Kitaplığı. Sabah. 2021 Yaz Kitaplığı.

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Ama fakat lakin. Ancak ve ancak. Ki. Ve veya. Ya da. Belki mademki. Lakin veyahut. de. İle. Ama fakat lakin. Ancak ve ancak. Ki. Ve veya. Ya da. Belki mademki. Lakin veyahut. de. İle. Ama fakat lakin. Ancak ve ancak. Ki. Ve veya. Ya da. Belki mademki. Lakin veyahut. de. İle. Ama fakat lakin. Ancak ve ancak. Ki. Ve veya. Ya da. Belki mademki. Lakin veyahut. de. İle. Ama fakat lakin. Ancak ve ancak. Ki. Ve veya. Ya da. Belki mademki. Lakin veyahut. de. İle. Ama fakat lakin. Ancak ve ancak. Ki. Ve veya. Ya da. Belki mademki. Lakin veyahut. de. İle.

Yazıyı burada paylaş:

Kitapların kahramana dönüştüğü yer.
İnternet sitesi http://bibliyoraf.com
Yazı oluşturuldu 328

2021 Yaz Kitaplığı: Bu Yaz Hangi Bomba Kitaplar Dilimize Çevrilecek?” üzerine 2 görüş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.