Cadılar Bayramı Bibliyoraf'ta Kutlanıyor!

Cadılar Bayramı Bibliyoraf’ta Kutlanıyor!

Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Cadılar Bayramı, aslında Paganlar’da yazın bitişi ve kışın başlangıcını simgeliyor. Fakat bu tarih zaman içerisinde çocukların kapı kapı dolaşıp şeker topladığı ve insanların kostümler giydiği bir bayram haline geldi. Biz de Bibliyoraf ekibi olarak geçtiğimiz yıl başlattığımız geleneğe devam etmek ve bu bayramı yazılarımıza da taşımak istedik.

Okurlarımız tarafından sevilen tematik haftalarımızdan biri olan Cadılar Bayramı Haftası bugün başlıyor! 1 Kasım tarihine kadar çıkan bütün içeriklerimizin ana temasını: korku, karanlık ve büyü kelimeleri oluşuyor. Gelin hep birlikte geçtiğimiz yıl hangi içerikleri paylaştığımıza bir bakalım.

1.Cadılar Bayramı Haftasında Okumanız Gereken 13 Kitap

Ezgi Su Güçlü tarafından yazılan bu yazıda, Cadılar Bayramı’nda yapabileceğiniz tematik okumaları derlemiştik. Bu liste hem yazar hem de kitap türü bakımından oldukça geniş bir seçkiye sahip. Yazıda Neil Gaiman’dan da Rainbow Rowell’dan da kitap bulabilirsiniz. İddia ediyoruz, bu çeşitlilikte başka bir yazı bulmanız çok zor!

2.Korku Kitaplarında Görmeye Alıştığımız 6 Klişe

Daha önce bu köşede sizler için romantik ve fantastik kitaplarda karşılaştığımız klişeleri ele almıştık. Bu yazıda ise korku kitaplarında karşımıza çıkanları ele aldık. Bir korku romanı okurken ya da bu türde bir film izlerken kurduğunuz “Şimdi kesin karakterin başına şu olay gelecek.” benzeri cümlelerin sebebini bu yazıda eksiksiz bir şekilde derledik.

cadılar bayramı

3.İthaki’nin Karanlık Kitaplık Dizisinden Okumanız Gereken 10 Kitap

Bu yazının konusu korku değince ilk akla gelen kitap dizilerinden biri olan Karanlık Kitaplık dizisi. Zeynep Öztürk’ün yazdığı bu yazıda sizin için bu kitap dizisindeki başlangıç kitaplarını listeledik.

4.Harry Potter ve Cadılar Bayramı’nın Gizemi

Cadılar Bayramı değince herkesin aklına gelen belli başlı kitaplar vardır. Her ne kadar direkt olarak bu bayramla alakalı olmasa da Harry Potter Serisi de bu kitaplardan biri. Ekibimizden Işıl Karabulut da sizler için J. K. Rowling’in Pottermore’da yayımladığı Cadılar Bayramı ile ilgili bu yazıyı dilimize çevirdi.

cadılar bayramı

5.Korku Klasiği Frankenstein’ın Bilinmeyenlerine Bir Yolculuk

Mary Shelley’nin ünlü Frankenstein romanını gotik edebiyatın en ikonik eserlerinden biri. Bu kitap aynı zamanda ilk bilimkurgu romanı olarak da anılıyor. Biz de bu yazımıda sizler için kitap hakkındaki bilinmeyenleri derledik.

6. Yeni Başlayanlar İçin: Gotik Edebiyatı

Her ne kadar Cadılar Bayramı kapsamında yayımlanmamış olsa da editörümüz Aydan Yalçın tarafından yazılan bu okuma rehberi, bu listedeki en önemli yazılardan biri. Bu yazıda bir yandan bu türde okumak isteyenlere başlangıç önerileri yaparken diğer yandan da türün tarih içerisindeki gelişimini ele aldık.

Peki bu hafta neler mi paylaşacağız? Bu sefer yazıları tek tek listelememeye karar verdik. Fakat çıkacak yazılarımızdan spoiler vermek gerekirse, gotik edebiyata ve cadılara doyacağınızı söyleyebiliriz. Keyifli bir hafta sizi bekliyor!

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Yazıyı burada paylaş:

Kitapların kahramana dönüştüğü yer.
İnternet sitesi http://bibliyoraf.com
Yazı oluşturuldu 328

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.