Yazın ilk ayını geride bıraktık. Fakat haziran ayının yarısında okul işleri ve sınavlarla uğraştık. Artık kafamız rahat olduğuna göre yazın gelişini istediğimiz gibi kutlayabiliriz. Bu yüzden biz de Bibliyoraf ekibi olarak Temmuz ayı boyunca eğlenceli yazılarımızla size keyifli bir yaz macerası sunmaya geldik. Atılacağımız maceralar ise tabii ki kitaplar!
Bu ay yayımlayacağımız içeriklere geçmeden önce gelin, editörlerimiz tarafından seçilen en keyifli Bibliyoraf yazılara bir göz atalım.
Bibliyoraf’ın Yaz Okumaları
1. Yaz Aylarında Yayımlanacak Uyarlamalar | 2023 Uyarlama Takvimi
Yaz aylarında hangi kitapların uyarlamaları yayımlanacak? Önümüzdeki aylarda bizi nasıl dizi ve filmler bekliyor? Bu soruların cevabı Açelya Hızarcı tarafından yazılan yaz ayları uyarlama takvimi yazısında. Süper kahramanlardan atom bombasına, tatlı aşıklardan melek ve şeytanlara kadar bir çok ilginç ve keyifli hikâye bu yaz izleyicileriyle buluşacak. Bu yapımları kaçırmak istemiyorsanız, listeye göz atmayı unutmayın!
2. Yazın Okuyabileceğiniz Çerezlik Kitap Önerileri
“Bu yaz hangi kitapları okusam?” diye mi düşünüyorsunuz? O zaman doğru adrestesiniz. Dilruba Kaplan tarafından yazılan bu yazıda sıcak havalarda sizi bunaltıp sıkmayacak eğlenceli kitap önerileri yer alıyor. Jenny Han, Colleen Hoover ve Emily Henry gibi yazarların yer aldığı bu liste kesinlikle ayaklarınızı yerden kesecek!
3. Mutlaka Okumanız Gereken Japon Edebiyatı Eserleri
Son zamanlarda sıkça konuşulan Japon edebiyatına başlamak için çok doğru bir zamandayız. Hazır hayatın biraz daha yavaşladığı bir dönemdeyken yeni eserler okumanın, yeni bir perspektif kazanmanın tam vakti! Öykü Sena Ömeroğlu tarafından hazırlanan bu listede Haruki Murakami gibi tanıdık yazarların yanında Yoko Tawada gibi ismine çok aşina olmadığımız yazarlarda bulunuyor.
4. Harry Potter ve Seri Boyunca Yaptığı Yedi İkonik Davranışı!
Bildiğiniz gibi 31 Temmuz favori ergenimiz Harry Potter’ın doğum günü. Büyücü de olsa, kaderi dünyayı kurtarmakta olsa özünde o bir ergen. Ve her ergen gibi etrafındakilere hayatı sorgulatacak davranışları oldu. Biz de bu listede hem Harry’nin bizi gururlandıran davranışlarını hem de bizi utançtan yerin dibine sokan davranışlarını listeledik. İyi okumalar.
bibliyoraf
5. Sıra Dışı Anlatım Tarzlarına Sahip 7 Kitap
Defne Gülmen tarafından yazılan bu yazıda birbirinden sıra dışı 7 kitabı derledik. Kitapların sıra dışı olmalarının sebebi ise yazılış stilleri! Listedeki kitaplar; belgelerden, röportajlar ve hatta mesajlardan oluşuyor. Bazıları içerisinde iki ayrı kitap taşıyor. Farklı metotlarla yazılmış bu kitapları keşfetmeye var mısınız?
6. Taylor Jenkins Reid Okuma ve Sevme Rehberi
Taylor Jenkins Reid son dönemlerin en popüler yazarlarından biri. Biz de geçtiğimiz aylarda bu yazara oldukça eğlenceli bir okuma rehberi hazırlamıştık. Yazarın her kitabında okuru bambaşka bir döneme götürüyor ve bizi birbirinden ışıltılı hayatlara davet ediyor. Reid’in kitapları ve eğlenceli evreni hakkında daha fazla bilgi almak için bu yazıyı incelemeyi unutmayın!
Yazı Hangi Yazılarla Kutluyoruz?
Temmuz ayı boyunca sizleri birbirinden keyifli yazılar bekliyor. Bu yazıların bazılarında denizlere dalacak ve oradaki heyecanlı maceralara konuk olacağız. Ayrıca küçük bir yaz tatiline çıkacak ve favori karakterlerimin hangi kitapları okuduğunu öğreneceğiz. Son olarak yayınevlerinin kapısını çalacak ve bu yaz bizi nasıl sürprizlerin beklediğini soracağız. Son olarak belki Barbie’nin Malibu’daki evine de konuk olabiliriz👉👈 İşte bu ay yayımlayacağımız yazılar:
- Yaz Kitaplığı: Hangi Kitaplar Dilimize Çevriliyor? – Selin Çolak
- The Summer I Turned Pretty Karakterleri Bu Yaz Neler Okuyor? – Öykü Sena Ömeroğlu
- Yaz Kitaplığı: Sahil Kenarında Okunabilecek Kitaplar – Elif İdil Adalı
- Favori Barbie Karakterlerimizin Okuma Listesinde Neler Var? – Kolektif
- Bu Yaz Yurt Dışında Çıkan Kitaplardan Mutlaka Kitaplığınıza Eklemeniz Gerekenler – Selin Çolak
- Okyanus, Canavarlar ve Aşk: Küçük Deniz Kızı Retellingleri – Açelya Hızarcı
Ama ancak ve fakat. Çünkü ile de. Ancak ama fakat. Çünkü fakat ama. Lakin ama çünkü. Ya da fakat.
Yazıyı burada paylaş: