Merhabalar, bu yazımızda ekibimizden Selin Çolak, Hande Kurtuluş ve Fatma Eser sizler için kasım favorilerini yazdı. Gelin ekibimizin bu üç üyesi bu ay hangi kitapları çok sevmiş, hep birlikte inceleyelim. İyi okumalar! Bibliyoraf Ekibinin Kasım Ayı Favorileri
Yayın Yönetmenimiz Selin Çolak’ın Kasım Ayı Favorileri
Selin kasım ayını şu şekilde özetliyor:
Bu ay ders yoğunluğum nedeniyle başladığım kitaplardan yalnızca birini bitirebildim. Fakat bu tek kitaplık okuma benim için o kadar verimli oldu ki sanki beş kitap okumuşum gibi tatmin oldum.
Yayın yönetmenimiz bu ay şu kitabı okumuş:
- Kızıl Yükseliş // Pierce Brown
Ve ekliyor:
Geçtiğimiz aylarda editörümüz Aylin Efe ile birlikte Kızıl Yükseliş serisini tekrar okumaya karar vermiştik. Serinin ilk kitabını ilk olarak 2017 yılında okumuştum. Zaten seri o zamandan beri de favorim. Kitap, distopik bir evrende geçiyor. Serinin ana karakteri Darrow öncü olduğuna inandırılan fakat aslında bir köle olduğundan habersiz olan bir Kızıl. İnsanların renklerine göre sınıflandırıldığı bu sistemde dünyayı Altınlar yönetiyor. Seriyi bu kadar sevmemin ve altıncıya okurken bile ilk okuyuşumdaki kadar heyecanlı olmamın en büyük sebebi tabii ki de kitabın derin kurgusu. Kitabın felsefik ve politik alt yapısı bu derin kurguyla birleşince ortaya enfes bir eser çıkıyor. Eğer bu seriyi hala okumadıysanız gerçekten çok şey kaybediyorsunuz.
Podcast Sorumlumuz Hande Kurtuluş’un Kasım Ayı Favorileri
Hande’ye kasım ayının nasıl geçtiğini sorduk:
Kasım ayı birçok kitaba başlayıp yarım bıraktığım bir ay oldu. O yüzden sonlara doğru kendimi daha akıcı ve sakin ilerleyen kitapları okurken buldum. Diğer kitapları da bitirdim aslında ama sanırım akıcılıklarından dolayı favorim diyebileceğim kitaplar yalnızca iki taneydi.
Hande’nin kasım ayı favorileri şu şekilde:
- Sevgili Bayan Bird // A.J. Pearce
- Başucumda Müzik // Kürşat Başar
Hande’den bu kitapları detaylandırmasını istedik:
Sevgili Bayan Bird’ü okuyunca o kadar beğendim ki bunu nasıl daha önce okumamışım dedim. Kitap, savaş, aşk, arkadaşlık gibi konuları ele alıyor ve İngiltere’de geçiyor. Savaş zamanlarına göre oldukça tatlı bir ilerleyişi var ama bir savaş kurgusu üzerine yazıldığını da unutturmuyor. Kitapta, savaş konusunda bir şeyler yapmak isteyen Emmeline’in yaşadıkları anlatılıyor. Ben mektup okumayı çok seviyorum. Bu kitabın geneli de mektuplardan ve o mektupların yol açtıklarından bahsediyor.
Bu ayki ikinci favorim Kürşat Başar’ın Başucumda Müzik’i oldu. Siyaset içerikli bir kitap olmasa da karakterlerin yaşantıları dolayısıyla içerisinde diplomatik ilişkilerden de bahsediliyor. Kitapta sevmediğim de çok fazla şey vardı ama bunlar dönemi ve dönem şartlarını göz önünde bulundurunca anlaşılabilecek şeyler. Pek sevmediğim yerlerine rağmen bu kitabı favorilerim arasına eklememi sağlayan şey Kürşat Bey’in duyguları yansıtma konusundaki becerisi oldu. O kadar güzel, duru ve akıcı bir şekilde anlatılıyor ki her şey, okudukça okumak istiyorsunuz.
Tasarımcımız Fatma Eser’in Kasım Ayı Favorileri
Tasarımcımızdan kasım ayını üç cümle ile özetlemesini istedik:
Kasım ayı hayatımın en kaotik aylarından biriydi. Bu süreçte çok fazla kitap okuyamasam da içime işleyen ve beni bambaşka zamanlara götüren harika okumalar yaptım. Bunlardan iki tanesi benim favorilerime girdi. Dönüp dönüp okuyacağım yani anlayacağınız 🙂
Fatma Eser’in favorilerine giren kitaplar bu şekilde:
- Aşıklar Delidir Yada Yazı Tura // Ayfer Tunç
- Marilyn Monroe Ve Bilinmeyen Hayatı // J. Randy Taraborrelli
Fatma Eser bu iki kitabı şu şekilde anlatıyor:
Aşıklar Delidir Yada Yazı Tura yazar ile tanışma kitabım oldu. Kitabı bitirir bitirmez bir alışveriş listesi hazırlamam sanırım size yazarın kalemini ne kadar sevdiğimi anlatacaktır. Karakterlerin duygularının derinliği ve yazarın üslubu beni öyle bir dünyanın içine çekti ki hüzünlü bir masalın içinde gibi hissetim. Kitap temelde iki kısımdan oluşuyor. Yazı kısmı, yani erkek karakterin ağzından okuduğumuz kısım daha çok duygu odaklı ilerlekken Tura kısımda kadın karakter olayları anlatıyor. Kitap, finali ile beni bitiren nadir kitaplardan biri olarak favori listemin ilk sırasına yerleşti.
Marilyn Monroe Ve Bilinmeyen Hayatı tamamen benim “Işıltı gibi görünen magazin dünyasının arka planlanın da neler dönüyor?” sorusunun cevabını almak için okuduğum bir kitap. Yazar, 1950’lerin Hollywood’un da ilaç bağımlığının doktorlar tarafından desteklenmesinden tutunda Marilyn’in aslında ne kadar zeki ama ruhsal olarak güçsüz bir kadın olduğuna kadar müthiş bir araştırma yapmış. Biyografi okumayı sevenlere ve meraklılarına şiddetle önereceğim bir kitap oldu.
Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:
Yazıyı burada paylaş: