Merhaba Bibliyoraf okurları! Ramazan ayı geldi çattı. Bu yazımızda sizlere Ramazan ayında okumaktan keyif alacağınız, biraz da olsa açlığınızı unutacağınız, sürükleyici kitaplar önereceğiz. Her biri birbirinden akıcı kurgulara sahip bu önerileri umarım beğenirsiniz. Keyifli okumalar dileriz!
1. Kazananın Laneti || Marie Rutkoski
Hikaye alternatif bir gerçeklikte geçiyor. Zengin sınıf Valoryalılar ve işçi sınıfı Herraniler arasındaki savaşı okuyoruz. Baş karakterimiz Kestrel zehir gibi zeki ve acımasız bir komutanın kızı. Herrani kölesi olan Arin ise Kestrel’in yanına hizmetçi olarak veriliyor. Enemies to lovers severler bu hikayeye bayılacaklar. Her iki karakter de aşırı zeki ve aptalca bir şey yapmayarak bizi sinir krizine de sokmuyorlar üstelik. Ayrıca kitabın içindeki betimlemeler, düşünülmüş detaylar sizi içine çekiyor. Okumanızı şiddetle öneririz.
2. Bir İdam Mahkûmunun Son Günü || Victor Hugo
Adından da anlaşıldığı üzere bir mahkûmun son gününü okuyoruz. Klasik kitap kategorisinde olması sizi yanıltmasın. Dili oldukça akıcı, ayrıca da kısa bir kitap. Bir oturuşta bitireceğiniz türden. Sizi düşüncelere sürüklüyor ve birçok sayfada altı çizilesi yerler var. Sakin ama derin bir kitap okumak isterseniz tercih edebilirsiniz.
3. Grisha Serisi || Leigh Bardugo
Eğer fantastik alemlere dalmak istiyorsanız Gölge ve Kemik iyi bir tercih olabilir. Yazarın dili sürükleyici ve sizi yormadan hikayesini anlatıyor. Rusya esintileri bulunan bu kitapta farklı güçlere sahip Grisha denilen insanlar çıkıyor karşımıza. Dalgaların hakimleri, Cellatlar, Şifacılar ve bunların en tepesinde Karanlıklar Efendisi… Alina adlı baş karakterimizin Güneş’in Elçisi olduğunu anlamamızla başlıyor hikaye. Yakında Netflix’te dizisi çıkacağı için okumak isteyebilirsiniz. Yalnız baştan uyarmalıyız. Baş karakter oldukça sinir bozucu olabiliyor. Ayrıca çok fazla fantastik türünde kitap okumuşsanız sevmeme olasılığınız yüksek.
4. Yeşilin Kızı Anne || L.M. Montgomery
Sıcacık bir hikaye okumak istiyorsanız bu kitap tam size göre. Yetim bir kız olan Anne’in evlat edildikten sonra gittiği Green Gables’da başından geçenleri okuyoruz. Anne öylesine bizden öylesine masum ve hayal gücü yüksek bir karakter ki onu bağrınıza basmak isteyeceğinizden oldukça eminiz. Yazarın akıcı dili sayesinde ne zaman başladığınızı ve bitirdiğinizi anlamayacaksınız.
5. Percy Jackson ve Olimposlular || Rick Riordan
Ramazan ayı böyle uzun bir seriye başlamak için çok uygun bir zaman dilimi. Eğer erteliyorsanız bu seriye başlamayı işte şimdi tam zamanı. Bu güne kadar neden okumamışım diyeceğinizden çok eminiz. İçinde bolca mitolojik öğe barındıran ve alaycı üslubuyla bizi kendisine çeken bu seriye aşık olacaksınız. İlk başta Percy’e tabii. Percy’nin kötü notları olan talihsiz bir ilkokul öğrencisinden nasıl destansı bir kahramana dönüştüğünü okuyoruz. Ve bu yolda bize eşlik ettiği için teşekkür ediyoruz. Şiddetle tavsiye ederiz.
6. Kane Günceleri || Rick Riordan
Hazır Rick Riordan’dan bahsetmişken gölgede kalan bu seriyi önermesek olmazdı. Mısır mitolojisine farklı bir bakış açısı sunan, karakterleri ile eğlenebileceğiniz harika bir seri. Baş karakterler Carter ve Sadie kardeşlerin maceralarına tanık oluyoruz. Gizemli bir olay sonucu kaybolan babalarının peşi sıra sürüklenen bu kardeşler, kendilerini Mısır mitlerinden fırlamış canavarların arasında bulurlar. Hayatta kalmak ve gizemleri çözmek için elbette yardım almaları gerek. Elinizden bırakamayacağınız bu üçlemeyi çocukların yetişebileceği yerlere koymanızı tavsiye ederiz.
7. Anna ve Fransız Öpücüğü || Stephanie Perkins
Lise son sınıf öğrencisi Anna’nın ani bir kararla Paris’e yatılı okula gitmesi ile başlayan macerasını okuyoruz. Orada bir Fransız çocukla tanışıyor ve aşk hayatı altüst oluyor. Canlı karakterler ve zekice yazılmış diyaloglar bu kitapta sizi bekliyor. Aşk ve gerçeklerin naifçe harmanlanmış haline tanık olacaksınız. Bu kitabı seveceğiniz ve hafifçe bir iç çekeceğinizden eminiz.
8. Ortanca || Kirsty Applebaum
Ramazan ayında okuyabileceğiniz en tatlı kitaplardan bir diğeri de Ortanca. Gençlere yönelik bir distopya olan kitap basit bir dile sahip. Kurgusuyla da hem okuru sürüklüyor hem de elinize alınca bırakmak pek mümkün olmuyor. Bu yüzden Ortanca Ramazan ayında okuyabileceğiniz, vakit geçirmenizi sağlayacak en iyi tercihlerden birisi.
Ramazan ramazan
Ramazan ramazan
9. Nefret Oyunu || Sally Thorne
Nefret Oyunu, genç yetişkin romantik sevenleri için biçilmiş kaftan. Birçok klişeyi içinde barındırmasına rağmen eğlenceli havası ve hiç bitmeyen hareketliliğiyle sizleri başına kilitleyebilecek kitaplardan birisi. Kitabımız yine enemies to lovers temasına sahip. İki yayınevinin birleşmesinin ardından ortak iki CEO’nun asistanları olan Joshua ve Lucy’nin çatışmasını konu alan kitap sizleri eğlenceli bir kurguya dahil ediyor.
ya Ramazan ramazan
10. Fareler ve İnsanlar || John Steinbeck
Yine klasik kitaplardan olmasına rağmen bir başka sizleri hikayesine kaptıracak kitap ise Fareler ve İnsanlar. Eğer bu türden hoşlanıyorsanız basit anlatımı, akıcı dili ve etkileyici konusuyla Fareler ve İnsanlar türünün en iyi örneklerinden. Büyük Buhran’ı merkezine alan kitap ırkçılık, dostluk, işsizlik gibi bir çok konuya yer veriyor. George ve Lenny’nin saf ve yürekleri burkan dostluğuna mutlaka şans vermelisiniz.
Ramazan ramazan
11. Ateşböceği Yolu || Kristin Hannah
İlk bakıldığında kalın görünümüyle sizleri yanıltabilecek olan Ateşböceği Yolu’nu da bu listeye eklemeden duramadık! Dostluğu böylesine güzel ve etkileyici anlatan bu kitap, 600 küsur sayfa boyunca sizleri başına kilitleyecek. Duygusal, kimi zaman nostaljik ve yer yer empati yapabileceğiniz fazlasıyla sürükleyici bir kitap. Üstelik sonunda ağlamak da garanti. (Lütfen Netflix’in uyarlamasını göz ardı edin ve kitaba bir şans verin. Lütfen lütfen lütfen.)
Önerilerimizin sonuna geldik! Farklı farklı türlerde önerdiğimiz bu kitaplardan zevkinize göre olanı rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Her biri akıcı ve sürükleyici anlatımlarıyla başından kalkamayacağınız, zaman geçirmenizi sağlayacak kitap tercihleri. Keyifli okumalar dileriz!
Bu yazı Dilruba Kaplan ve Begümay Kocabaş ortaklığında yazılmıştır.
Beğenebileceğiniz diğer içeriklerimiz:
Ama fakat. Lakin ve veya. Ya da belki. Çünkü ama lakin. Belki de. Ancak ve Ancak. Ki. Ama fakat. Lakin ve veya. Ya da belki. Çünkü ama lakin. Belki de. Ancak ve Ancak. Ki. Ama fakat. Lakin ve veya. Ya da belki. Çünkü ama lakin. Belki de. Ancak ve Ancak. Ki. Ama fakat. Lakin ve veya. Ya da belki. Çünkü ama lakin. Belki de. Ancak ve Ancak. Ki. Ama fakat. Lakin ve veya. Ya da belki. Çünkü ama lakin. Belki de. Ancak ve Ancak. Ki. Ama fakat. Lakin ve veya. Ya da belki. Çünkü ama lakin. Belki de. Ancak ve Ancak. Ki.
Ramazan ramazan
Yazıyı burada paylaş: