Bibliyoraf’ta ekibimiz ve siz sevgili okurlarımızla birlikte bir ayı daha geride bıraktık! Mart ayında da birbirinden keyifli temalı haftalarımızla en güzel ve orijinal içeriklerimizi sizlerin beğenisine sunduk. Dilerseniz Kadınlar Günü’ne özel içeriklerimizi buradan, mitoloji temalı özel içeriklerimize de buradan ulaşabilirsiniz! Bunca içeriğin arasında yine bol bol kitap okumayı da ihmal etmedik tabii ki. Bakalım bu kitaplardan hangileri ekibimizin favoriler listesine girmeyi başarmış. Keyifli okumalar dileriz.
mart ayında mart ayında mart ayında mart ayında
Kurucumuz Dilruba Kaplan’ın Mart Ayı Favorileri
Dilruba Kaplan’ın mart ayı değerlendirmesi şu şekilde:
Uzun zamandır okumadığım kadar kitap okuduğum bir ay oldu benim için. Bu ay okumak isteyip de ertelediğim, kütüphanemde bekleyen farklı kitaplara veya serilere yer verdim. Birçok açıdan verimli ve keyifli bir mart ayı geçirdiğimi söyleyebilirim.
Dilruba Kaplan mart ayında en sevdiği üç kitabın şunlar olduğunu söylüyor:
- Dolunay Kadınları // Jakha Alharthi
- Titan’ın Laneti // Rick Riordan
- Büyünün Rengi // Terry Prattchet
Bir de bu kitaplar hakkında şunları ekliyor:
Dolunay Kadınları son zamanlarda beni en çok etkileyen kitap diyebilirim. Karakterlerinin her biri farklı ve vurucu geçmişlere sahip. Kitabı en farklı kılan unsur ise yazarın hikayeyi okura anlatış biçimi. Her bölümde farklı bir karakterin ağzından bir kurgu yerine karakterin kendisine dair, geçmişine dair veya diğer karakterlere dair bir şeyler okuyoruz. Tüm karakterlerin kendileriyle ve geçmişleriyle mücadelesi çok güzel ve etkileyiciydi. Arap kültürü ve gelenekleri dibine kadar hissedilen; köle ticareti gibi farklı farklı şeylere yer veren bir kitaptı.
Bu ay uzun zamandır merak ettiğim Percy Jackson serisine de başlama şansı buldum. Serinin tüm kitaplarını şu ana kadar severek okusam da sanırım beni en çok heyecanlandıran, en hızlı okuduklarımdan birisi Titan’ın Laneti oldu. Hem hikayenin artık oturması, farklı farklı bir sürü karakterin dahil olması ve heyecanın son noktaya gelmesiyle elimden bırakamadığım bir kitap oldu.
Yine çok merak ettiğim, okumak için çok heyecanlı olduğum bir başka seri ise Diskdünya serisiydi. Benim bu seriye başlamama sebep olan yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Fantastik hikayeleri ve kurguları sevenlerin beslenebileceği, her bir macerasında tahmin bile edemeyeceği bir sürü şeyle karşılaşabileceği bu kırk bir kitaplık serinin de ilk kitabını okumuş oldum. Okurken gülümsemenin yüzümden eksik olmadığı, ikinci kitabını da devamla beklediğim bir giriş kitabı oldu benim için. Devamını da çok seveceğime inanıyorum.
Mart ayında
Editörümüz Ecem Acay’ın Mart Ayı Favorileri
Editörümüz Ecem Acay mart ayını şöyle değerlendiriyor:
2021’in başından beri en fazla okuduğum ay mart oldu, bu yüzden mutluyum. Çeşitli okuma etkinlikleri ve buddyread yaparak geçen bir ay oldu. Okuduklarıma gelince, çoğu çok hüzünlü kitaplar olsa da bana çok şey kattılar.
Editörümüzün mart ayındaki üç favori kitabı şu şekildeymiş:
- Kum Tefrikaları // Ömür İklim Demir
- Yalnız // Zeynep Kaçar
- Erdem Yılı // Kim Liggett
Bu kitapları da değerlendirmesini istedik ve ekledi:
Kum Tefrikaları, Ömür İklim Demir’in ilk romanı. Daha öncesinde Muhtelif Evhamlar Kitabı adıyla bir öykü kitabı yazmıştı ve yazarla da o kitabıyla tanışmıştım. Müthiş bir kaleme sahip ve emek dolu bir kitap. Çağdaş Türk Edebiyatının önemli eserlerinden biri, son sayfasına kadar merakla okudum. Bu senenin favori kitapları arasına girdi bile.
Yalnız, Zeynep Kaçar’ın ikinci romanı. Çıkmasını iki yıldır beklediğim bir kitaptı ve beklentimi de sonuna kadar karşıladı. O kadar acıydı ki, okurken kalbim sıkıştı. Muhteşem bir dille yazılmış, ilk sayfasından itibaren sizi içine çekip elinizden bırakamayacağınız bir kitap. Yazarın Kabuk adlı ilk kitabını da şiddetle tavsiye ederim. Feray’ı unutmam mümkün değil artık.
Erdem Yılı ise sevdiğim birçok arkadaşımla beraber okuduğumuz bir kitaptı. Çıkmasını merakla bekliyordum bu yüzden hemen okumak istedim. Distopya okumayalı baya olmuş, elimden bırakamadım. Konusu ve işlenişi harikaydı. Ortalarında biraz durgunlaşsa bile merakla okudum. Türünün başarılı örneklerinden biriydi.
Mart ayında
Yazarımız Begümay Kocabaş’ın Mart Ayı Favorileri
Begümay Kocabaş’ın mart ayı için değerlendirmesi şu şekilde:
Mart ayı, hem çok sevdiğim hem de hiç sevmediğim kitapları okuduğum ilginç bir ay oldu. Çapraz okuma tekniği sayesinde aynı anda iki kitap okuyabildim ve bunu yapabildiğim için çok mutluyum. Yıllık okuma hedefime emin adımlarla ilerliyorum.
Favori kitapları ise şunlarmış:
- Kargalar Meclisi // Leigh Bardugo
- Yazma Sanatı // Stephen King
Yazarımız bir de bu kitaplar hakkında ekliyor:
Kargalar Meclisi, Grisha Üçlemesi’nden sonra bana ilaç gibi geldi açıkçası. Dizisi çıkacağı için tüm seriyi okuyup bitirmek istediğimden ilk üç kitabı hızlıca okudum. Yazarın ilk serisi olduğu çok belliydi. Neyse ki yazar kendini geliştirmiş ve bize iyi yazılmış karakterlerle dolu büyülü bir macera sunmuş. Kaz ve Nina favorim oldu diyebilirim. Dizi yayımlanana kadar elinizi çabuk tutsanız iyi olur. Dizinin fragmanını incelediğim yazıya dilerseniz buradan ulaşabilirsiniz.
Yazma Sanatı, benim için utanç verici şekilde Stephen King’den okuduğum ilk kitap oldu. Yazar olmak isteyenlerin okuması gereken kitaplar listesinde başı çeken bir yapıt kesinlikle. Ve ilk işim Stephen King’in kitaplarını listeme eklemek oldu. Yazarın kalemi bana “Neden daha önce hiç King okumadım ki?” dedirtti. Kitabın ilk yarısında kendi yazar olma serüvenini anlatan King, alaycı üslubu ile okuyucuya kurgu dışı bir kitap okuduğunu unutturuyor. Devamında ise yazar adaylarına alet çantalarında yazma serüvenleri boyunca neyi nereye koymaları gerektiğini ve asla yapmamaları gereken hataları söylüyor. Kendi tecrübelerinden yola çıkarak verdiği tavsiyeler bir yazar adayı olarak benim pürdikkat okumamı ve her sayfasını alıntılamamı kaçınılmaz kıldı. Yazmakla ilgilenen herkese tavsiye ederim.
