Açık uçlu sonlar okurların birçoğu için kabustan farksızdır. Fakat bazı hikâyeler öyle ya da böyle yarım kalır. Bu yazımızda ise yayınevleri tarafından yarım bırakılan, devam kitapları bir türlü çevrilmeyen fantastik eserlerden bahsedeceğiz. yarım bırakılmış fantastik seriler
1. Darkdawn (Nevernight #3) – Jay Kristoff
Nevernight; Mia’nın, başarısız bir isyan girişiminin ardından idam edilen ailesinin intikamını almak istemesini konu ediniyor. Karakter daha sonrasında ülkenin en azılı katillerin yetiştiği Kızıl Kilise adında bir suikastçı okuluna kaydoluyor. Biz de geçmişi bir türlü peşini bırakmayan Mia’nın, intikam sözünü gerçekleştirmeye çalışmasını okuyoruz.
Jay Kristoff, Nevernight serisinde yeni bir fantastik evren inşa etmekle kalmıyor, farklı bir yazım stili de kullanıyor. Yazar, seriyle gerek yurtdışında gerek ülkemizde büyük çapta bir başarı elde etti. Nevernight’ın listemizde olmasının sebebi ise final kitabının dört yıldır dilimize çevrilmemiş olması! Üç kitaplık serinin ikinci kitabı 2019 yılının Ocak ayında Pegasus Yayınları tarafından raflara taşındı. Fakat serinin son kitabı hakkında hala bir güncelleme yok.
yarım bırakılmış fantastik seriler
2. (Lonca Avcısı #5) – Nalini Singh
Lonca Avcısı serisinde okuru; melekler, vampirler, vampir avcıları ve hepsini yöneten bir grup olan başmelekler bekliyor. İlk üç kitabın ana karakteri Elena ise bir vampir avcısı, yakalanması istenen vampirleri yakalayıp meleklere teslim ediyor. New York Başmeleği Raphael, Elana’ya tehlikeli bir görev teklif ettiğinde ikilinin yolları kesişiyor. Seri birkaç çiftin etrafında dönüyor. Örneğin dördüncü kitapta Honor ve Dmitri’nin, beşinci kitapta Mahiya ve Jason’nın hikâyesini okuyoruz.
Gelelim Lonca Avcısı serisinin listemizde bulunma sebebine, Lonca Avcısı on beş kitaplık oldukça uzun bir seri ama dilimize yalnızca serinin ilk dört kitabı çevrildi. Son çevrilen kitap, Başmeleğin Kılıcı 2019 yılında yayımlandı. Yabancı Yayınları tarafından geçtiğimiz sene seriye devam edilmeyeceği duyuruldu.
3. Windwitch (The Witchlands #2) – Susan Dennard
The Witchlands serisinde yazar Susan Dennard okura üç imparatorluk tarafından yönetilen fantastik bir evren sunuyor. Topraklar yirmi yıldır barış içinde ama barışı sağlayan antlaşma bitmek üzere. Kitabın ana karakteri Safiya ise cadılar arasında çok nadir bir yeteneğe sahip, o bir doğruluk cadısı. Doğruyu ve yalanı ayırt edebilen Safiya birçok düşmanla baş etmek peşinde kalıyor. Çünkü o imparatorlukların güç yarışında sahip olmak istedikleri türden bir yetenek.
Yurtdışında henüz dört kitabı yayımlanan bu serinin ilk kitabı, 2016 yılında Novella Dinamik tarafından yayımlandı. 2021 yılındaysa ilk kitap Martı Yayınları etiketiyle tekrardan raflarda yer aldı. Kitabın tekrar yayımlanmasının üzerinden geçen iki senede Martı Yayınları serinin devamına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.
yarım bırakılmış fantastik seriler
4. Broken Thorne (Kızıl Kraliçe #5) – Victoria Aveyard
Kızıl Kraliçe serisi insanların kanlarına göre sınıflandırıldığı bir distopik bir dünyada geçiyor. Gümüşler özel güçlere sahipler, soylular ve yöneticiler sınıfını oluşturuyorlar. Kızıllar ise gümüşlerin altında eziliyor, itilip kakılıyor ve köle gibi kullanılıyorlar. Gümüşlerin başlattığı savaşlarda birer canlı değillermiş gibi savaştırılıp, ölüyorlar. Kitabın ana karakteri Mare Barrow ise bir kızıl. Mare başına gelen bir dizi olay sonucu gümüş sarayında çalışmak zorunda kalıyor.
Çoksatan, Kızıl Kraliçe serisi dünya çapında yankı uyandırdığı gibi ülkemizde de büyük bir hayran kitlesi topladı. Dört kitaplık ana seri dilimize Pegasus Yayınları tarafından çevrildi. Dördüncü kitap olan Savaş Fırtınası 2018 yılında raflara taşındı. Fakat içerisinde seriye dair hikâyelerin barındığı Broken Throne isimli novella, Pegasus Yayınları uzun süredir “çok yakında” açıklaması yapmasına rağmen raflarda yerini almadı.
5. The Golden Tower (Magisterium #5) – Cassandra Clare & Holly Black
Büyü yeteneklerine sahip öğrencilerin gittiği oldukça prestijli bir okul olan Magisterium’a kabul edilmek herkesin düşlerini süslüyor. Fakat kitabın ana karakteri Callum’a bir büyücüye güvenmemesi öğretilmişti. Bu yüzden de bu okula kabul edilmesi onun için oldukça şok edici oluyor. Bu yüzden de Callum okula kabul edilmemek için bir plan yapıyor. Lakin karakter bu planını hayata geçirmekte başarısız oluyor. Biz de Callum’un bu okulda yaşadığı maceraları okuyoruz.
Cassandra Clare ve Holly Black genç-yetişkin fantastik türünün sevilen yazarlarından. Bu iki dev yazar tarafından yazılan Magisterium serisi, beş kitaptan oluşuyor. İlk kitap olan Demir Yılı, 2014 yılında Doğan Egmont tarafından dilimize çevrildi. Serinin devam kitapları olan Bakır Eldiven, Bronz Anahtar ve Gümüş Maske ise birer yıl arayla raflarda yerini aldı. Fakat serinin son kitabı aradan geçen altı yıla rağmen hala dilimize çevrilmedi. İlk dört kitabın baskısı ise artık bulunamamakta.
6. White Hot (Saklı Miras #2) – Ilona Andrews
Her şey 1863 yılında bilim insanlarının, insanların büyü güçlerini ortaya çıkaran bir serum icat etmesiyle başlıyor. Bir süre sonra bu serum kötü amaçlarla kullanılması nedeniyle kontrol altına alınıyor. Fakat iş işten geçiyor ve büyü gücüne sahip olanlar gruplara ayrılıp kendi hanelerini kuruyorlar. Serinin ana karakteri Nevada ise bir dedektif ve önünde oldukça zorlu bir görev var. Neveda’nın yüksek büyü gücüne sahip yoldan çıkmış bir lideri yakalaması gerekiyor.
Altı kitaptan oluşan Saklı Miras serisinin ilk kitabı olan Kızıl Ateş, 2015 yılında Yabancı Yayınları tarafından dilimize çevrildi. Ilona Andrews’in çok sevilen Saklı Miras serisinin Goodreads puanları da bir hayli yüksek. Ne yazık ki sekiz senedir devam kitapları çevrilmeyen serinin ilk kitabının baskıları da tükenmiş durumda.
yarım bırakılmış fantastik seriler
BONUS: The Doors of Stone (Kralkatili Güncesi #3) – Patrick Rothfuss
Çok sevilen bu epik fantastik seri, Kvothe’nin hikâyesini anlatıyor. Kvothe ilk kitabın başında karşımıza bir hanın sahibi olarak çıkıyor. Fakat hana gelen bir yabancı Kvothe’nin gerçekte kim olduğunu fark edince, kralkatili olarak anılan Kvothe’nin neden bir han sahibi rolü yaptığını merak ediyor. Biz de üç kitaplık bu seride Kovthe’nin yaşadığı maceralara konuk oluyor ve karakterin hikâyesini dinliyoruz.
Kralkatili Güncesi bu yazıda bahsettiğimiz serilerin aksine yayınevinin azizliğine uğramış bir seri değil! Üç kitap olarak planlanan bu serinin ikinci kitabı 2011 yılında yayımlanmış ve dilimize çevrilmişti. Fakat üçüncü kitap 12 senedir bekleniyor! Sık sık seriyi anan İthaki Yayınları da okurlar gibi beklemede, Patrick Rothfuss cephesindeyse yeni bir haber yok. Her yıl kitabın bir sonraki yıl çıkacağı konuşuluyor fakat hâlâ bekliyoruz.
Editörün notu: Buradan kitap yazmama işini inada bindirmiş olan Patrick Rothfuss, George R. R. Martin ve Scott Lynch’i esefle kınıyoruz. Brandon Sanderson gibi senede dört kitap yayınlayız demiyoruz ama bir kitabı yazmanız 50 yıl sürmese keşke!
Bu yazımızda yarım kalan fantastik serilere göz attık. Siz hangi serilerin tamamlanmasını bekliyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın! Umarım yazıyı okurken keyif almışsınızdır!
başlık yarım bırakılmış fantastik seriler
Sabah kalktım. Bugün yine geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Sabah kalktım. Bugün yine geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Sabah kalktım. Bugün yine geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Sabah kalktım. Bugün yine geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Sabah kalktım. Bugün yine geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler. Sabah kalktım. Bugün yine geç kaldım. Saçımı yaptım. Güneş parlak harika. Dışarı çıktım. Arkadaşlar beni bekler.
Ama fakat ancak ve ancak. Çünkü ve ya da. Veya ama lakin. Ancak ve fakat. Ama fakat ancak ve ancak. Çünkü ve ya da. Veya ama lakin. Ancak ve fakat. Ama fakat ancak ve ancak. Çünkü ve ya da. Veya ama lakin. Ancak ve fakat. Ama fakat ancak ve ancak. Çünkü ve ya da. Veya ama lakin. Ancak ve fakat. Ama fakat ancak ve ancak. Çünkü ve ya da. Veya ama lakin. Ancak ve fakat. Ama fakat ancak ve ancak. Çünkü ve ya da. Veya ama lakin. Ancak ve fakat. Ama fakat ancak ve ancak. Çünkü ve ya da. Veya ama lakin. Ancak ve fakat. Ama fakat ancak ve ancak. Çünkü ve ya da. Veya ama lakin. Ancak ve fakat.
Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:
Yazıyı burada paylaş: