Sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte çağdaş Türk edebiyatının sevilen yazarları teker teker yeni kitaplarını duyurmaya başladı. Biz de bu raf trafiğinden sizleri de haberdar etmek adına böyle bir yazı yazmaya karar verdik. İyi okumalar.
Kıyamet Park – Alper Canıgüz
İlk müjde Alper Canıgüz’den geldi. 7 Temmuz günü sosyal medya hesapları üzerinden yeni kitabı Kıyamet Park’ı duyuran Canıgüz, eseri için, “Son okumalar, ilk heyecanlar. Bir-iki aya raflarda.” sözlerini kullandı. Duyurduğu bu yeni kitabının meşhur Bir Kamu Davası serisinin üçüncü kitabı olduğunu da ekledi. Bir Kamu Davası serisinin ilk kitabı Oğullar ve Rencide Ruhlar ve ikinci kitabı Cehennem Çiçeği sırasıyla 2004 ve 2013’te İletişim Yayınları etiketiyle yayımlanmıştı.
Bir Kamu Davası serisi, beş yaşında büyümüş de küçülmüş olan Alper Kamu adındaki çocuğun içine düştüğü hikâyeyi anlatıyor. Yaşının avantajıyla her yere girip çıkan hem filozof hem fırlama bir oğlan olan Alper, adli olay çözme becerisiyle öne çıkıyor. Hikâyeyi çevreleyen semt hayatı ve mahalle atmosferi de bizzat karakter kazanıyor anlatıda. Polisiye, mizah ve dram gibi türlerin harmanı olan seri, muhtemelen bu ay içinde üçüncü kitabına kavuşuyor. Fakat şu anlık elimizde kesin bir tarih yok.
Doğum Lekesi Gibi Bir Gülümseme – Barış Bıçakçı
Sonbaharda edebi sessizliğini bozacak isimlerden biri de Barış Bıçakçı oldu. Son eseri 2019’da yayımlanmış olan Bıçakçı, 25 Ağustos’ta dumanı üstünde tüten öykülerini içeren Doğum Lekesi Gibi Bir Gülümseme adlı derlemesini tanıttı. Daha önce Aramızdaki En Kısa Mesafe ve Baharda Yine Geliriz isimli iki öykü kitabı yazmış olan Barış Bıçakçı’nın yeni kitabı, Doğum Lekesi Gibi Bir Gülümseme, 10 Eylül’de İletişim Yayınları aracılığıyla raflardaki yerini alacak. Ayrıca kitaptan tadımlık olarak bir tane öykü yayımlandı. Annemin Hırkası adlı öyküyü okumak için buraya tıklayabilirsiniz.
Zamir – Hakan Günday
Geldik son bombaya. Türkçe yeraltı edebiyatı denince aklımıza gelen ilk yazarlardan olan Hakan Günday, 28 Ağustos’ta sekiz yıldır beklenen yeni romanı Zamir’i müjdeledi. Daha önce Daha, Kinyas ve Kayra gibi pek çok başarılı romana imza atmış Günday, yeni romanında bizi bir mülteci kampına götürüyor. Kitap, doğar doğmaz bir mülteci kampına bırakılan Zamir’in hikâyesini anlatıyor. Savaşı ne pahasına olursa olsun önlemek için kurulan bir teşkilatın adamı olan Zamir; dünyanın dört bir yanında, kendi trajedisiyle dünyanın trajedisini omuzladığı zorlu pazarlıkların içinde yol alıyor.
Bu arada Zamir’in kapağı da yazarın diğer kapakları gibi Emre Orhun’un elinden çıktı. Doğan Kitap etiketiyle raflarda yerini alacak Zamir’in yayın tarihi hakkında ise kesin bir bilgi yok, ekim ayında raflarda göreceğimiz tahmin ediliyor.
Yakın zamanda raflarda göreceğimiz kitaplardan belli başlıları bunlardı. Sizin bu kitaplar içinden en heyecanla beklediğiniz hangisi? Bizimle paylaşmayı unutmayın!
Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:
çağdaş türk edebiyatı
Bu cümle kısa. Kısa cümle. Gayet kısa bir cümle. Kör müsün çok kısa. Cümle kısa. Baak ne kadar da kıs. Bu cümle kısa bir cümledir. Bu cümle kısa. Kısa cümle. Gayet kısa bir cümle. Kör müsün çok kısa. Cümle kısa. Baak ne kadar da kıs. Bu cümle kısa bir cümledir. Bu cümle kısa. Kısa cümle. Gayet kısa bir cümle. Kör müsün çok kısa. Cümle kısa. Baak ne kadar da kıs. Bu cümle kısa bir cümledir.
Ancak ve ancak. Lakin ve ile. Fakat ancak ve ama. Veya ya da
çağdaş türk edebiyatı, çağdaş türk edebiyatı çağdaş türk edebiyatı, çağdaş türk edebiyatı.
Yazıyı burada paylaş:
Zamir’i heyecanla bekliyorum! Güzel bir yazı olmuş.
Hakan Günday okumak istiyorum bir süredir ama hangi kitabıyla başlayacağımı bilemiyorum önerini alırım okann yazı çok iyi olmuş ellerine sağlık🌺🤍