Son yılların en popüler mangalarından biri olan Chainsaw Man, bu yıl Gerekli Şeyler tarafından Türkçeye çevriliyor. Manganın ilk cildi yakın zamanda okuyucuları ile buluştu. Biz de sizin için Chainsaw Man ile ilgili bilgileri bir araya topladık. İyi okumalar!
Tatsuki Fujimoto Kimdir?
Yazar Tatsuki Fujimoto, 10 Ekim 1992’de* Japonya’nın Nikaho kentinde doğdu. Küçüklüğünden beri çizime ilgi duyuyordu. Tohoku Sanat ve Tasarım Üniversitesinde okudu ve Batı resmi üzerine eğitim aldı. İlk kez 2011’de bir one-shot mangasını dergiye gönderdi. Birkaç yıl boyunca one-shot mangalar yazdı ve yazdıkları ile ödüller aldı. 2016’da ilk manga serisi Fire Punch, internette yayımlanan bir dergi olan Shounen Jump+‘da yayınlanmaya başladı. Fire Punch, 2016 ile 2018 arasında yayınlandı ve daha sonra 8 ciltlik bir manga olarak basıldı.
Fujimoto’nun ikinci uzun mangası ise, bugünkü konumuz olan Chainsaw Man. 3 Aralık 2018’de yayınlanmaya başlayan Chainsaw Man, günümüzde de yazılmaya devam ediyor. Her hafta ya da iki haftada bir, yeni bölümleri yayınlanıyor. Şimdiye kadar manganın 13 cildi çıktı.
Fujimoto ile ilgili bahsetmek istediğim bir konu da, onun sinema sevgisi. Eserlerinden onun sinemaya olan ilgisini görebiliyorsunuz. Sinemadan ilham aldığı da oluyor. Örneğin Chainsaw Man’ın çıkış noktası, Teksas Testere Katliamı filminden geliyor. Başka bir mangası olan Goodbye, Eri ise film yapmak isteyen bir lise öğrencisini konu alıyor. Ayrıca yazdığı mangalarda filmlere sıklıkla gönderme yapıyor veya film klişeleri ile oynuyor. Batı sinemasından çok etkilense de Kore sinemasını da sevdiğini söylüyor. “Kore filmi gibi hissettiren bir manga yazmak istiyorum.” diye de belirtiyor.
*Yazarın doğum tarihi ile ilgili iki farklı bilgi var. Doğum yılı bazı kaynaklarda 1993, bazılarında ise 1992 olarak geçiyor. Kısaca 29-30 yaşlarında, ama net bir bilgi yok.
Chainsaw Man Ne Anlatıyor?
Kitap, bir iblis avcısı olarak çalışan Denji’nin yaşadıklarını anlatıyor. Yarı-iblis köpeği Pochita’nın yardımı ile iblis avlayan Denji, babasının mafyaya olan borçlarını ödemeye çalışıyor. Denji, borçlar yüzünden sefalet içinde yaşıyor. Kahvaltıda reçel yiyebildiği, kalacak bir yeri olduğu ve bir kız arkadaş edindiği günleri düşlüyor. Kısaca, sadece normal bir yaşam istiyor. Bir gün, patronu onu işe çağırıyor. Fakat Denji gittiği yerde patronunun tuzağına düşüyor. Burada ölümle yüzleşiyor ve kurtulmak için Pochita ile bir anlaşma yapıyor. O günden sonra yepyeni bir hayata adım atıyor.
Chainsaw Man herkese göre bir manga değil. Çokça şiddet ve yetişkinlere yönelik temalar içeriyor. Eğer bundan pek hoşlanmıyorsanız, okumanızı tavsiye etmem. Bu uyarıyı da geçmiş olayım. Chainsaw Man’ın son okuması, şubat ayında yapıldı. Manga, martın ilk haftası matbaadan çıktı ve satışları başladı! İlk cilt, manganın ilk yedi bölümünden oluşuyor.
2022’de Çıkan Anime Uyarlaması
Chainsaw Man’ın animeye uyarlanacağı 2020’de açıklandı. Jujutsu Kaisen, Banana Fish ve Attack on Titan’ın son sezonu gibi birçok başarılı animede imzası olan Mappa, Chainsaw Man’ın animasyonunu üstlendi. 2022’nin sonbaharında hayranlarının heyecanla beklediği anime uyarlaması çıktı. İlk sezon, manganın ilk 38 bölümünü içeriyor ve toplam 12 bölümden oluşuyor.
Chainsaw Man’ın animesi ile ilgili en güzel kısımlardan biri, her bölümün kendine has bir kapanış şarkısı olmasıydı. Mappa her bölümde yeni bir şarkı ve üstüne yeni bir animasyon ekledi. Yüksek kaliteli animasyonun üzerine bir de bölüme özel endingler eklenince anime için ne kadar çaba harcanıldığı belli oluyor. Fakat hayranların görüşleri biraz karışık. Japonya’da bazı hayranlar animeyi beğenmedi ve tekrar yapılmasını talep etti. Bir kısım ise animeyi çok sevdi. Sezonun bitişi ile çoğunluk animenin şimdiki hâlinden memnun görünüyor.
Uyarlamanın devamının geleceği kesin ama animenin ikinci sezonunun çıkış tarihi daha belli değil. Net bir bilgi bulunmuyor ancak hayranları 2023 sonlarında çıkacağını öngörüyor. Chainsaw Man ile ilgili paylaşacaklarımız bu kadardı. Siz manganın dilimize çevrilmesine heyecanlı mısınız? Başka yazılarda görüşmek üzere!
Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:
ve ile de ancak ve ancak. Fakat ve lakin. Çünkü ancak ve ancak.
Yazıyı burada paylaş: