Barack Obama 2021 Yılındaki Favori Kitaplarını Paylaştı!

Barack Obama 2021 Yılındaki Favori Kitaplarını Paylaştı!

Sitemizde temmuz ayında 44. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’nın 2021 yılı için hazırladığı okuma listesini sizlerle paylaşmıştık. Obama, geçtiğimiz günlerde ise bu listeyi genişleterek 2021’deki favori kitaplarını paylaştı. Biz de sizler için bu kitapları derledik. Birbirinden farklı türde kitapların bulunduğu bu listede neler varmış hadi hep birlikte bakalım.

Not: Obama’nın 2021 favorileri içerisinde paylaştığı kitaplardan bazıları Temmuz ayında paylaştığımız listede de bulunduğu için onlara bu yazıda yer vermedik. Full listeyi görmek için buraya, temmuz ayında yayımladığımız yazıyı görmek için ise buraya tıklayabilirsiniz.

1. Matrix – Lauren Groff

Matrix: THE NEW YORK TIMES BESTSELLER: Amazon.co.uk: Groff, Lauren:  9781785151903: Books

Ülkemizde Florida ile Yazgı ve Gazap kitaplarının çevirisi bulunan yazar, bu kitabında 12. yüzyılda yaşayan on yedi yaşındaki bir genç kızın hayatını konu anlatıyor. Fransa kraliçesi tarafından bir manastıra sürgün edilen Marie, eski hayatını geride bırakmak zorunda kalıyor. Görkemli saray hayatından sonra Marie rahibe olarak geçireceği yeni sade yaşantısına isteksiz bir şekilde ayak uydurmaya çalışıyor. Ancak başta sevmediği bu hayata daha sonra manevi bir bağla bağlanıyor.

Bizler de Marie’nin bu yeni hayatına zorlu alışma sürecini okuyoruz. Ayrıca yazar kitabı yazarken 12. yüzyıl şairi Marie de France’in hayatından oldukça ilham almış.

2. How the Word Is Passed: A Reckoning with the History of Slavery Across America – Clint Smith

How the Word Is Passed: A Reckoning with the History of Slavery Across  America: Smith, Clint: 9780316278744: Books - Amazon.ca

Yazarın ilk kurgu dışı eseri olan How the Word Is Passed, Amerika’nın karanlık tarihini gözler önüne seriyor. Yazar, köleliği konu alan ve farklı insanların hikayelerinden oluşan bu kitabı yazabilmek için birçok farklı plantasyon, müze, anıt ve hapishaneyi ziyaret etmiş. Smith aynı zamanda gittiği yerlerdeki rehberlerle röportajlar yaparak Amerika’nın gerçek tarihini gün ışığına çıkarmaya çalışmış. Okuyucuya Amerikan tarihini farklı bir gözle anlatan bu kitap, eski başkanın favorileri arasında yer alıyor.

3. Crying in H Mart – Michelle Zauner

Crying in H Mart: A Memoir: Zauner, Michelle: 9780525657743: Amazon.com:  Books

Yazarın çıkış kitabı olan Crying in H Mart, Zauner’in büyürken yaşadığı sıkıntıları, aşk ve iş hayatını ve annesinin kanser sürecinde yaşadıklarını konu alıyor. Aynı zamanda müzisyen olan yazar, yalın ama şiirsel bir dil kullanarak oldukça başarılı bir iş çıkarmış. Öyle ki kitap, 2021 Goodreads Ödülleri’nde En İyi Anı ve Otobiyografi Ödülü’nü kazandı. Ancak.

4. The Lincoln Highway – Amor Towles

The Lincoln Highway: A Novel: Towles, Amor: 9780735222359: Amazon.com: Books

Moskova’da Bir Beyefendi kitabıyla bilinen Towles, The Lincoln Highway’de okurları 1954 yılının Amerika’sına götürüyor. Annesi ölmüş, babası hastalanmış ve çiftlikleri kapanmakta olan on sekiz yaşındaki Emmett, kasıtsız adam öldürme suçunun cezası olarak bir yıl boyunca çalıştığı hapishane müdürünün çiftliğinden evine geri dönüyor. Tek amacı sekiz yaşındaki küçük kardeşini alıp yeni bir hayata başlamak. Ancak karşılaştığı engeller onu bunu yapmaktan alıkoyuyor.

Eve geri dönerken kullandığı arabada iki mahkumun saklandığını fark eden Emmett’ı zorlu zamanlar bekliyor. Farklı karakterlerin bakış açılarına yer veren yazar, karakterlerin ve olayların detaylı anlatımıyla okuyucuyu kitaba bağlıyor.

5. The Final Revival of Opal & Nev – Dawnie Walton

Amazon.com: The Final Revival of Opal & Nev: 9781982140168: Walton, Dawnie:  Books

Dawnie Walton, çıkış kitabıyla Obama’nın listesine giren bir diğer isim. Sunny, bir dergide ilk siyahi editör olarak işe başlıyor. Dergideki ilk yazısı için ise eski bir rock grubunu konu alan detaylı bir röportaj yazmaya başlıyor. Ancak grubu araştırdıkça açığa çıkan sırlar ile Sunny kendi bildiklerinden şüphe etmeye başlıyor. Yazar, ilk kitabı olmasına rağmen anlatım tarzı ve yarattığı dünyayla birçok okurun beğenisini kazanmış.

6. Invisible Child: Poverty, Survival & Hope in an American City – Andrea Elliott

Book review of Invisible Child: Poverty, Survival & Hope in an American City  by Andrea Elliott - The Washington Post

Yoksulluğa, eşitsizliğe ve ailenin önemine yer veren Invisible Child, Dasani adındaki bir küçük kızı konu alıyor. Küçüklüğünden beri hep zorluklarla yüzleşen Dasani, yedi kardeşini koruma sorumluluğunu üstleniyor. Kardeşleriyle beraber açlık, bağımlı anne-baba, yoksulluk, şiddet ve daha birçok sorunla savaşıyor. On üç yaşında yatılı okula kaydolduğunda ise hem okulda hem de evinde kendini bir yabancı olarak hissetmeye başlıyor. Ve aklına bir soru takılıyor. Ya yoksulluğu terk etmek aynı zamanda sevdiğin aileni terk etmek anlamına geliyorsa?

7. Harlem Shuffle – Colson Whitehead

Amazon.com: Harlem Shuffle: A Novel: 9780385545136: Whitehead, Colson: Books

Pulitzer ödüllü Nickel Çocukları ve Yeraltı Demiryolu’nun yazarı Whitehead’in bu kitabında Ray’in hayatına konuk oluyoruz. Eşiyle ikinci çocuklarını bekleyen Ray, başarılı bir mobilya satıcısı. Fakat para sıkıntısı çektiği için kuzeni Freddy’nin soygun planına dahil olmaya karar veriyor. Ancak soygunun planlandığı gibi gitmemesiyle birlikte Ray’in hayatı yön değiştiriyor. Artık Ray’in amacı öldürülmemek, kuzenini kurtarmak ve soygundan hak ettiği parayı almak.

8. Cloud Cuckoo Land – Anthony Doerr

Cloud Cuckoo Land: A Novel: Doerr, Anthony: 9781982168438: Amazon.com: Books

Pulitzer ödüllü Anthony Doerr, ülkemizde Göremediğimiz Tüm Işıklar kitabı ile tanınıyor. Bir tarihi-bilim kurgu romanı olan bu kitap, farklı yüzyıllarda yaşayan beş farklı karakteri konu alıyor. Onları birbirine bağlayan tek şey ise her birinin hayatını kurtaran hikaye. Aethon’un gökyüzüne ulaşmak için kuşa dönüşmesinin hikayesi bütün karakterlerin hayatını derinden etkiliyor.

Bu hikaye sayesinde karakterler zorluklar karşısında dayanmaya güç buluyor. Yazar bu kitabında birçok hikayeye ve farklı zamana yer vermesinin yanı sıra oldukça eşsiz bir dünya yaratmış. Fakat.

9. These Precious Days – Ann Patchett Obama

These Precious Days: Essays: Patchett, Ann: 9780063092785: Amazon.com: Books

These Precious Days, denemelerden oluşsa da aslında bu kitaba Patchett’ın günlüğü de diyebiliriz. İçindeki denemeler yazarın ailevi sorunlarını, iş hayatında yaşadıklarını ve aşk hayatındaki zorlukları konu alıyor. Patchett bu kitabını, 2013 yılında yayımlanan This is the Story of a Happy Marriage adlı deneme derlemesinin devamı olarak tanımlıyor. Ülkemizde yazarın Bel Canto ve Hep Beraber isimli kitapları bulunuyor.

10. The Love Songs of W.E.B. Du Bois – Honorée Fanonne Jeffers

The Love Songs of W.E.B. Du Bois by Honorée Fanonne Jeffers

Amerikalı bir şair olan Jeffers’ın ilk romanı The Love Songs of W.E.B. Du Bois, ağustos ayında yurt dışında raflarda yerini aldı. Kitapta, Afrika asıllı Amerikalı bir ailenin Güney Amerika’daki hayatı ile karşılaşıyoruz. Zorluklar, ırkçılık ve kölelikle karşı karşıya kalan ailenin en küçük kızı Ailey, aslında kitabın merkezinde yer alıyor. Olaylar Amerikan İç Savaşı dönemi, Sivil Haklar Hareketi zamanı ve günümüz olmak üzere üç farklı jenerasyonda geçiyor.

11. Aftershocks – Nadia Owusu Obama

Aftershocks: A Memoir: Owusu, Nadia: 9781982111229: Amazon.com: Books

Bir otobiyografi kitabı olan Aftershocks, 2019 yılında kurgu dışı dalında Whiting Ödülü’nü kazandı. Kitap, Owusu’nun küçüklüğünden beri yaşadığı sıkıntıları konu alıyor. Yazar kitabında, küçük yaşta annesi tarafından nasıl terk edildiğini, okul yıllarında neler hissettiğini ve kendi kimlik arayışını anlatarak anılarını okuyucularıyla paylaşıyor.

12. Crossroads – Jonathan Franzen Obama

Amazon.com: Crossroads: A Novel: 9780374181178: Franzen, Jonathan: Books

A Key to All Mythologies üçlemesinin ilk kitabı olan Crossroads geçtiğimiz ekim ayında çıktı. Kitap, evlilikleri kötü giden, dört çocuklu Russ ve Marion Hildebrant çiftini merkeze alıyor. Ailenin altı üyesinin de birbirinden tamamen farklı hayatları var fakat hepsi özgürlük arayışında. Kitapta her bölüm farklı bir karakterin bakış açısından anlatılıyor.

Eğer aile problemleri ve sırların konu alındığı kitapları seviyorsanız bu kitabı mutlaka listenize eklemenizi öneririm.

13. Beautiful Country – Qian Julie Wang Obama

Amazon.com: Beautiful Country: A Memoir: 9780385547215: Wang, Qian Julie:  Books

Obama’nın listesinde olan bir başka otobiyografi kitabı da Wang’ın çıkış kitabı olan Beautiful Country. Qian, yedi yaşındayken ailesiyle birlikte New York’a taşınıyor. Ancak Amerika’daki hayatları hiç de istedikleri gibi gitmiyor. Anne ve babası sürekli kavga etmeye başlıyor ve Qian sınıf arkadaşları tarafından dışlanıyor.

Yazar, çocukluk perspektifini etkileyici bir şekilde kaleme alarak ışığı aramayı asla bırakmayan bir kızın hikayesini anlatıyor. Obama

Obama’nın 2021’deki favori kitaplarının sonuna geldik. Umarım yazıyı beğenmişsinizdir. Sizin bu kitaplar arasında ilginizi çeken, merak ettikleriniz var mı? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın. Kendinize iyi bakın.

Ancak ve ancak. Fakat lakin. Çünkü ve ya da. Ama fakat.

Beğenebileceğiniz diğer yazılarımız:

Yazıyı burada paylaş:

Kitapların kahramana dönüştüğü yer.
İnternet sitesi http://bibliyoraf.com
Yazı oluşturuldu 328

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.