Ekibimizin Şubat Ayı Favorileri Listesinde Neler Var?

Ekibimizin Şubat Ayı Favorileri Listesinde Neler Var?

Bibliyoraf’ta dolu dolu geçen bir şubat ayını geride bırakırken, kitaplar bu ay da bizleri yalnız bırakmadı. Ekibimizden üyelerimiz yine bir araya toplandı ve sizler için anlattı! Bakalım bu ay, ekibimizin şubat ayı favorileri listelerine hangi kitaplar yer edinmiş?

Kurucumuz Dilruba Kaplan’ın Şubat Ayı Favorileri

Dilruba Kaplan şubat ayı için diyor ki:

Uzun zamandır yakalayamadığım okuma temposuna yaklaşmış gibi hissediyorum. Her şeyden önce çok güzel okuma listeleri hazırlayıp kitaplığıma harika kitaplar eklediğim bir ay oldu. Tüm o okuma hevesim ve isteğim geri geldiği için mutluyum. Okuduğum kitaplara gelecek olursak farklı farklı türlerde güzel kitaplar okudum, iyi bir şubat ayı oldu diyebilirim.

Ekibimizin Şubat Ayı Favorileri Listesinde Neler Var?

Dilruba’nın şubat ayında okuyup da en sevdiği kitaplara bakacak olursak:

  1. Ateşböceği Yolu // Kristin Hannah
  2. Sihirli Uyumsuzlar // Neil Patrick Harris
  3. İnsancıklar // Fyodor Dostoyevski

Dilruba bu kitapları şöyle değerlendiriyor:

Ateşböceği Yolu’nu dizisi çıkacağı için tekrar okudum uzun zaman sonra. Dizinin incelemesini de buradan okuyabilirsiniz. Aynı heyecanla, aynı duygularla okudum altı yüz sayfalık kitabı. Sonunu biliyor olmama rağmen de kalbim tekrardan kırıldı ve yine göz yaşlarımı durduramadım. Kristin Hannah’ın en sevilen kitaplarından olan Ateşböceği Yolu’nu mutlaka okumanızı öneririm, çok akıcı ve etkileyici bir kitap. Tekrar okumak da çok güzeldi, sanırım şubat ayının en iyisiydi diyebiliriz.

Sihirli Uyumsuzlar özellikle tasarımından dolayı çok merak ettiğim bir kitaptı. Benden sonra okuması için hemen kardeşime verdim çünkü harika bir macera içeriyor! Akıcı ve Neil Patick Harris’in yazımıyla oldukça eğlenceli bir kitap haline gelmiş. Yer yer kitabın verdiği sihirbazlık numaraları ve tavsiyeleri kitaba harika bir hava katmış.

Ayın sonlarına doğru okuduğum İnsancıklar, Dostoyevski’den okuduğum ikinci kitaptı. Dostoyevksi’nin yeni Gogol olarak anılıp tanınmasını sağlayan romanıymış. İki aşığımız olan Varvara Alekseyevna ve Makar Devuşkin’in mektuplarından oluşuyor kitap. Yoksulluğu ve çaresizliği en derinlerinize kadar hissettiriyor sizlere. O zamanlara ayna tutarak ve yoksulluğu böylesine gerçekçi bir şekilde kaleme alarak etkileyici bir eser çıkarmış ortaya Dostoyeski.

Editörümüz Aleyna Karahan’ın Şubat Ayı Favorileri

Editörümüz Aleyna şubat ayını şu şekilde değerlendiriyor:

Şubat ayı benim için heyecan verici adımlar attığım bir ay oldu. Zor kararlar alıp çok çalıştım. Kitaplar açısındansa verimli bir aydı, çoğunlukla fantastik kurgu okudum.

Ekibimizin Şubat Ayı Favorileri Listesinde Neler Var?

Şubat ayındaki favori üç kitabı ise şu şekilde:

  1. Mezarlık Kitabı // Neil Gaiman
  2. Hayat Kitabı // Deborah Harkness
  3. Nevernight // Jay Kristoff

Bakalım Aleyna bu kitapları nasıl değerlendiriyor:

Neil Gaiman, okuduğum her kitabıyla bende daha çok hayranlık uyandıran bir yazar. Mezarlık Kitabı, bir mezarlıktaki hayaletler tarafından büyütülen ve korunan, hem ölülerin dünyasına hem de yaşayanların dünyasına ait olan bir çocuğun büyürken başına gelenleri anlatıyor. İllüstrasyonlar ve Gaiman’ın gerçekçi anlatışıyla şubat ayının hem ilk kitabı hem de favori kitabım oldu.

Hayat Kitabı, Ruhlar Üçlemesi’nin son kitabı. Bu seri benim favorilerimden ve şubat ayında tekrardan okudum. Vampirler, cadılar, iblisler ve insanların olduğu bu dünya okura bol bol aksiyon, cesaret ve büyü sunuyordu. Cadımız Diana’nın (tarihçi) ve vampirimiz Matthew’un (bilim insanı) aileleri için yapacaklarının sınırı yok. Seri boyunca tüm sorularımızın yanıtını bu kitapta bulduk. Ruhlar Üçlemesi’ne bayılıyorum çünkü yazar bilim-büyü-aşk üçlemesini o kadar güzel bir şekilde anlatıyor ki, okumuyor, sanki yaşıyorsunuz.

Nevernight’ı bir süredir kitaplığımda bekletiyordum. Açıkçası son kitabının hâlâ  basılmamış olması gözümü korkutuyor. Serileri tek seferde okumayı seven bir insanım, basılsın diye sabredebilenlerden değil. İntikamı için kilisede suikastçı eğitimi alan Mia Corvere, ölüme hizmet etmek ve öldürmek arasında farklılık olduğunu keşfediyor. Kızımız öldürüyor, hem de çok fazla. Ağzı bozuk ve hazır cevap bir karakter olan Mia’yı sevdim. Yazım tarzı lirik, aksiyonu bol ve beklenmedik bir maceraydı. Ve bu sadece hikayenin üçte biri. Bu sırada ben ise hemen ikinci kitabı okumaya gidiyorum!

Haber Sorumlumuz Eslem Dereli’nin Şubat Ayı Favorileri

Eslem Dereli’ye nasıl bir şubat ayı geçirdiğini sorduk ve cevapladı:

Şubat ayı benim için oldukça sakin geçti. Yorucu bir okul döneminden sonra bu ay kendime izin verdim ve beni dinlendirecek şeyleri yaptım. Çocukluğumdan beri resimli kitaplara bayıldığım için bu ayki kitap seçimlerimi de resimli kitaplar ve çizgi romanlardan yana yaparak kendimi ödüllendirdim.

Ekibimizin Şubat Ayı Favorileri Listesinde Neler Var?

İşte Eslem’in bu ay kendini ödüllendirdiği o harika kitaplar:

  1. Spiderwick Günceleri, Büyülü Taş // Tony DiTerlizzi & Holly Black
  2. Scott Pilgrim’s Precious Little Life // Bryan Lee O’Malley

Eslem bu kitaplar için diyor ki:

Spiderwick Günceleri küçükken en sevdiğim ve hayranlıkla okuduğum seriydi. Eski kolilerin arasında bulunca “Kesinlikle tekrar okumalıyım!” diye düşündüm ve iyi ki okumuşum. Tam on yıl sonra bu kitaba tekrar aşık oldum. Harika çizimleri ve sürükleyici hikayesiyle beni mest eden bu seriyi okumadıysanız kesinlikle okumalısınız.

Scott Pilgrim vs. The World en sevdiğim filmlerden biridir. Çizgi romanını uzun zamandır okumak istiyordum ve hazır dinlenirken okumaya karar verdim. Çizimlerin basit ancak ilgi çekici oluşu ve karakterlerin orijinalliği beni ilk sayfadan içine çekiverdi. Tüm seriyi okumak için sabırsızlanıyorum. Bu arada Ramona Flowers bu aralar en bayıldığım kitap karakteri, kesinlikle mükemmel biri.

