Romantik Bir Kaçış: Sevdiğim Tüm Erkeklere Şimdi ve Sonsuza Dek

Romantik Bir Kaçış: Sevdiğim Tüm Erkeklere, Şimdi ve Sonsuza Dek

sevdiğim tüm erkeklere

Karşılaştırma Dosyaları Bölüm 4: To All The Boys, Always and Forever

Jenny Han’ın çok satan serisi Sevdiğim Tüm Erkeklere’nin son kitabından uyarlanan To All The Boys: Always and Forever 12 Şubat’ta izleyicisiyle buluştu. Biz de sizin için ilk filmi çok sevilen ama ikinci filmi beklenilen ilgili toplayamayan To All The Boys serisinin son filmini izledik ve kitapla arasındaki farkları sıraladık.

Yazıya başlamadan önce küçük bir not: Bu yazı bir karşılaştırma yazısı olduğu için hem filmden hem de kitaptan bol bol spoiler içerecektir. Filmi henüz izlememiş olanları buraya alalım.

Kısa Bir Güney Kore Gezisi

Serinin üçüncü filmi Lara Jean ve ailesinin Güney Kore’ye yaptıkları gezi ile başlıyor. Fakat kitabı okumuş olanların da bileceği üzere bu gezi normalde hikayenin başında değil sonlarına doğru gerçekleşiyordu. Kitapta Lara Jean’in babası Daniel, Güney Kore gezisini Lara Jean’e mezuniyet hediyesi olarak veriyordu. Hatta Lara Jean, Kitty ve Margot bu geziye giderken Daniel ve çiçeği burnunda eşi Trina da bu durumu fırsat bilip balayına gidiyordu. Filmde ise bütün aileyi bir arada görüyoruz.

Bununla birlikte Daniel ve Evie’nin Namsan Kulesi’ne taktığı aşk kilitleri ve ailenin bu kilidi bulmaya çalışması ya da Kitty’nin Güney Kore’de edindiği arkadaşı gibi küçük detaylar kitapta yoktu. Fakat bu küçük eklentiler bizim hoşumuza gitti. Bu sayede hem bütün aileyi bir arada görme fırsatı bulduk hem de filmde Kitty’e küçük bir yan hikaye verilmiş oldu.

Yalnız Kitty’e yan hikaye verirken Margot’unkini çıkartmışlar. Filmde kendisini sadece Güney Kore gezisinde ve babasının düğününde görüyoruz. Filmin geri kalanını ise İskoçya’da geçiriyor. Kitapta ise Margot, bahar tatilinde eve gelmekle kalmıyor beraberinde yeni erkek arkadaşı Ravi’yi de getiriyor. Böylelikle hem biz hem de Covey’ler Ravi ile tanışmış oluyor. Bunun dışında Margot ve Trina arasında geçen sürtüşmeyi de filmde göremedik. Kitapta Margot eve geldiğinde Trina çoktan kendi evinden çıkıp Covey’lere yerleşmişti. Bu durum Margot ve Trina’nın bekarlığa veda partisine kadar sürtüşmesine sebep olmuştu. Filmde ise karakteri dekor olarak kullanmakla yetinmişler…

John Ambrose’a Ne Oldu?

Not Seni Hâlâ Seviyorum’da karşımıza çıkan ve hem okurların hem de izleyicilerin kalbini çalan John Ambrose’u ne yazık ki bu filmde göremedik. Kendisini son kitapta talihsiz bir mekanda olsa da görüyorduk ama filmde adından bile bahsedilmedi. Hatırlarsanız serinin ikinci kitabında John Ambrose’un Stormy’nin torunu olduğunu öğrenmiştik. -ki bu da filmlerde olmayan bir detay- Şimdi ve Sonsuza Dek Lara Jean’de ise kendisini Stormy’nin cenazesinde görüyoruz. Lara Jean için bu kadar önemli olan bir karakterin ölümünün filmde atlanılması pek hoşumuza gitmedi açıkçası. Ee, filmde John Ambrose’un adı bile geçmediği için haliyle ne yeni kız arkadaşı Dipti’yi ne de Lara Jean ve Peter arasında geçen “Neden John’un gideceği üniversiteye gitmek istiyorsun?” temalı küçük sürtüşmeyi gördük. Bu konuyla alakalı resmi bir açıklama yapılmamış olsa da çoğunluk filmin ana teması olan “çiftimizin üniversite seçimi ve bu seçimin ilişkilerinde sebep olacağı değişiklikler” konusundan sapmamak için olduğunu düşünüyor.

Açık konuşmak gerekirse John’un son filmde olmaması bizi pek şaşırtmadı. Sonuçta kitaplarda az da olsa gördüğümüz ve ilk filmde büyük bir rol oynayan Josh da sonraki filmde yok sayılmıştı.

Üniversite Mevzusu ve Küçük Değişiklikler

Her ne kadar ilk başlarda önemli bir detay olarak görülmese de Sevdiğim Tüm Erkeklere Virginia’da geçiyor. Lara Jean’in yaşadığı yer ilk iki kitapta pek sık karşımıza çıkmasa da üçüncü kitapta üniversite seçimi ile birlikte Virginia adını daha çok görüyoruz.

Sevdiğim Tüm Erkeklere, Şimdi ve Sonsuza Dek: Romantik Bir Kaçış

Lara Jean’in evi ve Virginia Üniversitesi’nin kampüsü arasında yalnızca birkaç dakikalık mesafe var. Zaten Peter ile birlikte bu üniversiteye gitmek istemelerinin asıl sebebi de bu. Hem iyi bir üniversiteye gitmiş olacaklar hem de birbirlerinden ayrılmayacaklar. Fakat Lara Jean Virginia Üniversitesi’ne kabul edilmiyor. Bu yüzden de gözünü William ve Mary Üniversitesi’ne çeviriyor. Bu üniversite yaşadığı yere iki saat uzaklıkta ve John’un da gitmeyi düşündüğü yer. Bir önceki maddede Peter ve Lara Jean’in bu mesele yüzünden tartıştığından bahsetmiştik. Fakat en sonunda ilişkisini riske atma ihtimaline rağmen Lara Jean UNC’ye gitmeye karar veriyor.

Filmde ise Covey’ler Virginia’da değil Portland’da yaşıyor. Ee karakterlerimizin yaşadığı yerler farklı olunca haliyle gitmek istedikleri üniversiteler de farklı oluyor. Virginia Üniversitesi Stanford, William ve Mary Üniversitesi Berkeley, UNC ise NYU oluyor.

Filmde üniversite konusu ile ilgili değiştirilen tek detay bu değil. Lara Jean bir süre boyunca Peter’a Stanford’a kabul edilmesiyle ilgili yalan söylüyor ve bu durumu ondan saklıyor. Kitapta ise Stanford’a kabul edilmediğini sınıfta öğreniyor ve bunu lafı dolandırmadan Peter ile paylaşıyor. Sanırım bu ikili arasında ekstra drama yaratmak için filme böyle bir detay eklemişler. Bizce böyle bir eklentiye hiç gerek yoktu çünkü bu durum ne kitapta ne de filmde ikili arasında bir gerginliğe sebep olmadı.

Lara Jean ve Peter’ın Silinen Sahneleri

Daha önceki maddelerde de bahsettiğimiz gibi Lara Jean ve Peter arasında geçen sahnelerin gözle görülür bir şekilde kesilmiş. Kitaptaki çiftimize kıyasla filmde biraz da kırpılmış ve hareketleri toparlanmış bir çift izledik. Lara Jean’ın Peter için yaptığı “sulu” yorumlar ve Peter’ın kimi zaman aşırıya kaçan davranışları filmde oldukça toparlanmıştı. Böylelikle sempatikliği ve karizmasıyla neredeyse hepimizin sevdiği Peter bizden bir oy daha aldı kapmış oldu.

Peter’ın Lara Jean’i Baloya Davet Etmesi

Gelelim biraz daha önemli bir değişikliğe. Kitabı okuyan hiçbir izleyicinin gözünden kaçmayacak değişikliklerden birisi de Peter’ın Lara Jean’i baloya davet ediş şekliydi. Filmde Peter, Lara Jean’in Stanford’a girmiş olmasına o kadar seviniyor ki onu favori mekanlarına götürüyor ve üzerinde “Balo?” yazan bir tabakla ona mezuniyet balosuna birlikte gitmeyi teklif ediyor.

Sevdiğim Tüm Erkeklere, Şimdi ve Sonsuza Dek: Romantik Bir Kaçış

Kitaplarda ise bu olay biraz daha dramatik bir şekilde gerçekleşiyor. Lara Jean’in favori filmlerinden biri olan Sleepless in Seattle’dan ilham alan Peter, oyuncak ayı kılığında New York turunun duraklarından biri olan Empire State Binası’na gidiyor ve Lara Jean’e mezuniyet balosuna birlikte gitmeyi teklif ediyor. Tabii olaylar tam olarak planlandığı şekilde gelişmiyor ama olsun.

Diğer Küçük Değişiklikler

Sevdiğim Tüm Erkeklere, Şimdi ve Sonsuza Dek: Romantik Bir Kaçış

Filmde tabii ki değişen minik detaylarla akışa farklı şekilde yön veren noktalarda vardı. Bunlar ne kadar uyarlamaların olmazsa olmazları ve hatta kimi zaman filmi hareketlendirmek için gerekli noktalar olsa da gözümüzden kaçmadı. O zaman biraz bunlar nelermiş bakalım. Kitapta Chris, okul gezisinde olduğu için düğüne katılamazken filmde ise Lara Jean’in yanı başındaydı. Yan karakterlerle ilgili çoğu şeyi kesip attıkları için bu detaylar da atlanmış tabii. Lara Jean’in Peter’a mektup yazmakta zorlanıp anılarını bir albüme koyup vermesi yerine dolu bir kutuya koyup vermesi de değiştirilen minik detaylardan biriydi.

Özellikle Lara Jean’in babasının düğünüyle birlikte gelişen olaylarda kitaptan farklı birçok detay eklenmiş. Filmde Peter düğüne katılmazken kitapta ise Peter, smokiniyle kenar köşede saklanıyor ve kenardan köşeden Lara Jean’i izliyordu. Filmde Peter yıllığını Lara Jean’e düğünde verirken kitapta ise Lara Jean yıllığı odasında buluyordu.

Bizim filmde yakaladığımız değişiklikler bunlardı. Kaçırdığımızı düşündüğünüz detaylar varsa yorumlarda bize yazmayı unutmayın. Bunun dışında filmi nasıl buldunuz? Sizce iyi bir uyarlama mıydı? Düşüncelerinizi bekliyoruz!

Bu yazı Dilruba Kaplan, Selin Çolak ve Fatma Semerciler ortaklığında yazılmıştır.

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Yazıyı burada paylaş:

Bu liste için araştırma yaparken aklıma ilk gelen kitap Kayıp Kız oldu. Sonuçta toksik ilişkiler içinde gezeceğimiz bu yazıda bu ikisinden daha kötüsü yok, henüz. Sevdiğim Tüm Erkeklere. Yazarın bu nefes kesici kitabı 2014 yılında filme uyarlandı. Kitabı kadar çok sevilen filmin başrollerinde Ben Affleck ve Rosamund Pike yer alıyor. Son yılların en çok satan psikolojik gerilim kitaplarından biri olan Trendeki Kız’da. Sevdiğim Tüm Erkeklere. Eğer siz de diziyi bekleyenlerden biriyseniz bir sonraki maddede size harika bir önerim var. Gelin bu öneri neymiş bir bakalım. Sevdiğim Tüm Erkeklere. Ama ve fakat. Lakin ve çünkü. Ancak ve ancak.

Yazarın bu nefes kesici kitabı 2014 yılında filme uyarlandı. Kitabı kadar çok sevilen filmin başrollerinde Ben Affleck ve Rosamund Pike yer alıyor. Son yılların en çok satan psikolojik gerilim kitaplarından biri olan Trendeki Kız’da. Sevdiğim Tüm Erkeklere. Eğer siz de diziyi bekleyenlerden biriyseniz bir sonraki maddede size harika bir önerim var. Gelin bu öneri neymiş bir bakalım. Sevdiğim Tüm Erkeklere. Ama ve fakat. Lakin ve çünkü. Ancak ve ancak. Helen FitzGerald’ın bu kan dondurucu hikayesinde Joanna ve Alistair’ın ilişkilerinin parçalanmasına tanık oluyoruz.

Sevdiğim Tüm Erkeklere. Eğer siz de diziyi bekleyenlerden biriyseniz bir sonraki maddede size harika bir önerim var. Gelin bu öneri neymiş bir bakalım. Sevdiğim Tüm Erkeklere. Ama ve fakat. Lakin ve çünkü. Ancak ve ancak. Helen FitzGerald’ın bu kan dondurucu hikayesinde Joanna ve Alistair’ın ilişkilerinin parçalanmasına tanık oluyoruz.

 Hatta bu durum biz okuyucuların üzerinde “Filmi/dizisi çıkmadan okumam lazım. Yazarın bu nefes kesici kitabı 2014 yılında filme uyarlandı. Kitabı kadar çok sevilen filmin başrollerinde Ben Affleck ve Rosamund Pike yer alıyor. Son yılların en çok satan psikolojik gerilim kitaplarından biri olan Trendeki Kız’da. Sevdiğim Tüm Erkeklere. Eğer siz de diziyi bekleyenlerden biriyseniz bir sonraki maddede size harika bir önerim var. Gelin bu öneri neymiş bir bakalım. Sevdiğim Tüm Erkeklere. Ama ve fakat. Lakin ve çünkü. Ancak ve ancak. Helen FitzGerald’ın bu kan dondurucu hikayesinde Joanna ve Alistair’ın ilişkilerinin parçalanmasına tanık oluyoruz.

Ancak ve lakin. Fakat ve ama. Çünkü ve yalnız.

Kitapların kahramana dönüştüğü yer.
İnternet sitesi http://bibliyoraf.com
Yazı oluşturuldu 328

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.