Forbes’a Göre 2021’in En Dikkat Çeken 6 Genç Yetişkin Kitabı

Forbes’a Göre 2021’in En Dikkat Çeken 6 Genç Yetişkin Kitabı

Amerika’nın önde gelen iş dünyası dergilerinden biri olan Forbes, geçtiğimiz haftalarda 2021’in en dikkat çekici genç yetişkin kitaplarını derlediği bir liste yayımladı. Biz de sizin için bu listeye bir göz attık ve bu kitaplar nelermiş hep birlikte inceleyelim istedik. Keyifli okumalar.

Concrete Rose | Angie Thomas forbes genç yetişkin

forbes genç yetişkin

Çoğumuzun Yabancı Yayınları’nın bastığı Sessiz Kalma’dan tanıdığı Angie Thomas’ın bu kitabı, 2021’in ilk haftalarında çıktı. Geçtiğimiz yılın haziran ayında bir polis tarafından acımasızca katledilen George Floyd’un ölümünün ardından Black Lives Matter (BLM) hareketi başlatılmıştı. Olaylardan sonra kaleme alınan bu kitap, pek çok önemli siyasi konuyu göz önüne çıkarıyor. Siyahi kültürün yanı sıra siyah-beyaz çatışmasına tekrardan odaklanan yazar, bu kitapta Sessiz Kalma!’dan tanıdığımız Starr’ın babasının gençlik yıllarını işliyor. Sadakat, intikam ve hood-life gibi elementlerin verdiği büyük sorumlulukların henüz on yedilerindeki bir oğlana getirdiği yüke ve beklenmedik anda bir çocuk sahibi olan Maverick Carter’ın hayatına tanık oluyoruz. Amerika’da yaşanan bu cani olayların ardından yayınlanan kitap, çoğu okurdan tam not aldı.

Perfect On Paper | Sophie Gonzales forbes genç yetişkin

forbes genç yetişkin

Sophie Gonzales tarafından kaleme alınan kitap, Darcy isimli bir genç kızın hayatına odaklanıyor. Darcy anonim olarak ilişki danışmanlığı yapıyor. Her ilişkinin sıkıntısını çözebilir, ta ki 89 numaralı dolapta anonim ilişki uzmanlığı mektuplarını gizlice toplarken Brougham tarafından yakalanana dek. Sevdiğim Tüm Erkeklere, Simon Homo Sapiens’e Karşı ve Leah on The Offbeat’in birleşimi olan bu kitap beklenenden çok daha fazla övgü almış. Goodreads puanı 4.22 olan kitap, her geçen gün çok satanlar listesinde bir adım daha yukarıya çıkıyor.

Yolk | Mary H.K. Choi forbes genç yetişkin

forbes genç yetişkin

Güney Koreli-Amerikalı yazar Mary H.K. Choi’nin bu yılın ilk çeyreğinde okurlarıyla buluşturduğu Yolk, bu yılın en sağlam kitaplarından biri. Yaşamının her anında acılar çekmiş olan Jayne’in hayatına ışık tutan yazar, aynı zamanda bir abla-kardeş konusuna da odaklanıyor. Jayne moda okulunda koşuşturan, tehlikeli erkek arkadaşı tarafından dövülmüş, sahte tebessümlü arkadaşlardan oluşan bir çevre oluşturmak zorunda kalan genç bir kızdır. Bir de bunların üstüne yeme bozukluğuyla boğuşuyordur. Her şeye rağmen New York’ta olduğu için kendiyle gurur duyan Jayne’in bir de ablası vardır. Göz kamaştırıcı derecede zengin, devasa bir finansal işi ve harika bir apartman dairesine sahip olan ablası June’un sırtı, hayatında bir kerecik olsun yere gelmemiştir. Ancak rahim kanseri teşhisi koyulunca işler pek istediği gibi gitmemeye başlar. Tek bir ortak noktaları dahi olmayan bu iki kardeş, birlikte zaman geçirmeye başlarlar. Çünkü iki kardeşten biri ölümle yüzleşirken, sorumluluklarını göz ardı etmek pek de insanlık göstergesi değildir. Her ne kadar okuyucuları tarafından çok sevilse de Yolk, pek çok kitapsevere göre çok ağır ve yüzleşmesi güç bir kitap. Keskin gerçekleriyle, acı verici şehir hayatı ve karşı konulmaz hastalıklarıyla birlikte bu kitap, perdahlanmış Küçük Kadınlar olabilir.

When You Look Like Us | Pamela N. Harris

forbes genç yetişkin

Bu kitap, son zamanlarda siyahi zulmüne karşı yazılmış en önemli kitaplardan biri olabilir. When You Look Like Us, aynı Concrete Rose’da da olduğu gibi siyahilere karşı yapılan ayrımcılık ve istismarı konu alıyor. “Tıpkı bize benzediğinde, kahverengi gözlü, kahverengi tenli, siyah örgülü olduğunda insanlar seni külfetin ta kendisi olarak görür,” diyerek gerçekleri tek tek belirten yazar Pamela N. Harris, 2021’in en iyi çıkış yapan yazarlarından biri olabilir. “Bırakın bir siyahi olmayı, siyah tenli bir kadın bilhassa Amerika’da en son önemsenecek canlı türüdür,” diye devam ediyor. Harris, ilk romanı olan When You Look Like Us’ta bir abi ve kız kardeşin hayatlarına odaklanıyor. Bir süre ortalarda olmayan Nicole’ün önce sevgilisiyle kaçtığı sanılırken daha sonra bir torbacı tarafından esir alındığı düşünülüyor. Ancak süreç beklenenden daha da uzayınca bunların gerçek olmadığı anlaşılıyor. Polise gidip ihbarda bulunulduğunda, sanki yedinci sınıfta kalemini kaybetmiş gibi Nicole’ü arayan Amerikan polisinin önemseyeceği en son şey: Siyahi bir genç kız. Bir de kardeşini göremediği her bir saniye için pişmanlık çeken bir ağabey var tabii.

The Electric Kingdom | David Arnold

forbes genç yetişkin

Muhtemelen, içinde bulunduğumuz pandeminin getirdikleri ve birkaç benzer konuya sahip etkileyici Netflix dizilerinden sonra ortaya çıkan bu kitap, Southern Book Prize sahibi David Arnold tarafından kaleme alındı. Biraz The Rain dizisinden, biraz da Will Smith’in ikonikleşmiş filmi Ben Efsaneyim’den izler taşımakta. Kitap, dünyanın “Sinek Gribi” salgınıyla boğuşmasının ardından hayatta kalmayı başaran on sekiz yaşındaki Nico ve köpeğinin yaşama tutunma maceralarını konu ediyor. Yol üstünde tanıştıkları sanatçı Kit ve dünyayı eski haline kavuşturmak için çabalayan bir kurtarıcıyla beraber maceraları devam ederken bir gerçeğe tutunurlar. Yok olmaya yüz tutmuş bir dünyada bile, güzellik arayışı içerisinde olmaya söz vermişlerdir. Okuyucular tarafından ürkütücü ve artık yaşadığımız durumdan sonra bir o kadar da gerçekçi bulunan bu kitap, Goodreads’te 4.04 gibi bir puana ulaştı.

We Free The Stars | Hafsah Faizal forbes

forbes genç yetişkin

Floridalı yazar Hafsah Faizal’ın kaleme aldığı Sands of Arawiya serisinin ikinci kitabı We Free The Stars, bu yılın dikkat çeken kitaplarından biri. Yazar, ilk kitabındaki sevgi dolu temadan sonra kurgunun devamlılığını kan, ter ve gözyaşıyla sağlamış. Seri okurlarını memnun etmiş olmalı ki Goodreads’te 4.35 gibi oldukça yüksek bir puana sahip. Umut verici ama bir o kadar da yıkıcı olarak tanımlanan serinin ikinci ve son kitabı, çoğu okuyucu tarafından “en çarpıcı final” olarak yorumlandı. Yazarın kurgu boyunca geliştirdiği kalemini, betimlemelerinin gücünü ve duygu aktarımını bu kitapta daha net bir şekilde görebiliyoruz. Eğer aranızda henüz bilmeyenler varsa, serinin ilk kitabı “Ateşin Peşinde” çok yakında Yabancı Yayınları etiketiyle Türk okuyucularla buluşacak.

Kaynak: Forbes

forbes. ama fakat lakin. sabah kalktım. genç yetişkin bugün yine çok geç kaldım. genç yetişkin saçımı yaptım. forbes. ancak ve ancak. ve çünkü. veya. Ya da. forbes. ama fakat lakin. sabah kalktım. bugün yine çok geç kaldım. saçımı yaptım. forbes. genç yetişkin ancak ve ancak. ve çünkü. veya. forbes. ama fakat lakin. sabah kalktım. bugün yine çok geç kaldım. saçımı yaptım. forbes. ancak ve ancak. ve çünkü. veya.

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Bugün okul yok. Bir şeyler bulmam lazım. Derdim tasam yok. Sokaklarda dolaşmak. Sabah kalktım. Bugün yine çok geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Bugün okul yok. Bir şeyler bulmam lazım. Derdim tasam yok. Sokaklarda dolaşmak.

Ancak ve ancak. Çünkü. Ve. Ama. Fakat. Lakin. Veya. Ya da. Lakin fakat ama. Mademki. İle. Ancak ve ancak. Çünkü. Ve. Ama. Fakat. Lakin. Veya. Ya da. Lakin fakat ama. Mademki. İle. Ancak ve ancak. Çünkü. Ve. Ama. Fakat. Lakin.

Veya. Ya da. Lakin fakat ama. Mademki. İle. Ancak ve ancak. Çünkü. Ve. Ama. Fakat. Lakin. Veya. Ya da. Lakin fakat ama. Mademki. İle. Ancak ve ancak. Çünkü. Ve. Ama. Fakat. Lakin. Veya. Ya da. Lakin fakat ama. Mademki. İle. Ancak ve ancak. Çünkü. Ve. Ama. Fakat. Lakin. Veya. Ya da. Lakin fakat ama. Mademki. İle.

Yazıyı burada paylaş:

Kitapların kahramana dönüştüğü yer.
İnternet sitesi http://bibliyoraf.com
Yazı oluşturuldu 328

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.