Yazarımız Nisa Sümertekin’in Şubat Ayı Favorileri

Yazarımız Nisa şubat ayı hakkında diyor ki:

Şubat ayı geçen ay kadar verimli geçmese de bu ay çok sevdiğim kitaplar okudum. Biraz yoğun bir ay olmasına rağmen üç roman ve üç çizgi roman okumayı başardığım için hem şaşkın hem de mutluyum açıkçası. Bu altılı arasından favorim olanlara gelin beraber bir göz atalım.

Ekibimizin Şubat Ayı Favorileri Listesinde Neler Var?

Nisa şubat ayında favori listesine giren üç kitap ise şunlarmış:

  1. Kum Tefrikaları // Ömür iklim Demir 
  2. Uygarlıkların Batışı // Amin Maalouf
  3. Heartstopper Vol. 3 // Alice Oseman

Nisa bir de bu kitapları değerlendiriyor ve ekliyor:

Ömür İklim Demir, ilk roman tedirginliği yer yer hissedilse de bayılarak okuduğum ve kalemine hayran kaldığım bir yazar oldu. Yazar her seferinde ters köşe yapıyor ve kitabın finalinde de şaşkınlık içinde kalıyorsunuz. Kum Tefrikaları, hakkında sabaha kadar konuşabileceğim mükemmel bir kitap.

Uygarlıkların Batışı’nın benim gibi tarih konusunda zayıf olanlar için rehber, iyi olanlar için ise keyifli bir özet niteliğinde olduğunu düşünüyorum. Bir uygarlık nasıl doğar ve nasıl batar sorusunu sıkmadan, bunaltmadan gereksiz ayrıntıya girmeden çok iyi bir şekilde aktarıyor Maalouf.

Heartstopper, ocak ayında tanıştığım ve hayran kaldığım bir öyküydü. Ben de bu harika öyküye şubat ayında vol. 3 ile devam ettim ve üç kitapta da bu kadar iyi iş çıkaran yazarı tebrik etmeden geçemedim. Özellikle üçüncü kitap ruhumu ısıttı diyebilirim. Benim için hem bu ay hem de yıllardır okuduğum en tatlı kitaplardan biri oldu.

Bizler için yine kitapların elimizden ve dilimizden düşmediği bir ay oldu! Mart ayı planlarımızı ve listelerimizi yapmaya başladık bile. Sizlerin şubat ayı nasıl geçti?

Bu yazı Dilruba Kaplan tarafından yazılmıştır.

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

buradan

Yazıyı burada paylaş:

Ama ve fakat. Lakin ve yalnız. Ancak ve ancak. Çünkü ve öyle ki. Yalnız ve belki ki. Ama ve fakat. Lakin ve yalnız. Ancak ve ancak. Çünkü ve öyle ki. Yalnız ve belki ki. Ama ve fakat. Lakin ve yalnız. Ancak ve ancak. Çünkü ve öyle ki. Yalnız ve belki ki. Ama ve fakat. Lakin ve yalnız. Ancak ve ancak. Çünkü ve öyle ki. Yalnız ve belki ki. Ama ve fakat. Lakin ve yalnız. Ancak ve ancak. Çünkü ve öyle ki. Yalnız ve belki ki. Ama ve fakat. Lakin ve yalnız. Ancak ve ancak. Çünkü ve öyle ki. Yalnız ve belki ki.

Yalnız ve belki ki. Ama ve fakat. Lakin ve yalnız. Ancak ve ancak. Çünkü ve öyle ki. Yalnız ve belki ki. Ama ve fakat. Lakin ve yalnız. Ancak ve ancak. Çünkü ve öyle ki. Yalnız ve belki ki. Ama ve fakat. Lakin ve yalnız. Ancak ve ancak. Çünkü ve öyle ki. Yalnız ve belki ki.

Kitapların kahramana dönüştüğü yer.
İnternet sitesi http://bibliyoraf.com
Yazı oluşturuldu 328

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.