2021 Yılı Goodreads Choice Ödülleri Açıklandı!

2021 Yılı Goodreads Choice Ödülleri Açıklandı!

Birçok kitap kurdunun merakla sonuçlarını beklediği Goodreads Choice Ödülleri 9 Aralık’ta açıklandı. Okuyucular bazı kazananlara şaşırırken bazılarını önceden de tahmin ediyordu. Peki ödüle layık görülen bu kitaplar nelermiş, gelin hep birlikte bakalım.

Goodreads Choice Ödülleri Goodreads Choice Ödülleri Goodreads Choice Ödülleri

Goodreads Choice Ödülleri

En İyi Kurgu Ödülü’nün Kazananı: Beautiful World, Where Are You – Sally Rooney

Yılın en çok konuşulan yazarlarından biri olan Rooney, birçok okurun tahmin ettiği üzere ödülün sahibi oldu. Kitap, hayatın iyi ve kötü yanlarıyla yüzleşmek zorunda kalan dört gencin hayatını konu alıyor. Ülkemizde yazarın Normal İnsanlar ve Arkadaşlarla Sohbetler romanlarının çevirisi bulunuyor. Can Yayınları, geçtiğimiz günlerde Beautiful World Where Are You’nun 2022 yılında çevrileceğini duyurdu.

Goodreads Choice Ödülleri

En İyi Gizem ve Gerilim Ödülü’nün Kazananı: The Last Thing He Told Me – Laura Dave

Adaylar arasından Alex Michaelides’in The Maidens romanının kazanacağı düşünülürken, kazananın The Last Thing He Told Me olması okuyucuları oldukça şaşırttı. Stephen King ve Paula Hawking gibi sevilen yazarların da yer aldığı bu kategoride, Dave’in romanı yüksek oy farkıyla rakiplerini geçmiş. Yazar bu romanında, sevdiği adam ortadan kaybolana dek gerçek aşkı bulduğunu sanan bir kadının hikayesini kaleme alıyor.

Goodreads Choice Ödülleri Goodreads Choice Ödülleri Goodreads Choice Ödülleri

Goodreads Choice Ödülleri

En İyi Tarihi Kurgu Ödülü’nün Kazananı: Malibu Rising – Taylor Jenkins Reid

Açık ara farkla kazanan Taylor Jenkins Reid’ın romanı Malibu Rising, sevenlerini şaşırtmadı. Riva ailesini konu alan kitap bir gün içinde gerçekleşen olayları anlatsa da yazar, geçmişten sahneleri de okuyucularına sunuyor. Çıktığı günden beri çok konuşulanlar arasında olan Malibu Rising, 2022 yılında Yabancı Yayınları etiketiyle raflarda yerini alacak.

Goodreads Choice Ödülleri

En İyi Fantastik Kurgu Ödülü’nün Kazananı: Gümüş Alevler Sarayı – Sarah J. Maas

Çok sevilen Dikenler ve Güller Sarayı serisinin dördüncü kitabı olan Gümüş Alevler Sarayı, ağustos ayında Dex Yayınları tarafından Türkçe’ye çevrilmişti. Büyük bir hayran kitlesine sahip serinin kitaplarından birinin ödülü kazanmış olması elbette okuyucularını sevindirdi. Kitapta Nesta ve Cassian, canavarlarla savaşıp geçmişleriyle yüzleşirken bir yandan da aralarındaki çekimle baş etmeye çalışmasını okuyoruz.

Goodreads Choice Ödülleri Goodreads Choice Ödülleri Goodreads Choice Ödülleri

Goodreads Choice Ödülleri

En İyi Romantik Kurgu Ödülü’nün Kazananı: People We Meet on Vacation – Emily Henry

Birçok iddialı kitabın yer aldığı kategoride Henry’nin kitabı, küçük bir farkla The Love Hypothesis kitabını geçerek birinci oldu. Kitap, iki yıl boyunca konuşmayan eski yakın arkadaşlar Poppy ve Alex’in birlikte çıkmaya karar verdikleri tatili konu alıyor. Eğlenceli yetişkin kurgu romanlarıyla bilinen yazarın Kış Yaza Kavuşunca adlı kitabı da temmuz ayında Epsilon Yayınları tarafından çevrilmişti.

Goodreads Choice Ödülleri Goodreads Choice Ödülleri Goodreads Choice Ödülleri

Goodreads Choice Ödülleri

En İyi Bilimkurgu Ödülü’nün Kazananı: Kurtuluş Projesi – Andy Weir

Bilimkurgu türünün sevilen yazarlardan biri olan Andy Weir, mayıs ayında çıkarttığı kitabıyla ödülün kazananı oldu. Kitapta, bir uzay görevinden kurtulan tek kişi ve aynı zamanda öğretmen olan Ryland Grace’in hikayesi anlatılıyor. Kurtuluş Projesi, geçtiğimiz ekim ayında İthaki Yayınları tarafından dilimize de çevrilmişti.

Goodreads Choice Ödülleri

En İyi Korku Ödülü’nün Kazananı: The Final Girl Support Group – Grady Hendrix

Adaylar arasında Stephen King’in de bulunduğu “En İyi Korku Ödülü”’nün bu yılki kazananı Grady Hendrix oldu. Temmuz ayında yurt dışında çıkan kitap, korkunç katliamlardan sağ kalan kadınların yer aldığı Final Girl Support Group’unu konu alıyor Yazarın En Yakın Arkadaşımın Şeytan Çıkarma Ayini ve Horrorstör adlı kitaplarının çevirisi mevcut.

Goodreads Choice Ödülleri

En İyi Grafik Roman ve Çizgi Roman Ödülü’nün Kazananı: Lore Olympus: Volume One – Rachel Smythe

2018 yılında Webtoon’da yayınlanmaya başlayan ve büyük bir hayran kitlesine sahip olan Lore Olympus, kasım ayında çizgi roman halini alarak bu yılın ödülünü kazandı. Kitap, Yunan tanrıçası ve tanrısı Persefoni ile Hades’in arasındaki ilişkinin modern halini anlatıyor. Adaylar arasında Dune ve Avatar gibi kitaplar da yer alıyordu.

Goodreads Choice Ödülleri

En İyi Şiir Ödülü’nün Kazananı: The Hill We Climb: An Inaugural Poem for the Country – Amanda Gorman

Amerika başkanı Joe Biden’ın göreve başlamasını kutlamak için yazılan şiir, bu senenin kazananı oldu. Gorman aynı zamanda şiirini Biden’ın göreve başlayacağı gün törende de bizzat okumuştu.

Goodreads Choice Ödülleri

En İyi Genç Yetişkin Kurgusu Ödülü’nün Kazananı: Firekeeper’s Daughter – Angeline Boulley

Birçok iddialı kitabın bulunduğu kategorinin kazananı Boulley’in çıkış kitabı oldu. Kitapta Daunis adındaki genç bir kızın tehlikeli bir uyuşturucuyla ilgili FBI soruşturmasında gizlice yer alması anlatılıyor. Ayırca kitabın 2022 yılında diziye uyarlanması bekleniyor. Adaylar arasında dördüncü kitabı bulunan Truly Devious serisinin ilk kitabının da Ephesus Yayınları tarafından çevrileceğini de duyuralım.

Goodreads Choice Ödülleri Goodreads Choice Ödülleri Goodreads Choice Ödülleri

Goodreads Choice Ödülleri

En İyi Genç Yetişkin Fantastik ve Bilimkurgu Ödülü’nün Kazananı: Kurtların Hükmü – Leigh Bardugo

Martı Yayınları tarafından dilimize çevrilen Kurtların Hükmü, bu ödülün sahibi oldu. Yara İzi Kralı serisinin ikinci ve son kitabı olan kitap, Leigh Bardugo’ya ikinci Goodreads ödülünü getirdi. Adaylar arasında Rainbow Rowell, Cassandra Clare, Holly Black gibi büyük isimlerin de kitapları yer alıyordu.

Goodreads Choice Ödülleri

En İyi Çıkış Romanı Ödülü’nün Kazananı: The Spanish Love Deception – Elena Armas

Armas’ın çıkış kitabı The Spanish Love Deception, bu yılın ödülüne layık görüldü. Kitapta, eski erkek arkadaşının karşısına yalnız çıkmak istemeyen Catalina’nın kız kardeşinin düğününe iş arkadaşı Aaron’ı erkek arkadaşı olarak götürmesi anlatılıyor. Romantik-komedi türündeki Yabancı Yayınları geçtiğimiz günlerde kitabın 2022 yılında çevrileceğini duyurmuştu.

Goodreads Choice Ödülleri

En İyi Orta Yaş ve Çocuk Kitapları Ödülü’nün Kazananı: Daughter of the Deep – Rick Riordan

Çocuk kitapları dendiğinde akla ilk gelen yazarlardan biri olan Rick Riordan, üst üste on birinci kez bu ödülün sahibi oldu. Yazar, Jules Verne’in Denizler Altında 20.000 Fersah kitabını baz alarak daha modern bir yapıt ortaya koyuyor.

Diğer Kategorilerde Kazananlar

  • En İyi Kurgu Dışı Ödülü’nün Kazananı: The Anthropocene Reviewed – John Green
  • En İyi Mizah Ödülü’nün Kazananı: Broken – Jenny Lawson
  • En İyi Anı ve Otobiyografi Ödülü’nün Kazananı: Crying in H Mart – Michelle Zauner
  • En İyi Tarihi ve Biyografi Kitabı Ödülü’nün Kazananı: Empire of Pain – Patrick Radden Keefe

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Kısa cümle. Cümle kısa. Kısa cümle. Kısa cümle kısa. Cümle kısa. Kısa. Uzun değil kısa. Ne uzunu kısa. Ayı sana nesli. Kısa cümle. Cümle kısa. Kısa cümle. Kısa cümle kısa. Cümle kısa. Kısa. Uzun değil kısa. Ne uzunu kısa. Ayı sana nesli. Kısa cümle. Cümle kısa. Kısa cümle. Kısa cümle kısa. Cümle kısa. Kısa. Uzun değil kısa. Ne uzunu kısa. Ayı sana nesli.

ama fakat ancak. Lakin ve. Çünkü. Ya da. İle veya. Ancak ve ancak. Mademki. ama fakat ancak. Lakin ve. Çünkü. Ya da. İle veya. Ancak ve ancak. Mademki. ama fakat ancak. Lakin ve. Çünkü. Ya da. İle veya. Ancak ve ancak. Mademki. ama fakat ancak. Lakin ve. Çünkü. Ya da. İle veya. Ancak ve ancak. Mademki. ama fakat ancak. Lakin ve. Çünkü. Ya da. İle veya. Ancak ve ancak. Mademki. ama fakat ancak. Lakin ve. Çünkü. Ya da. İle veya. Ancak ve ancak. Mademki.

Yazıyı burada paylaş:

Kitapların kahramana dönüştüğü yer.
İnternet sitesi http://bibliyoraf.com
Yazı oluşturuldu 328

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.