Sırlarla Dolu Bir Ailenin Kayıp Kızı: Daisy Mason Nerede?

Sırlarla Dolu Bir Ailenin Kayıp Kızı: Daisy Mason Nerede?

Gizemli dedektiflerin çözmeye çalıştığı gizemli vakaları ve onların karşılaştığı sır dolu aileleri seviyorsanız, doğru yazıdasınız. Daisy Mason Nerede? kitabı, bu iki ögeye de sahip. Yakın zamanda Olimpos Yayınları tarafından çevrilen bu eser, polisiye sevenlerin dikkatini çekebilir. Gelin hep birlikte bu kitabı yakından inceleyelim!

Daisy Mason Gerçekten de Nerede?

Daisy Mason Nerede?: Sırlarla Dolu Bir Ailenin Kayıp Kızı - Bibliyoraf

Mason ailesinin düzenlediği barbekü partisi aslında oldukça güzel ilerliyor. Fakat bu kalabalık parti sırasında ailenin kızı Daisy’nin kaybolduğu fark edilince partiye büyük bir kaos hakim oluyor. Partide onca insan olmasına rağmen sekiz yaşındaki Daisy’nin nereye gittiğini kimse görmüyor. Dedektif Adam Fawley ise bu kayıp vakasını araştırmak için görevlendiriyor. Fawley’nin vakada Daisy’nin kayboluşunda tuhaf bulduğu detaylardan biri de Mason ailesinin ta kendisi. Dış görünüşe takıntılı bir anne, normal davranmayan baba ve içine kapanık bir kardeş, davayı olduğundan daha karmaşık bir hâle getiriyor. Aile, bildiklerinden daha azını anlatıyor ve Fawley’nin bu durumun farkında olduğundan habersiz. Mason ailesinin sırları ve kızlarının kayboluşu birbiriyle iç içe geçiyor. Dedektif Fawley, ailenin sır dolu karmaşasını çözüp Daisy’yi bulabilecek mi?

Polisiye ve Sosyal Medya İlişkisi

Daisy Mason Nerede?’yi okurken daha önce hiç sosyal medya devrinde geçen bir polisiye kitabı okumadığımı fark ettim. Bu detay kitapta oldukça önemli yer kaplıyor. Çünkü bu kitapta sosyal medyanın kurguya etkisi olduğunu görüyoruz. Polis, sadece vakayı çözmekle değil, medyayla da uğraşmak zorunda kalıyor. Polislerin yaptığı açıklamalar, ekrana çıkan karakterler ve kurguda kendisine yer bulan tweetler okura sosyal medyanın etkisini efektif bir şekilde anlatıyor. Ne zaman halka yeni bir bilgi açıklansa, halkın bu açıklamaya hemen tepki verdiğini görüyoruz. Twitter’da Daisy için etiket başlatılıyor. Hatta insanlar, Daisy’nin başına gelenler hakkında teoriler oluşturmaya başlıyor.

Daha önce sosyal medyanın önemli bir rol oynadığı birkaç kitap okumuştum. Fakat o kitaplardan hiçbiri polisiye değildi. Ayrıca sosyal medya kısımları sadece davaya olan yorumlardan oluşmuyor. Bazen bu platformlarda yayılan bilgi sayesinde polisler yeni bir ipucuna ulaşıyor. Anlayacağınız sadece öylesine eklenmiş bir kısım değil, gerçekten kurguya etkisi olan bir faktör. Daisy Mason Nerede? kitabında böyle bir şey bulmayı beklemediğim için bu durum beni şaşırtmayı başardı.

Sonsuz İpuçları ve Cevapsız Sorular

Kitabın belki de en sevdiğim yanı, sürekli yeni ipuçlarının gün yüzüne çıkmasıydı. Okuduğum polisiye kitaplarında çoğunlukla ya az ipucu ya da başta mantıksız gelen ipuçları oluyordu. Ama bu kitapta durum tam tersiydi. O kadar çok ipucu vardı ki sorun yetersiz bilgi değil, asılsız ve alakasız bilgileri ayıklamaktı. Fawley tam da bu yüzden birçok sefer yanlış ipucunun peşinden gidiyor. Bazense araştırdığı ipucunun açıklaması Daisy’nin kayboluşuyla bağlantısız çıkıyor. Genelde karşılaşmadığım bir durum olduğu için bu tarz olayları okumak ilginç geldi. Sürekli yeni ipuçlarının ortaya çıkması kitabı soluksuz, devamlı yenilenen bir merakla okumamı sağladı. Cara Hunter, kitaba eklediği bu detayla okurların merakını uyanık tutmayı başarmış.

Daisy Mason Nerede?: Sırlarla Dolu Bir Ailenin Kayıp Kızı - Bibliyoraf

Polisiye romanlarının en akılda kalıcı ve heyecanlı kısmı, kuşkusuz dedektifin suçun nasıl işlendiğini açıkladı kısımdır. Bütün gizem açıklığa kavuşur ve aklınızdaki tüm soru işaretleri cevaplanır. Fakat Dasiy Mason Nerede?’nin sonu benim aklımdaki bütün soruları yanıtlamadı. Açığa çıkan sırları okumak beni heyecanlandırmış olsa da, bazı noktaların karanlıkta kaldığını düşünüyorum. Özellikle kitabın sonunda nasıl gerçekleştiğini anlamadığım bir iki nokta var. Bu durum beni biraz hayal kırıklığına uğratmıştı. Ancak serinin bir sonraki kitaplarının konusuna baktığımda beni şaşırtan bir şey gördüm. Anladığım kadarıyla serinin devamında, kitapta açıklanmayan sorular tekrar gündeme gelecek.

Bu detayı öğrendikten sonra yazarın söz konusu soruları bilerek cevapsız bıraktığına ikna oldum. Karanlıkta kalan olayların gün ışığına çıkmasını ve boşlukların doldurulmasını okumak için sabırsızlanıyorum. Umarım serinin devam kitabı bu noktada bizi hayal kırıklığına uğratmaz.

Gizemli Dedektif Adam Fawley

Gizemli dedektifler polisiye kitaplarının vazgeçilmez klişelerinden biridir. Adam Fawley’nin bu gizemli dedektif kişiliğinin yanı sıra insanlarla paylaşmadığı bir sırrı var. Kitap üçüncü kişi bakış açısıyla yazılmış. Buna rağmen arada Dedektif Fawley’nin duygu ve düşüncelerini okuma ya da karakterin anılarını görme şansımız da oluyor. Bu durum sayesinde karakterin bazen kendi geçmişi hakkında yalan söylediğini görüyoruz. Hâl böyle olunca karakterin geçmişi konusundaki merakımız da arttırıyor. Net olarak geçmişini kimseye anlatmadığı için Dedektif Fawley’nin kişisel hayatı ve sırları, kitap boyu merak ettiğim bir nokta oldu. Her ne kadar bu kitapta dedektifin geçmişini kısmen öğrenmiş olsak da onu tanıma fırsatımız olmadı.

Bilmeyenler için Daisy Mason Nerede?, Dedektif Adam Fawley serisinin ilk kitabı. Seri şimdilik altı kitaptan oluşuyor. Umarım serinin devam kitaplarında Falwey’i daha yakından tanıma fırsatımız olur. Çünkü kitabın ana karakterine bir tık uzak kalmak genel itibariyle hoşuma giden bir durum değil.

Cara Hunter’ın Kalemi

Daisy Mason Nerede?: Sırlarla Dolu Bir Ailenin Kayıp Kızı - Bibliyoraf

Daisy Mason Nerede?, sadece Dedektif Adam Fawley serisinin değil, aynı zamanda yazarın yayınlanan ilk kitabı. İlk romanı olmasına rağmen bence dili ve kurgusu gayet güzeldi. Hem Hunter’ın akıcı dili hem de okuru etkisi altına alan merak unsuru sayesinde Daisy Mason Nerede?’yi elimden bırakamadım. Kitapta hoşuma giden noktalardan bir diğeri ise, hikâyenin geçmiş ve günümüz arasında gidip gelmesi oldu. Bir yanda davanın çözülme sürecini okurken, diğer yandan Daisy’nin kaybolmasından önce yaşanan olaylardan kesitler okuyoruz.

Bunun haricinde kitabın ana karakteri Fawley olmasına rağmen, olayları sürekli onun bakış açısından okumuyoruz. Örneğin Fawley ile beraber çalışan birinin yaptığı sorgulama gibi dedektifin birebir şahit olmadığı olayları okuyoruz. Bir nevi kitabı okurken Fawley’den daha çok detaya hâkimiz. Bazı olayların arka planını dedektiften önce öğrenmek benim hoşuma giden ayrıntılardan biriydi.

Son olarak şunu söyleyebilirim ki eğer polisiye eserlerden hoşlanıyorsanız ve akıcı bir eser okumak istiyorsanız, Daisy Mason Nerede?’ye şans verebilirsiniz. Ben kitaptan genel olarak keyif aldım ve devamını merakla bekliyorum. Bir yazının daha sonuna geldik. Kitaplarla kalın!

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Yazıyı burada paylaş:

Yazı oluşturuldu 49

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.