Bibliyoraf'ta 23 Nisan Şenlikleri Başlıyor!

Bibliyoraf’ta 23 Nisan Şenlikleri Başlıyor!

Her yaştan insanın en sevdiği bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Bibliyoraf’ta kutlamaya hazır mısınız? Siz okurlarımız için 18 – 23 Nisan tarihleri arasında birbirinden keyifli içeriklerimizle eğlenceli bir hafta hazırladık. Bu haftada hazırladığımız içerikler ve geçen yıl yaptıklarımızın detaylarını ise bu yazıda bulabilirsiniz.

Bibliyoraf’ta Geçtiğimiz Yıl Neler Oldu?

23 nisan

1.Yaşama Engel Konulamaz: Engelleri Aşan Çocuklar – Öykü Sıla Salkım

Engel nedir? Kime engelli denir? 23 Nisan 2021 tarihinde yayımladığımız bu yazıyı yazarken bu iki soruyu esas aldık ve sizler için hayatlarındaki “engellerin” onları durdurmasına izin vermeyen çocukların hikâyelerini derledik. Bu kitapları okuduğunuzda “Aslında bir çocuktan öğrenecek ne de çok şeyim varmış.” demeniz işten bile değil. Biraz ilham, biraz hüzün ama bolca cesaret…

2.Dünya Çocuk Günü Özel: Çocuklar İçin Kitap Önerileri – Okan Övez

Uluslararası Çocuk Günü her yıl 1 Kasım’da kutlanıyor. Biz de bugünü kutlamak için birbirinden keyifli kitapları bir araya getirdiğimiz bir liste hazırlamıştık. Bu listenin en büyük farkı, kitapları türlerine göre değil de hitap ettiği kitleye göre ayırmıştık. İster maceraperest olun, ister duygusal, bu listede aradığınız kitabı bulacağınıza eminiz.

3.Hissedemeyen Biri Nasıl Ağlar: Badem – Elif İdil Adalı

Kore Edebiyatı’nın önemli eserlerinden biri olan Badem, aleksitimi hastası olan Yunjae’nin çocukluk ve gençlik dönemlerini anlatıyor. Aleksitimi hastası bireyler duyguları bizler gibi hissedemiyorlar. Bu duyguları, anlamlarını ve bu hisleri yaşarken yaptığımız mimikleri sonradan öğrenmeleri gerekiyor. Yazarımız Elif İdil Adalı da sizler için bu çarpıcı kitabı inceledi.

4.En Sevilen 7 Çocuk Kitabı Karakteri – Defne Gülmen

Küçükken okuduğumuz kitapların ve sevdiğimiz karakterlerin bizde bıraktığı hisler farklıdır. Daha sonra onları hatırlayınca yaşadığımız nostalji hissi de ayrı güzeldir. Biz de bu yazıda size sevilen çocuk kitabı karakterlerinin bir listesini hazırladık. Defne Gülmen’in derlediği bu listede sizi şaşırtacak isimlerin yanında her okurun çok sevdiği karakterler de var. Percy Jackson gibi… :))

23 nisan

Hangi İçerikleri Mutlaka Okumalısınız?

Yazının bu kısmındaki içerikleri, 23 Nisan kapsamında yayımlamadık. Fakat ayıla bayıla okuduğumuz çocuk edebiyatı eserleri ve karakterleri hakkında yayımladığımız yazılara da burada yer vermek istedik.

1.Hakkında Konuşulması Gereken Bir Seri: Magnus Chase ve Asgard Tanrıları – Begümay Kocabaş

Dışarıdan bakınca ekipçe iflah olmaz bir şekilde Percy Jackson hayranı olduğumuz izlenimine kapılabilirsiniz. Fakat kaçırdığınız küçük bir nokta var: Biz yalnızca Percy Jackson serisine değil, Rick Riordan’ın kendisine de hayranız. Bu yüzden hem yazar hem de yazarın diğer serileri hakkında bol bol içerik giriyoruz. Begümay Kocabaş tarafından yazılan bu yazıda da yazarın İskandinav Mitolojisi’ni ele aldığı bu seriyi neden okumanız gerektiğini anlatmıştık.

23 nisan

2.Harry Potter ve Seri Boyunca Yaptığı Yedi İkonik Davranışı! – Ezgi Su Güçlü

Her ne kadar çoğu zaman yaptığı hareketleri ve akıl sağlığını sorgulasak da çocuk edebiyatı dendiğinde akla gelen en ünlü karakterlerden biri de Harry Potter. Biz de bu yüzden karakterin kırkıncı doğum gününde, seri boyunca yaptığı yedi akıl almaz ve unutulmaz davranışı sizler için listelemiştik. Okuması çok keyifli ama düşündükçe kafamızı duvarlara vurmak istememize sebep olan bu yazıyı mutlaka okumalısınız.

3.Macera, Gizem ve Aksiyonun Aranan İkisili: Herbie ve Violet – Bibliyoraf

Tuhaf Deniz Kasabası Efsaneleri kuşkusuz son zamanların en sevilen middle grade kitaplarından biri. Şimdilik üç kitabı yayımlanan serinin gizemi de macerası da hiç bitmiyor. Ekibimizden Selin Çolak ve Ezgi Su Güçlü’nün kolektif olarak yazdığı bu yazıda da serinin ana karakterleri Herbie ve Violet’i incelemiştik. Son zamanların en dur durak bilmeyen bu ikilisiyle mutlaka tanışmalısınız. Bu seriyle ilgili çıkardığımız diğer yazılarımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

4.Bir Kitap, Bir Dizi: Yeşilin Kızı Anne – Begümay Kocabaş

L. M. Montgomery tarafından yazılan Yeşilin Kızı Anne, birçoğumuzun hayatına Netflix uyarlaması olan Anne With An E ile girmişti. Dizinin beklenmeyen finali bir çoğumuzun kalbini kırmıştı. Biz de bu yazıda diziyle kitap arasındaki farkları listelemiştik.

23 Nisan Haftası’nda Bizi Neler Bekliyor?

Sıra geldi bu hafta yayımlayacağımız içerikleri açıklamaya… Bu hafta sizlerle birlikte çocuk edebiyatının en önemli yazarlarından birinin hayatına konuk olacağız. Bununla birlikte ruhu hep genç kalan okurlarımıza keyifli öneriler sunacak ve haftayı eğlenceli bir testle sonlandıracağız. Umarız bu içeriklerin yayımlanmasını siz de bizim gibi büyük bir heyecanla beklersiniz!

  • Her Yaştan Okurun Okuyabileceği Çocuk Kitapları – Ilgaz Çandar
  • Çocuk Edebiyatının Vazgeçilmez İsmi: Roald Dahl – Defne Gülmen

Okuma Zevkine Göre Hangi Çocuk Kitabı Karakterisin? – Selin Çolak

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Yazıyı burada paylaş:

Kitapların kahramana dönüştüğü yer.
İnternet sitesi http://bibliyoraf.com
Yazı oluşturuldu 328

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.