Bibliyoraf Ekibi Nisan Ayı Favorilerini Anlattı!

Bibliyoraf Ekibi Nisan Ayı Favorilerini Anlattı!

Merhabalar, bu yazımızda ekibimizden Öykü Sena Ömeroğlu, Nazlı Sağlam ve Açelya Hızarcı sizler için nisan ayı favorilerini yazdı. Gelin ekibimizin üyeleri bu ay hangi kitapları çok sevmiş, hep birlikte inceleyelim. İyi okumalar!

Yazarımız Öykü Sena Ömeroğlu’nun Nisan Ayı Favorileri

Nisan ayında reading slump ile mücadele ettim. Buna rağmen beş kitap okumayı başardığım için kendimi iyi hissediyorum. Bu ay okuduğum kitaplar arasından iki favori seçtim.

Öykü Sena’nın favoriler yazısı için seçtiği kitaplar şu şekilde:

  • Kara Vanessa’m // Kate Elizabeth Russell
  • Çukur // Hiroko Oyamada

Yazarımız bu kitapları neden çok sevdiğini anlatıyor:

Kara Vanessa’m, alır almaz okumaya başladığım bir kitaptı çünkü konusu oldukça merak uyandırıcı görünüyordu. Kitap; lisede öğretmeni tarafından manipüle edilip istismara uğrayan, yıllar sonra bu durumu kabullenmeye çalışan bir kadını anlatıyordu. Geçmiş ve günümüzü aynı anda okuduğumuz bir metindi. İstismarın çocuk üzerinde bıraktığı etkiyi, mağduriyet hissini çok başarılı anlatan bir romandı. İç karartıcı ve rahatsız edici şeyler anlatıyor olsa da üslubu ile hızlı ve keyifle okunan bir kitaptı.

başlık nisan ayı

Çukur ise bir novellaydı. Çağdaş Japon edebiyatına olan merakım sebebiyle yayımlanır yayımlanmaz edinmiştim. Tek oturuşta okudum, sanırım ne kadar beğendiğimi anlatmak için bu bilgi yeterlidir. Çukur, kocasının tayini sebebiyle kendi işini bırakıp kırsala yerleşen Asa’nın hikâyesini anlatıyor. Asa, yapılacak hiçbir şey olmayan bu kasabada günlerini geçirirken bir çukura düşüyor. Sonrasında da gizemli olaylar peşini bırakmıyor. Okurken neyin gerçek neyin hayal olduğunu düşünüp duruyorsunuz. Ayrıca kitap; modern dünya düzeni, kariyer planlamaları, toplumsal cinsiyet konularına da parmak basıyor.

Yazarımız Nazlı Sağlam’ın Nisan Ayı Favorileri

Nisan ayında çok güzel kitaplar okuma fırsatı buldum. Bu kitaplarda ikisi ise okuduğum diğer kitapları açık ara farkla geçti.

İşte Nazlı’nın çok beğendiği o iki kitap:

Daisy Jones ve The Six // Taylor Jenkins Reid
Bizimle Başladı // Colleen Hoover

Ve ekliyor:

Daisy Jones ve The Six, Taylor Jenkins Reid’den okuduğum ilk kitaptı. Dizisinin çıkması ve son zamanlarda sürekli hem yazarın hem de diğer kitaplarının karşıma çıkması okumamda büyük bir etkendi. Hatta kitabı okumadan önce Bibliyoraf’ta yazılan karşılaştırma dosyasını bile okudum. Baya spoiler aldım yani okuma öncesinde. Ancak bu, kitaptan aldığım keyfi hiç etkilemedi diyebilirim. Kitap yetmişli yılların müzik grubu Daisy Jones ve The Six’in yükselişini ve bir anda dağılışını bir röportaj şeklinde ele alıyor. Kitabı okurken her şeyi o kadar derinden hissettim ve o kadar keyif aldım ki hiç bitmesin istedim. Bazı karakterler birtakım hakaretlerime maruz kalsa da iyi ki okumuşum dediğim bir kitap oldu.

Editörün notu: Bazı karakterler derken Billy…

başlık nisan ayı

Bizimle Başladı Bizimle Bitti’yi okuduktan sonra ilk düşündüğüm şey, Atlas ve Lily’nin hikâyesinin yarım bırakılmış olduğuydu. Onları daha fazla okumayı çok istemiştim. Bizimle Başladı, bu isteği çok güzel karşıladı diyebilirim. İlk kitaptan hemen sonrasını ele alan Bizimle Başladı, Atlas ve Lily’nin hikâyesini anlatıyor. Lily’nin atlatmaya çalıştığı travmalarını, aşkına sahip çıkmak isterken anneliğini dengede tutmaya çabalayışını okuyoruz. Kitabın yorumlarına baktığımda, insanların ikiye bölündüğünü gördüm. Kimileri kitabın gereksiz yere yazıldığını ve hiçbir olayın yaşanmadığını söylemiş. Diğer kesim de benim gibi Atlas ve Lily’i daha fazla okumaktan memnun kalmış. Pek olayı olmayabilir ama herkesin hayatının bir döneminde Atlas Corrigan okumaya ihtiyaç duyacağı bir an vardır bence… Bizimle Başladı da bu ihtiyacı gayet güzel bir şekilde karşılayan bir kitap.

Yazarımız Açelya Hızarcı’nın Nisan Ayı Favorileri

Nisan benim için yoğun ve telaşlı bir aydı. Toplam dört kitap okudum. Açıkçası, bu aya baktığımda istediğim kadar kitap okuyamadığımı görüyorum fakat okuduğum kitapların hepsini sevdiğimi söyleyebilirim. İsabetli seçimler yaptığım için Nisan o kadar da kötü bir ay değildi, bence.

Açelya’nın nisan ayı favorileri şu şekilde:

  • Günün Sonu (Jack & Jill #1) //Jewel E. Ann
  • Muhteşem Gatsby // F. Scott Fitzgerald

Açelya’ya bu kitapları neden sevdiğini sorduk:

Günün Sonu, üç kitaplık bir serinin ilk kitabı. Kitap, ailelerinin ölümünden sonra sahte bir cenaze düzenleyerek hayatlarını geride bırakan Day ikizlerinin yaşadıklarını anlatıyor. Onların geçmişi geride bırakmaya çalışmasını, yaralarını, travmalarını ve yeni biri olabilme sancılarını okuyoruz. Günün Sonu durağan ilerleyen bir kitap, karakter odaklı ve karakterlerinin hepsi hasarlı. Hepsi acı çekiyor ve hepsi hayatı bir yerlerden yakalamaya çalışıyor. Kitap hem çok yaralayıcı hem iyileştiriciydi. Jessica geçmişi bırakmaya çalışırken ben bile onu bırakmamak, sıkı sıkı tutunmak istedim….Günün Sonu öyle bir kitap ki ya karakterlere çok bağlanırsınız ve bu kitaba bayılırsınız ya da karakterlerle bağ kuramazsınız ve nefret edersiniz. Ben bayılan taraf oldum. (Kitap travmatik ve tetikleyici unsurlar içeriyor.)

başlık

Muhteşem Gatsby ise 2013 yapımı filmini izleyip çok beğendikten sona okumaya karar verdiğim bir kitaptı. Kitap, Nick Carraway’in devasa partiler veren ama kimsenin gerçekte kim olduğunu bilmediği gizemli ve gösterişli komşusu Jay Gatsby’nin partisine davet almasıyla başlıyor. Gatsby kimine göre bir dolandırıcı, kimine göre soğukkanlı bir katil, hatta kimine göre bir savaş kahramanı. Fitzgerald’ın sembolleri ve çevre tasvirlerini bu derece başarılı kullanması bir yana birçok temayı kitaba güzel bir şekilde yedirmişti. Alt tabaka ve üst tabakanın çatışması, Amerikan Rüyası ve caz çağı o kadar iyi yansıtılmıştı ki kitabı okumuyordunuz bizzat içindeydiniz. Öyle ki West Egg’de Gatsby ile o yeşil ışığı seyrediyordum sanki. Hala okumayan herkes okumalı, kitabı gözüm kapalı öneririm!

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Ama fakat ancak ve ancak. Çünkü yalnız ve fakat. Ama ancak ve lakin. Çünkü ama ve ya da. Fakat ve lakin. Ama ancak ve çünkü. Ama fakat ancak ve ancak. Çünkü yalnız ve fakat. Ama ancak ve lakin. Çünkü ama ve ya da. Fakat ve lakin. Ama ancak ve çünkü.

Yazıyı burada paylaş:

Kitapların kahramana dönüştüğü yer.
İnternet sitesi http://bibliyoraf.com
Yazı oluşturuldu 328

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.