Bibliyoraf Ekibinin Mart Ayında Hangi Kitaplar Var?

Bibliyoraf Ekibinin Mart Ayı Favorilerinde Hangi Kitaplar Var?

Merhabalar, bu yazımızda ekibimizden Dilruba Kaplan, Elif İdil Adalı ve Ezgi Su Güçlü sizler için mart favorilerini yazdı. Gelin ekibimizin üyeleri bu ay hangi kitapları çok sevmiş, hep birlikte inceleyelim. İyi okumalar! mart ayı

Dilruba’nın Mart Ayı Favorileri

Dilruba’ya mart ayının nasıl geçtiğini sorduk:

Mart ayı bol bol kitap okuduğum bir ay oldu. Ancak ay sonunda okuduklarıma baktığımda bu ay seçimlerimde pek de başarılı olamadığımı gördüm. Bir kitap hariç…

Dilruba Kaplan

İşte o kitap:

  • Sonsuz İhtimaller Denizi // Tahereh Mafi

Ve ekliyor:

Sonsuz İhtimaller Denizi, konusu ve ana karakteri ile dikkatimi çeken bir kitaptı. Çünkü hepimiz biliyoruz ki başrolünde tesettürlü birisinin yer aldığı gençlik kitaplarına pek de fazla rastlamıyoruz. Bu yüzden de açıkçası bu karakterin nasıl bir temsil sergilediğini merak ediyordum. Sonsuz İhtimaller Denizi, Amerika’da 11 Eylül olaylarının ardından tesettürlü bir kız olarak “var olmaya” çalışan Shirin’i konu alıyor. İran asıllı olan Shirin şimdiye kadar bir sürü okul değiştirmiş ve aklınızın alamayacağı kadar büyük zorbalıklar görmüş bir karakter. Kitapta ise hayatına birden giren Ocean’la olan ilişkisini, break dance yarışmasına hazırlanmalarını ve yaşadıklarını okuyoruz. Kitap beni çok etkiledi, yazar Shirin’in duygularını ve iç dünyasını çok etkileyici bir biçimde aktarmış. Bunu yanında Ocean’a ve karakterin Ocean’la olan HER BİR SAHNESİNE BAYILDIM. Uzun zamandır bu kadar içime dokunan naif bir aşk okumamıştım. Olaylara tepkilerini, sarkastik tavrını, her duruma karşı bu kadar güçlü oluşunu okumak inanılmazdı. Kitabı herkese öneririm, benim 2023 favorilerime girdiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Elif İdil’in Mart Ayı Favorileri

İdil bu ay yaptığı okumaları şu şekilde değerlendiriyor:

Geçtiğimiz mart ayında tüm yoğunluğuma rağmen okuduğum dört kitap için kendimi çok tebrik etmek istiyorum. Bu sefer iki genç yetişkin iki de psikoloji kitabı okuyarak türleri dengelemişim. Ancak ay sonunda favorilerime giren iki kitap da psikolojiyle ilgili oldu.

Yazarımızın favorileri ise şu şekilde:

  • Büyü Dükkânı // Yeşim Türköz
  • Öz Şefkatli Farkındalık // Christopher K. Germer

İdil’in bu kitaplar hakkındaki düşüncelerini sorduk:

Herkese Yeşim Türköz okutmadan rahat edemeyeceğim sanırım. Eser, yazarın bir psikodrama tekniği olan Magic Shop’tan (Büyü Dükkânı) esinlenerek yazdığı öykülerden oluşuyor. Bir bedel karşılığında Büyü Dükkânı’ndan hayatta istediğiniz her şeyi; hatta kaybettiğiniz yılları, hiç bulamadığınız aşkınızı bile alabilirsiniz. Demesi kolay tabi ama alması o kadar değil. Çünkü satıcının amacı müşterisine alabileceği en iyi şeyi vermek. Kitap boyunca gelen müşteriler ve satıcı arasında yapılan pazarlıkları okuyoruz. Açıkçası ben her hikâyenin farklı bir terapi seansına benzediğini düşünüyorum ancak tabi ki de hızlandırılmış bir versiyonu olarak. Yazar okuyucuyu terimlere boğmak yerine vermek istediğini öykülerle anlattığı için kitabı okuması kolay ve akıcı. Ancak kendinizi, benim gibi, hep arka kapakta yazan şu soruya cevap ararken bulabilirsiniz: Hayatta en çok istediğimiz şeyler, hayattan alabileceğimiz en iyi şeyler midir? Bana sorarsanız sizi çok sıkmayacak ama hem yeni bir teknikle tanıştıracak hem de sizi sorularla baş başa bırakacak bir kitap arıyorsanız doğru adres kesinlikle Büyü Dükkânı olmalı.

başlık

“Öz Şefkatli Farkındalık” sık sık karşımıza çıkan bir terim oldu artık. Ancak ne olduğunu tam olarak biliyor muyuz? Açıkçası ben bir şeyler bilsem de yeteri kadar bilmediğimi bu kitap sayesinde gördüm. Öz Şefkatli Farkındalık uzun zamandır listemdeydi ve okurken bu kadar beklettiğim için pişman oldum. Anlatımı akıcı, özellikle de örneklere yer verdiği için durumları anlamak oldukça kolaylaşıyor. Öz şefkatli farkındalık ile ilgili ilk defa bir kitap okuyacaksaınız tercihiniz bu kitap olabilir. Meditasyon ile ilgileniyorsanız kitabın içinde yer yer bulunan öz şefkat egzersizlerini denemekten de keyif alacaksınızdır. Yine de bu kitabı okumanın, eğer okuduklarınızı hayatınızın bir parçası yapmak isterseniz, biraz sabır da gerektirdiğini söylemeliyim. Ayrıca yazar Öz Şefkatli Farkındalık için “Bu bir kişisel gelişim kitabı değildir.” diyor ki ben sözlerine kesinlikle katılıyorum. Bir kişisel gelişim kitabından ziyade farkındalık ve meditasyon rehberi demek çok daha uygun olacaktır diye düşün diye düşünüyorum.

Ezgi Su’nun Mart Ayı Favorileri

Ezgi Mart ayını anlatıyor:

Bu ay çok kitap okuyamamış olsam da reading slumptan kurtulduğum için çok mutluyum. Okuduğum kitaplar arasında ise favorim diyebileceğim bir kitap oldu.

İşte Ezgi’nin favorilerine girmeyi başaran o kitap:

  • Sadece Bir Canavar // Vanessa Len

Ezgi Sadece Bir Canavar’ı anlatıyor:

Zamanda yolculuk teması her zaman sevdiğim bir tema olmuştur. Yazar Vamessa Şen bu temayı doyasıya fantastik öğe ve enemies to lovers ile harmanlayınca ortaya benim için vazgeçilmez bir kitap çıktı. Kitabın ana karakteri Joan ailesinin oldukça tuhaf olduğunu düşünüyor. Fakat onların bu tuhaflıklarının sebebinin canavar olmalarından kaynaklandığını bilmiyor. Daha sonrasında ise kendisinin zaman yolculuğu yapabilen bir canavar olduğunu öğreniyor. Bu da yetmezmiş gibi hoşlandığı iş arkadaşının da efsanevi bir canavar avcısı olduğunu keşfediyor. Yazarın anlatımı hem çok akıcıydı hem de çok keyifliydi. Ayrıca yazarın zaman yolculuğunun mantığını kitaba güzel bir şekilde yedirdiğini düşünüyorum. Zaman yolculuğu çok kafa karıştırqabilen bir konu fakat benim bu kitabı okurken kafamda hiç soru işareti kalmadı. Şimdi sabırsızlıkla ikinci kitabın çıkmasını bekliyorum.

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Yazıyı burada paylaş:

Kitapların kahramana dönüştüğü yer.
İnternet sitesi http://bibliyoraf.com
Yazı oluşturuldu 328

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.