Mart ayında
Yazarımız Defne Gülmen’in Mart Ayı Favorileri
Defne Gülmen mart ayı için diyor ki:
Mart ayı benim için biraz yorucu ama genel olarak güzel bir aydı. Listemde beklettiğim kitapları okuyup uzun süredir merak ettiğim filmleri izledim. Bu yüzden mutluyum.
Yazarımızın bu ayki üç favori kitabı:
- Kör Suikastçı // Margaret Atwood
- Akhilleus’un Şarkısı // Madeline Miller
- Taste of Ilness // Ilkwon Ha
Yazarımız bu kitaplar hakkında şöyle diyor:
Kör Suikastçı, Margaret Atwood’dan okuduğum ilk kitap oldu. Uzun olmasına rağmen okuma sürecinden zevk alarak ve sıkılmadan okudum. Yazarın kalemi ve hikâyenin yapacağı ters köşe ile ilgili ipuçlarını gözümün önüne saklaması beni hayran bıraktı kendisine. Kitabı bitirdikten sonra göz atınca kaçırdığım ayrıntılara rastladım. İleride ikinci kere okursam göremediğim birçok kısmı fark edeceğimi düşünüyorum. Margaret Atwood’un diğer kitaplarını da okumayı iple çekiyorum.
Akhilleus’un Şarkısı uzun süredir kitaplığımda okunmayı bekliyordu. Sonunda okudum ve kitabı sevdim. Akhilleus’un öyküsünü önceden bilmeme rağmen hiç sıkılmadım, aksine mitolojik fikirleri farklı bir bakış açısından görmek çok zevkliydi. Madeline Miller’ın mitolojiyi kendine has bir biçimde yansıtmasını seviyorum. Hikâyenin benim bildiğim halinden farklı olan bazı kısımlar vardı. O kısımlardan rahatsızlık duymadım ama ne zaman anlatacak diye bekledikten sonra kitapta olmadığını anlamam beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Beklentilerimden kaynaklandığı için olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında eser çok güzeldi.
Son olarak Taste of Illness bu ay içinde çıkan yeni bir webtoon. Çizimleri, hikâyesi ve karakterleriyle gönlümü fethetti. Yazarın duyguları resme aktarma şekli o kadar güzel ki… Her gün bir bölüm okunabildiği için daha birkaç okumadığım bölüm kaldı. Hem devamını merak ediyorum hem bitmesini istemiyorum. Daha finalini görmemiş olmama rağmen şimdiden favorilerime girdiğini söyleyebilirim.
mart ayında
Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:
Ama neden. Fakat okula gittim. Ancak tüm bunlar imkansız. Ama neden. Fakat okula gittim. Ancak tüm bunlar imkansız. Ama neden. Fakat okula gittim. Ancak tüm bunlar imkansız. Ama neden. Fakat okula gittim. Ancak tüm bunlar imkansız. Ama neden. Fakat okula gittim. Ancak tüm bunlar imkansız. Ama neden. Fakat okula gittim. Ancak tüm bunlar imkansız. Ama neden. Fakat okula gittim. Ancak tüm bunlar imkansız. Ama neden. Fakat okula gittim. Ancak tüm bunlar imkansız. Ama neden. Fakat okula gittim. Ancak tüm bunlar imkansız. Ama neden. Fakat okula gittim. Ancak tüm bunlar imkansız. Ama neden. Fakat okula gittim. Ancak tüm bunlar imkansız. Ama neden. Fakat okula gittim. Ancak tüm bunlar imkansız. Ama neden. Fakat okula gittim. Ancak tüm bunlar imkansız. Ama neden. Fakat okula gittim. Ancak tüm bunlar imkansız. Ama neden. Fakat okula gittim. Ancak tüm bunlar imkansız. Ama neden. Fakat okula gittim. Ancak tüm bunlar imkansız.
Yazıyı burada paylaş: