Kral Şakir’in Yaratıcısı Varol Yaşaroğlu Hangi Kitapları Okumanızı Öneriyor?

Kral Şakir’in Yaratıcısı Varol Yaşaroğlu Hangi Kitapları Okumanızı Öneriyor?

Söylenene göre bir insanı tanımanın en iyi yollarından biri onun okuma listesine bakmakmış. Biz de 23 Nisan için çok özel birinin okuma listesine göz atalım dedik. Bugünün konuğu, Kral Şakir’in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu! Kral Şakir

Türkiye’nin önde gelen animasyon yapımcılarından olan Varol Yaşaroğlu, hem Kral Şakir karakteriyle birçok çocuğa ulaştı hem de Kral Şakir’in uyarlaması olan animasyon filmiyle gişe rekorları kırdı. Aynı zamanda Grafi2000 Prodüksiyon’un da yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenen Yaşaroğlu’nun Türk televizyon ve sinemasında da daha birçok çalışması bulunuyor. Biz de kendisine en sevdiği kitapları sorduk ve bizleri kırmayarak Bibliyoraf’a özel en sevdiği 5 kitabı okurlarımızla paylaştı! Kişisel gelişimden psikolojiye, çocuk edebiyatından iş dünyasına Varol Yaşaroğlu’nun önerilerde bulunduğu farklı farklı türlerde kitapları sizler için anlattık.

Yazıya geçmeden şunu da ekleyelim: Bibliyoraf ekibi olarak tüm çocukların her zaman gülümsediği ve çocuk haklarının göz ardı edilmediği bir dünya diliyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nız kutlu olsun! Keyifli okumalar dileriz.

1. Düşler Nasıl Gerçekleşti – Robert Iger

kral şakir

The Walt Disney Company’nin yönetim kurulu başkanı ve eski CEO’su olan Bob Iger’in kaleme aldığı kitapta bizleri onun engin tecrübeleri bekliyor. Tüm dünyada büyük bir kitleye sahip olan ve herkesin severek takip ettiği bir şirkette onu nasıl bir rekabetin beklediğinden, nasıl dünyanın en başarılı CEO’larından biri kabul edildiğinden ve kararlarının şirketi nasıl etkilediğinden ustalıkla bahsediyor. Iger aynı zamanda bu kitabında değişim nasıl başlatılır, teknoloji nasıl bir araç haline getirilebilir, kalıcı bir kültür inşa edilebilir mi gibi birçok soruya cevap veriyor.

Ülkemizin başarılı animasyon yapımcılarından Yaşaroğlu ise kitap için hayal kurmanın, doğru bakış açışının ve kararların bir şirketin geleceğini ne yönde değiştirdiğini anlatan harika bir kitap kelimelerini sarf ediyor. Başarılı bir iş insanının tecrübelerinden faydalanmak ve iş dünyasında daha özgüvenli bir lider olarak hareket etmek isteyenler için Düşler Nasıl Gerçekleşti ideal bir kitap!

2. Sessiz – Susan Cain kral şakir

kral şakir

Tedx konuşmacısı ve yazar olan Susan Cain, Sessiz kitabında dışa dönüklerin hakimiyet kurduğu ve sözlerinin geçerlilik kazandığı bir dünyada, içe dönüklerin de ne kadar önemli olduğundan bahsediyor. İçe dönük ve dışa dönüklüğün karakteristik olarak en önemli ayrımlardan birisi olduğunu ve bunun kişilerin beyinlerinin farklı çalışmasıyla olan ilgisini anlatıyor. Cain, aslında “utangaçlık”, “sessizlik”, “çekingenlik” gibi karakteristik özelliklerinden ve davranışlarından dolayı kendini toplumdan dışlanmış ve kötü hissedenlere karşı olan yargıları yıkarak, içe dönük olmanın kötü bir şey olmadığını gözler önüne seriyor.

Varol Yaşaroğlu’nun da vurguladığı gibi Sessiz, “Dünyanın sadece dışa dönüklere değil, içe dönüklere de gereken önemi vermesinin gerekliliğini anlatan bir kitap”. Yazarımız bunu yaparken içe dönük bireylere nasıl öne çıkabileceklerine dair tavsiyeler vermeyi de unutmuyor. Siz de içe dönük biri olduğunuzu ve sırf bu yüzden sosyal yaşantınız içerisinde bir yer edinemeyeceğinizi düşünüyorsanız bu kitaba bir şans verebilirsiniz.

3. Momo – Michael Ende kral şakir

kral şakir
Momo

Michael Ende’nin dünya çapında çok sevilen kitabı Momo, tüm okurlara zaman konusunda güzel bir ders veriyor. Kitap Momo adında; kasabadaki herkesin derdine çözüm bulan ve her zaman herkese vakti olan küçük bir kız çocuğunun hikâyesini konu alıyor. Momo sadece insanların ona verdiği eşyalarla, bir tiyatro harabesinde yaşamını sürdürüyor. Bir gün kasabada insanların zamanlarını çalan “Duman Adamlar” belirdiğinde ise Momo, kaplumbağası ve Hora Usta’nın yardımıyla Dumanlı Adamlar’a karşı mücadele etmeye karar veriyor.

Momo, zamanın önemine dair sadece çocuklara yönelik olarak değil, tüm okurlar için etkileyici bir anlatıda bulunuyor. Hem sizleri çocuk gibi hissettirecek hem de zamanınızdan çalınan şeylerin farkına varacağınız bir kitap! Varol Yaşaroğlu da kitap için zamanın değerini anlatan ve Küçük Prens kadar ilgi görmesi gerektiğini düşündüğü bir kitap olduğunu ekliyor.

4. Mater Üçlemesi – Serkan Karaismailoğlu

kral şakir

Sinir bilimi dalı alanında çalışan Serkan Karaismailoğlu’nun Pia Mater, Arachnoid Mater ve Dura Mater kitaplarından oluşan Mater Serisi, psikoloji türünde yazılmış bir eser. Seri, yazarın tanımlaması ile bir “nöro-roman”, yani “Sinirbilimsel gerçeklerin, belli bir kurgu ve hayali karakterler eşliğinde okuyucuya sunulduğu” bir roman. Tesla ve ablası Maryam’ın her geçen gün yüzleştiği gerçeklerle kurgulanan serinin ilk kitabı adeta okuyucunun etrafında bir ağ örüyor. Kitap, birbirinden farklı birçok karaktere de ev sahipliği yapıyor.

Varol Yaşaroğlu ise kitabı “Beynimize ait sırları öğrenirken kendinimi inanılmaz bir merakla sürüklendiğim bir öykünün içinde bulduğum, çok etkilendiğim kitap üçlemesi” kelimeleriyle tanımlıyor. Serkan Karaismailoğlu aşk, bilim, macera gibi birçok unsuru harmanlayarak ortaya sürükleyici bir hikâye çıkartıyor. Birçok konuya ev sahipliği yapan romanında bilimsel verileri ve ögeleri hikayeye ustaca yedirerek aynı zamanda birçok bilgiyi de okura sunuyor.

5. Buy.ology – Martin Lindstrom kral şakir

kral şakir

Danimarkalı pazarlamacı ve yazar Martin Lindström’ün Buyology kitabı, satın almaya dair bildiğiniz her şeyin neden yanlış olduğunu anlatıyor. Yazarımız milyon dolarlık olarak değerlendirilen bir araştırmanın sonucunda elde ettiği bulguları bu kitabında okurlarla paylaşıyor. Hangi markayı neden tercih ediyoruz, satın aldığımız ürünleri gerçekten istiyor muyuz, karar verirken aslında bilinçaltımızda ne yatıyor gibi para harcarken ve satın alırken etkili olan birçok soruya da cevap veriyor. Alışverişleriniz sırasında önem taşıyan ve aslında farkında bile olmadığınız noktaları sunduğu verilerle sizin için aydınlatıyor.

Varol Yaşaroğlu da kitabı “Satın almaya yönelik geleneksel bir çok görüşün ve öğretinin yanlışlarını anlatan ve bu konudaki bakış açınızı değiştirip, ufkunuzu açan bir kitap” olarak tanımlıyor.

Varol Yaşaroğlu’na önerileri için tekrardan çok teşekkür ederiz! Sizin bu kitaplar arasında dikkatinizi çeken ya da okuduklarınız var mı? Bizlerle paylaşmayı unutmayın! Bir sonraki yazımıza görüşmek üzere.

kral şakir

Kısa cümle. Cümle kısa. Kısa. Cümle kısaç Kısa cümle. Kısa. Uzun değil. Bu cümle uzun değil kısa. Kısa bir cümle kısa. Uzun değil oldukça kısa. Kısa cümle. Cümle kısa. Kısa. Cümle kısaç Kısa cümle. Kısa. Uzun değil. Bu cümle uzun değil kısa. Kısa bir cümle kısa. Uzun değil oldukça kısa. Kısa cümle. Cümle kısa. Kısa. Cümle kısaç Kısa cümle. Kısa. Uzun değil. Bu cümle uzun değil kısa. Kısa bir cümle kısa. Uzun değil oldukça kısa. Kısa cümle. Cümle kısa. Kısa. Cümle kısaç Kısa cümle. Kısa. Uzun değil. Bu cümle uzun değil kısa. Kısa bir cümle kısa. Uzun değil oldukça kısa.

Ama fakat ancak ve ancak. Çünkü ve ya da Lakin ve ya da veya. Ama fakat mademki. Ki de ile. Ve ya da ile. Ama fakat ancak ve ancak. Çünkü ve ya da Lakin ve ya da veya. Ama fakat mademki. Ki de ile. Ve ya da ile. Ama fakat ancak ve ancak. Çünkü ve ya da Lakin ve ya da veya. Ama fakat mademki. Ki de ile. Ve ya da ile. Ama fakat ancak ve ancak. Çünkü ve ya da Lakin ve ya da veya. Ama fakat mademki. Ki de ile. Ve ya da ile.

kral şakir

Kısa cümle. Cümle kısa. Kısa. Cümle kısaç Kısa cümle. Kısa. Uzun değil. Bu cümle uzun değil kısa. Kısa bir cümle kısa. Uzun değil oldukça kısa. Kısa cümle. Cümle kısa. Kısa. Cümle kısaç Kısa cümle. Kısa. Uzun değil. Bu cümle uzun değil kısa. Kısa bir cümle kısa. Uzun değil oldukça kısa. Kısa cümle. Cümle kısa. Kısa. Cümle kısaç Kısa cümle. Kısa. Uzun değil. Bu cümle uzun değil kısa. Kısa bir cümle kısa. Uzun değil oldukça kısa. Kısa cümle. Cümle kısa. Kısa. Cümle kısaç Kısa cümle. Kısa. Uzun değil. Bu cümle uzun değil kısa. Kısa bir cümle kısa. Uzun değil oldukça kısa.

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Yazıyı burada paylaş:

kurucu, yazar, sosyal medya sorumlusu ve güvenlik şefi :)
Yazı oluşturuldu 26

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.