2022 – 2023 Kış Uyarlamaları Takvimi

2022 – 2023 Kış Uyarlamaları Takvimi

Yayımlanmasını beklediğimiz kitaplar kadar, izlemeyi beklediğimiz uyarlamalar da biz okurları oldukça heyecanlandırıyor. 2022 yılı bu açıdan oldukça hareketli ve verimli geçti. 2022 – 2023 Kış Uyarlamaları Takvimi

Bu yazıda da kış mevsiminde yayımlanacak uyarlamalara göz atacağız. Bakalım 2022’nin son ayında bizi hangi uyarlamalar bekliyor?

1. The Amazing Maurice | 16 Aralık

Film, Sir Terry Pratchett tarafından yazılan Diskdünya serisinin tek genç yetişkin romanı olan Muhteşem Kedi Maurice ve Değişmiş Fareleri’nden uyarlandı. Birleşik Krallık’ta dün vizyona giren film, ülkemizde ise 20 Ocak’ta beyazperde de olacak. Bu hikâyede kurnaz ve zeki bir kedi olan Maurice’in dâhiyane planına tanık oluyoruz. Civardaki sihirli atıklarla beslendikleri için türdeşlerine hiç benzemeyen bir grup fareye ve bir kavalcıya sahip olan Maurice elindekileri kullanarak para kazanmanın dahiyane bir yolunu buluyor. Üç kağıtçı Maurice, fareler ve kavalcı bu planı uygulamak için yıkılan Bad Blintz kasabasına ulaştıklarında ise kasabanın mahzenlerinde kendilerini çok karanlık bir şeyin beklediğini fark ediyorlar.

The Amazing Maurice’in seslendirme kadrosunda; Emilia Clark, Hugh Laurie, David Tennant, Hugh Bonneville ve David Thewlis gibi isimlerin bulunuyor. Diskdünya’yı okumadığı için filmi izleme konusunda tereddüt yaşayan okurlarımıza da küçük bir not bırakalım: Kitap her ne kadar bu serinin içine dahil olsa da filmi/kitabı ayrı olarak izleyebilir/okuyabilirsiniz.

2. Women Talking | 23 Aralık

Gerçek bir olaydan kurgulanan bu hikâye teknolojiyi reddeden bir koloni olan Mennonite kolosinde geçiyor. Bu kolonide yaşayan kadınlar ve bazı kız çocukları sabahları uyuşukluk ve ve acı içerisinde uyanıyor, vücutlarında çürük ve yara izlerine rastlıyorlardı. Bölge sakinleri ise bu durumu hayaletler ve iblislere bağlıyor, kadınların günahları için saldırıya uğradıklarını öne sürüyorlardı. Fakat saldırıya uğrayan kadınlar birbirleriyle konuşmaya başladıklarında ise yaşadıklarının bundan çok daha fazlası olduğunu fark ediyorlar.

Filmin uyarlandığı roman Miriam Toews tarafından yazıldı, dilimize ise Kafka Kitap tarafından çevrildi. Women Talking’in başrolleri ise usta oyuncular Claire Foy ve Francis McDormand tarafından paylaşıyor. Film ülkemizde 17 Mart’ta vizyona girecek.

3. Lockwood & Co. | 27 Aralık

Netflix tarafından yayımlanacak olan bu dizi, Jonathan Stroud’ın çok sevilen serisi Lockwood ve Ortakları isimli serisinden uyarlandı. Middle grade türündeki bu seri, ülkemizde Akılçelen Kitaplar’dan çıktı. Beş kitaplık bu serinin yalnızca ilk iki kitabı dilimize çevrildi. Seri, olağanüstü psişik yeteneklere sahip olan Lucy’nin hayalet avlama konusunda oldukça yetenekli olan Anthony ve George ile bir ekip kurmasını ve ekibin atıldığı maceraları konu alıyor. Serinin ilk kitabı Haykıran Merdiven’de ise bu ekibin Londra’ya musallat olan birçok ölümcül ruhu durdurmaya çalışmasını okuyoruz.

Dizinin sekiz bölümlük ilk sezonu da ilk kitapla aynı olayları ele alacak. Lockwood & Co.’nun başrollerini ise Ruby Stokes, Cameron Chapman ve Ali Hadji-Heshmati paylaşıyor.

