Geçtiğimiz yılın kasım ayında yurt dışında These Violent Delights adıyla satışa sunulan Şiddetli Hazlar en sonunda dilimize çevrildi! Martı Yayınları etiketiyle raflarla buluşan kitap, içinde pek çok kültür çatışmasını barındırıyor. Bu kitapta bizi neler bekliyor hadi hep beraber bakalım!
Şiddetli Hazlar’a Üstten Bir Bakış
Kitabın çıkış haberi 2 Ekim tarihinde Martı Yayınları’nın İnstagram hesabı üzerinden paylaşıldı. Kasım başında çıkması beklenen kitap biraz gecikmeyle de olsa sonunda okurlarıyla buluşuyor. Şu an ön satışta olan Şiddetli Hazlar, 26 Kasım’da raflardaki yerini alacak.
Yazarın hayatı boyunca tecrübe ettiği, görüp yaşadığı olaylardan esinlenerek ortaya çıkardığı bu kitap pek çok coğrafyanın önemli kalıntılarını taşıyor. Kitap, yazar Chloe Gong’un doğduğu, Şangay şehrinde geçerken karakterler Shakespeare’in en ünlü eseri Romeo ve Juliet’in isimleri (ve belki de kaderleri) etrafında şekilleniyor. Kitap ayrıca Slav kesimlerden de izler taşımakta. Bir iktidar oyununu gurur ve aşk meselesine çeviren bu kitapta bizlere Juliette ve Roma isimli iki karakter eşlik ediyor.
Şiddetli Hazlar Ne Anlatıyor?
Kitap 1900’lü yılların başında Şangay şehrinde geçiyor. Biz de sokakları kırmızıya bulanmış, korku ve tehlikenin kol gezdiği bu şehirdeki bitmek bilmeyen bir çete çatışmasına konuk oluyoruz. Söz konusu çeteler arasında ise yüz yıllardır süre gelen bir iktidar kavgası yaşanıyor. Bu kavganın merkezinde ise Kızıl Çete ve Beyaz Çiçekler çetelerini görüyoruz. Ana karakterlerimizle de tam bu noktada yolumuz kesişiyor: On sekiz yaşındaki Juliette Cai Kızıl Çete’nin, Roma Montagov ise Beyaz Çiçekler’in varisi.
Enemies to lovers bağımlıları hemen ekrana üşüştü diye düşünüyoruz fakat belirtmemiz gereken küçük bir nokta var: Roma, Juliette’in ilk aşkı. Bu sebeple de kitap, enemies to loversı birazcık ucundan yakalamış gibi duruyor. Kitabın konusuna geri dönecek olursak, iktidar savaşı içinde olan bu iki çete arasındaki çekişme yalnızca kendilerine zarar vermeye başladığında ise etrafta ürpertici söylentiler dolanmaya başlıyor. Bu söylentiler öyle bir hal alıyor ki Juliette ve Roma öfkelerini, hatta gururlarını bir kenara bırakmak zorunda kalıyor ve insanların dilinden düşmeyen bu tehlikeyle savaşmak için bir araya geliyorlar.
Herkesin okumaya doyamadığı enemies to lovers ve retelling kategorileri altına düşen bu kitabın sonu kimi gülümsetecek bilemiyoruz. Ancak şu bir gerçek ki, kitapta bizi bolca kan, ter ve gözyaşı bekliyor. Bence Kızıl Kraliçe ve Genç Elitler serilerini sevenler bu kitabı çok sevecekler.
Yazar Chloe Gong’dan Okurlarına Not
Şangay’da doğmuş, Auckland Yeni Zelanda’da büyümüş, şimdi ise New York’ta doyasıya yaşayan Gong, epey gezgin bir hayat geçirmiş. Yaşadığı hayat sebebiyle de kitabına çeşitli coğrafyaları harmanlayarak yansıtmasına şaşırmamak gerek. Yazar Gong, okurlarından hiçbir zaman ayrı kalmamak adına elinden geldiğince okurlarının tüm sorularını sosyal medya hesaplarından cevaplamaya çalışıyormuş. Hatta Şiddetli Hazlar’ın yayınlanma arifesinde Goodreads üzerinden okurlarına şöyle bir not bırakmış:
Şiddetli Hazlar Aslında Bir İkileme
16 Kasım’da raflarda yerini alan Our Violent Ends söylenene göre ilk kitaptan kat be kat iyi. Kitabın Türkiye’deki çıkış tarihi şimdilik meçhul. Tabii her zaman olduğu gibi “umut, fakirin ekmeğidir” diyerek Martı Yayınları’nın çok geciktirmeden bizlerle final kitabını kavuşturmasını umuyoruz.
Kapak görselindeki çizim @dilwidit tarafından çizilmiştir.
Uzun cümle. Bu sefer kısa diyemiyorum çünkü Erdeniz yine uzun yazmış. Kısa yaz dememe rağmen uzun yazmış. Ah ah. Kısa cümle. Uzun cümle. Bu sefer kısa diyemiyorum çünkü Erdeniz yine uzun yazmış. Kısa yaz dememe rağmen uzun yazmış. Ah ah. Kısa cümle. Uzun cümle. Bu sefer kısa diyemiyorum çünkü Erdeniz yine uzun yazmış. Kısa yaz dememe rağmen uzun yazmış. Ah ah. Kısa cümle. Uzun cümle. Bu sefer kısa diyemiyorum çünkü Erdeniz yine uzun yazmış. Kısa yaz dememe rağmen uzun yazmış. Ah ah. Kısa cümle. Uzun cümle. Bu sefer kısa diyemiyorum çünkü Erdeniz yine uzun yazmış. Kısa yaz dememe rağmen uzun yazmış. Ah ah. Kısa cümle. Uzun cümle. Bu sefer kısa diyemiyorum çünkü Erdeniz yine uzun yazmış. Kısa yaz dememe rağmen uzun yazmış. Ah ah. Kısa cümle. Uzun cümle. Bu sefer kısa diyemiyorum çünkü Erdeniz yine uzun yazmış.
Kısa yaz dememe rağmen uzun yazmış. Ah ah. Kısa cümle. Uzun cümle. Bu sefer kısa diyemiyorum çünkü Erdeniz yine uzun yazmış. Kısa yaz dememe rağmen uzun yazmış. Ah ah. Kısa cümle.
Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:
Yazıyı burada paylaş: