2020 En çok okunan kitaplar

2020’de En Çok Okunan Kitaplar

Birçoğumuz için çekilmez hale gelen 2020 yılını nihayet arkamızda bıraktık. Afetleriyle, salgınıyla ve daha nice kötü olayla unutulmaz bir hale geldi 2020. Bizler ise bu kötü olaylardan biraz uzaklaşmak için kitaplarımıza sarıldık. Bu dünyanın sesini bizim için biraz da olsa kısan birbirinden güzel kitaplarımıza… Kitapların bu kadar değerli olduğu 2020’de bakalım en çok okunan kitaplar hangileri oldu.

2020 Yılında Dünya Çapında En Çok Okunan 5 Kitap:

The Invisible Life Of Addie LaRue / V.E. Schwab
2020'de En Çok Okunan Kitaplar

Kimsenin hatırlamadığı bir hayat. Unutulmayacak bir hikâye.

1714 Fransa’sında genç bir kadın çaresiz kalarak Tanrı’yla bir anlaşma yapar: Kadın sonsuza kadar yaşayacaktır ancak tanıştığı hiç kimse onu hatırlamayacaktır. Addie LaRue’nun macerası böyle başlar. Tarih ve sanat, çağlar ve yüzyıllar arasında gezerek dünyada nasıl iz bırakacağını öğrenir. Fakat 300 yıl sonra bir kitapçı dükkanında genç bir adamla karşılaşır ve bu adam Addie’yi hatırlamaktadır.

2020’nin sonlarına doğru okuyucularıyla buluşan Addie LaRue buna rağmen yakaladığı büyük başarıyla listeleri alt üst edip 2020’nin en çok okunanları arasına girdi.

The Vanishing Half / Brit Bennett 2020’de En Çok Okunan Kitaplar
2020'de En Çok Okunan Kitaplar

The Vanishing Half, ilgi çekici ve sürükleyici bir hikâye.

Vignes ikizleri, güneyli küçük bir kasabanın siyahi topluluğunda büyümüşlerdir. 16 yaşına geldiklerinde bu topluluktan kaçmaya karar verirler. Bu kararlarıyla hayatları tamamıyla değişir. Yıllar sonra ikizlerden biri aynı kasabada kızıyla yaşarken, diğeri ten rengini değiştirmiş ve bambaşka bir hayat yaşamaktadır.

Bennett bu hikayeyle duygusal, sürükleyici ve harika bir bakış açısıyla Amerikan tarihine ayna tutuyor. Goodreads Choice Awards 2020 kazananı olan kitap aynı zamanda Good Morning Amerika Kitap Kulübü’nün seçimi olmayı başardı. HBO’nun kitabı seriye dönüştüreceği de resmiyet kazandı.

Mexican Gothic / Silvia Moreno-Garcia 2020’de En Çok Okunan Kitaplar
2020'de En Çok Okunan Kitaplar

Mexican Gothic, alışmadığımız türden bir gotik hikâyeye sahip.

Ana karakterimiz Noemi Taboada’nın yeni evlenen kuzeninden bir mektup almasıyla başlıyor her şey. Kuzeni mektupta onu kurtarması için adeta yalvarıyor. Noemi de bu kuzenini kurtarmak için Meksika’nın kıyı kesimlerinde yer alan High Place’e doğru yola çıkıyor. Cesur karakterimiz aynı zamanda ince zekasıyla da dikkat çekiyor.

Goodreads Choice Awards 2020 kazananlarından biri olan Mexican Gothic için 2020’nin en çok konuşulan kitabı diyebiliriz. Yazarın sıradaki kitabı da bu kadar büyük bir ilgi uyandıracak mı heyecanla bekliyoruz.

Chain Of Gold (The Last Hours #1) / Cassandra Clare
2020'de En Çok Okunan Kitaplar

Ölümcül Oyuncaklar serisiyle adını duyuran Cassandra Clare’in yeni serisinin ilk kitabı Chain Of Gold, bir Gölge Avcısı olan ve yıllar boyunca iblislerle savaşmak için eğitilen Cordelia Carstaires’in beklenmedik şekilde değişen hayatını konu alıyor. Ailesinin yıkılışına şahit olan Cordelia, şimdi de Londra’yı ele geçiren iblislerle savaşmak zorundadır. Ancak bu iblisler daha önce karşılaştıklarından çok daha farklıdır ve neredeyse öldürülmeleri imkânsızdır.

Chain Of Gold’un bu listede olması bizi hiç şaşırtmadı. Yemek kitabı bile yayımlasa Cassandra Clare’in bu listede olacağına eminiz.

Kuşların ve Yılanların Şarkısı – Açlık Oyunları #4 (The Ballad of Songbirds and Snakes – The Hunger Games #4) / Suzanne Collins
2020'de En Çok Okunan Kitaplar

Açlık Oyunları serisinin yeni kitabına sonunda kavuştuk!

Açlık Oyunları ilk çıktığı günden beri herkesin dikkatini çeken, başarısı yadsınamaz hale gelmiş bir seri. Bu kitap bizi, ilk kitaptaki Açlık Oyunları’ndan tam altmış dört sene öncesine götürüyor. On sekiz yaşındaki Coriolanus Snow’un hikayesine şahitlik ediyoruz. Eski ihtişamını kaybeden Snow ailesinin tek şansı olan Coriolanus, haracını oyunlarda galip getirmek ve ne yazık ki on ikinci kız haracına akıl hocalığı yapmak zorundadır. Özellikle ilk üç kitapta dikkat çeken bir karakteri konu alması, serinin dördüncü kitabını okurlar için başka bir yere koyuyor.

Dünya genelinde 2020’de en çok okunan kitaplar yukarıda gördüğümüz gibi. Sıra ülkemizde. Bu yıl biz en çok hangi kitapları okumuşuz birlikte bakalım.

2020 Yılında Türkiye’de En Çok Okunan 5 Kitap:

Normal İnsanlar / Sally Rooney 2020’de En Çok Okunan Kitaplar
2020'de En Çok Okunan Kitaplar

Connell ve Marianne’nin aşkını anlatan roman, aynı zamanda kuşağımıza da ayna tutuyor.

Havalı, popüler ve başarılı Connell ile içedönük, sevilmeyen, hatta dışlanan Marianne; İrlanda’nın küçük bir şehrinde yaşayan ve aynı okula giden iki genç. Bir gün Connell ve Marianne, konuşmaya başlarlar. Başlattıkları konuşma aralarında güçlü bir ilişki oluşturur. Aralarındaki aşk, ikisinin de hayatını değiştirir. İkisi de bazı sınavlardan geçer ve hiç kolay olmayan bir ilişki yaşamak zorunda kalır.

Liseden üniversiteye ulaşan bu sürükleyici aşk hikayesi yine aynı isimle diziye uyarlandı. Uyarlaması da en az kendisi kadar ses getirdi.

Akhilleus’un Şarkısı / Madeline Miller
2020'de En Çok Okunan Kitaplar

Babasının sevgisini bir türlü kazanamayan küçük, çelimsiz, kısa Patroklos, kazayla bir çocuğun ölümüne sebep olur. Ceza olarak da Pthia krallığına sürgüne yollanır. Bundan böyle Kral Peleus’un ve onun altın oğlu Akhilleus’un -“Yunanların en iyisinin”- gölgesinde diğer yetim ve sürgün çocuklarla birlikte büyüyecektir. Akhilleus güçlü, yakışıklı ve cesur biridir ve Tanrıça Thetis’in oğludur.

Uy Ada Destanı’nın yeniden yazımı olan Akhilleus’un Şarkısı tempolu, yetkin ve akıcı bir hikâye. Yazarın on yılda tamamladığı bu kitap kendisine 2012 Orange Ödülü’nü kazandırdı.

Yeşilin Kızı Anne / L.M. Montgomery 2020’de En Çok Okunan Kitaplar
2020'de En Çok Okunan Kitaplar

Bu yıl ülkemizde kızıl saçlı özgürlükçü bir ruhun rüzgârları esti.

Marilla ve Matthew kardeşler bir erkek çocuk evlat edinmek isterken karışıklık olur ve bir anda evlerinde kızıl saçlı, akıllı, bıcır bıcır ve hareketli bir kız çocuğu bulurlar. ‘Anne’ ismindeki tatlı kız, evlatlık olarak geldiği evde ilk önce istenmese de kısa sürede hareketleriyle herkesin sevgisini kazanır. Green Gables’da aile olmayı, arkadaşlığı, dostluğu öğrenen Anne okurken bizlerin de kalbini ısıtmayı başarıyor.

Çoğumuzun bildiği gibi Yeşilin Kızı Anne, Anne With An E’ ismiyle bir Netflix dizisine uyarlandı. Dizi büyük kitlelere hitap etmeyi başardı. Oyunculukları ve senaryosu ile de büyük alkış topladı.

Momo / Michael Ende 2020’de En Çok Okunan Kitaplar
2020'de En Çok Okunan Kitaplar

Momo, yayımlanmasının ardından yıllar geçse bile okuyucu üzerindeki etkisini kaybetmedi.

Momo, bir kentin köşesinde yıkık bir tiyatroda yaşayan evsiz bir kızdır. Momo’nun onu ziyaret eden dostları için kullandığı yeteneği haricinde başka hiçbir şeyi yoktur. Bir gün hayaletimsi topluluk “duman adamlar” ortaya çıkar ve sessizce şehri ele geçirirler. Duman adamları yenebilecek tek kişi Momo’dur. Onları yenmeye çalışırken Profesör Hora ve garip kaplumbağasına ihtiyaç duyacaktır.

Momo, bugüne kadar yedi milyondan fazla sattı ve kırktan fazla dile çevrildi.

Körlük / José Saramago 2020’de En Çok Okunan Kitaplar
2020'de En Çok Okunan Kitaplar

Körlük kimileri tarafından insanlığın karanlık yönüne tutulmuş bir ayna olarak değerlendiriliyor.

Bir kentte başlayan körlük salgını, ülkeyi etkisi altına alır. Salgın o kadar kuvvetlidir ki, ne düzen kalır ne yönetim. Düzenin yıkılmasıyla hırsızlık, tecavüz ve birbirinden daha da korkunç vakalar baş gösterir. Kör olan herkes karantinaya alınır. Biz, romanda akıl hastanesinde karantinaya alınan yedi kişinin hikâyesine şahit oluyoruz.

Ürkütücü roman olağanüstü anlatımıyla dikkat çekiyor. İnsanın kötü yönlerini yüzümüze vuran Körlük yazarın en iyi romanı olarak da görülüyor.

2020’nin kitaplar adına kısa özeti bu şekildeydi. Uzun bir eleme süreci ardında sizin için hazırladığımız listeyi umarım beğenmişsinizdir. Bu tarzdaki diğer içeriklerimiz için buraya tıklayabilirsiniz.

2020’de En Çok Okunan Kitaplar

2020’de En Çok Okunan Kitaplar 2020’de En Çok Okunan Kitaplar 2020’de En Çok Okunan Kitaplar 2020’de En Çok Okunan Kitaplar

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Yazıyı burada paylaş:

Kitapların kahramana dönüştüğü yer.
İnternet sitesi http://bibliyoraf.com
Yazı oluşturuldu 328

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.