4. Anne Rice’s Mayfair Witches | 5 Ocak

Anna Rice’ın çok sevilen Lives of the Mayfair Witches serisinden uyarlanan bu dizi, 2023 yılında izleyeceğimiz ilk yapımlardan biri olacak. Dizide bir beyin cerrahı olan Rowan Mayfair’in başına gelenleri izleyeceğiz. Rowan, biyolojik annesi Deirdre Mayfair’in yakın bir zamanda New Orleans’da öldüğünü öğreniyor. Daha önce hiç tanışmadığı biyolojik ailesi hakkında araştırma yapmaya karar veren ana karakter, bu araştırma sırasında birtakım paranormal güçleri olduğunu fark ediyor. Neler olduğunu anlamayan Rowan, Mayfair ailesinin aslında güçlü bir cadı soyundan geldiğini öğreniyor.

İlk sezonu sekiz bölümden oluşacak bu yapımın başrollerinde; Alexandra Daddario, Jack Huston ve Tongayi Chirisa gibi isimler yer alıyor. Anne Rice’s Mayfair Witches, Anne Rice’ın eserlerinden uyarlanan dördüncü eser olacak. İlki Tom Cruise, Brad Pitt, Kirsten Dunst ve Antonio Banderas gibi isimlerin de kadrosunda yer aldığı Interview with the Vampire filmiydi.

5. A Man Called Otto | 13 Ocak

Bu film, Fredrik Backman’ın Hayata Röveşata Çeken Adam isimli kitabından uyarlanan ikinci yapım. İsveçli yaar Backman’in bu eseri ilk olarak 2015 yılında İsveçli bir yapım şirketi tarafından filme uyarlanmıştı. Kitabın orijinal adıyla yani A Man Called Ove ismiyle vizyona giren bu film, büyük beğeni toplamıştı. Şimdi de aynı hikâyeyi Tom Hanks farkıyla izleyeceğiz. Hikâye 60 yaşındaki huysuz bir adam olan Otto’nun başından geçenleri konu alıyor. Filmde Otto’nun yeni komşuları sayesinde hayatının tamamen değişmesini izleyeceğiz

Filmde huysuz Otto’yu tek kişilik dev kadro Tom Hanks, komşularını ise Mariana Treviño ve Manuel García-Rulfo canlandıracak. Film ülkemizde de 13 Ocak’ta vizyonda olacak.

2022’nin son 2023’ün ilk aylarında ekranlarda olacak uyarlamalardan bizi en çok heyecanlandıranları sizler için sıraladık. Sizin de liste dışında beklediğiniz uyarlamalar varsa yorumlarda belirtmeyi unutmayın, şimdiden iyi seyirler!

Bu yazı Selin Çolak ve Pınar Görcelioğlu tarafından yazılmıştır.

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

2022 – 2023 Kış Uyarlamaları Takvimi 2022 – 2023 Kış Uyarlamaları Takvimi 2022 – 2023 Kış Uyarlamaları Takvimi 2022 – 2023 Kış Uyarlamaları Takvimi

Ama fakat. Ancak ve ancak. Lakin ama ancak ve ancak. Çünkü ve ya da. Fakat ancak. Ama ancak ve lakin. Ya da veya. Ama fakat. Ancak ve ancak. Lakin ama ancak ve ancak. Çünkü ve ya da. Fakat ancak. Ama ancak ve lakin. Ya da veya. Ama fakat. Ancak ve ancak. Lakin ama ancak ve ancak. Çünkü ve ya da. Fakat ancak. Ama ancak ve lakin. Ya da veya. Ama fakat. Ancak ve ancak. Lakin ama ancak ve ancak. Çünkü ve ya da. Fakat ancak. Ama ancak ve lakin. Ya da veya. Ama fakat. Ancak ve ancak. Lakin ama ancak ve ancak. Çünkü ve ya da. Fakat ancak. Ama ancak ve lakin. Ya da veya. Ama fakat. Ancak ve ancak. Lakin ama ancak ve ancak. Çünkü ve ya da. Fakat ancak. Ama ancak ve lakin. Ya da veya.

Yazıyı burada paylaş:

Yazı oluşturuldu 26

2022 – 2023 Kış Uyarlamaları Takvimi” üzerine 2 görüş

  1. Merhaba çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler ama yazıda birkaç yanlış var. Lokwood&Ortaklar değil, Lockwood&Ortakları. İkincisi ise yalnızca ilk kitabı değil, serinin ilk 2 kitabı dilimize çevrildi. (Haykıran Merdiven ve Fısıldayan Kafatası)
    Bir diğer yanlış ise Mayfair Witches’ın uyarlanan 2. değil, 4. Anne Rice uyarlaması olması.
    1- Interview With The Vampire 1994
    2- Queen of The Damned 2001
    3- Interview With The Vampire 2022 (Sam Reid, Jacob Anderson) AMC

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.